Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Everton 2023/2024

Anrika Everton har tillhört högsta engelska ligan sedan 1954. Ett fantastiskt facit! Numera är de blåa nummer två i staden efter Liverpool FC, och lär med all sannolikhet förbli så även över denna säsong. Men de trogna fansen skulle garanterat må bäst av att slippa bottenstriden i vår igen.
Spela på Premier League 2023/2024

Fakta om Everton

Everton bildades i Liverpool 1878 och är en av de mest framgångsrika klubbarna i England. “The Toffees” har blivit ligamästare nio gånger, vunnit FA-cupen fem gånger samt Cupvinnarcupen en gång. Klubben hette från början St. Domingo FC, men det byttes ut ett år senare till Everton FC som klingar i öronen än idag. Neville Southall, Dave Watson, Graeme Sharp och Duncan Ferguson är bara några av legendarerna som satt Everton på fotbollskartan genom historien. Det stora affischnamnet i modern nutid heter Dominic Calvert-Lewin, men i fjol hade varken anfallaren eller Everton någon lyckad säsong. En usel Frank Lampard fick lämna över skutan till Sean Dyche som inte förrän i den sista omgången lyckades greja kontraktet. Går inte Everton loss under sommarens transferfönster är oddsen låga på ny bottenstrid. 

Logga med färger som representerar Premier League-fotbollslaget Everton


Grundad: 1878 
Manager: Sean Dyche
Smeknamn: The Toffees, The Blues, The People’s Club, The School of Science
Hemmaarena: Goodison Park - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Evertons spelschema i Premier League

Spela på Everton hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Aktuella fotbollskuponger

Tongivande spelare i Everton

Inte varje dag värvar Premier League-lag 38-åringar men det har Everton gjort i sommar. Ändå är inte Ashley Young äldst i laget, det priset erhåller keepern Andy Lonergan som fyller 40 i höst. En annan burväktare får anses som The Toffees viktigaste spelare, Englands landslagsmålis Jordan Pickford.

Jordan Pickford

Född: 1994-03-07
Land: England
Position: Målvakt

Jordan Pickford är en riktig “Tyne and Wear”-grabb i blodet. Född och uppvuxen i tätorten Washington i Sunderland skrevs Pickford år 2002 in i de rödvitas akademi och uppe i norr stannade målvakten tills flyttlasset gick till fotbollsklubben Everton i Premier League. Där har karriären tagit fart på allvar och keepern med det hårda tillslaget var också en viktig del i Englands VM-framgångar under 2018. Sedan dess har Jordan varit helt given både i landslag och klubblag även om han stundtals fått utstå en del kritik av fans och diverse experter. Detta då Pickford är en oerhört skicklig linjemålvakt men samtidigt är en keeper som stundtals har problem med att ta kommando över sitt straffområde. Något som stundtals sprider osäkerhet i backlinjen och det ska sägas att Pickfords Everton har varit nära att åka ur serien två år i rad. Ska The Toffees ta en mer framskjuten placering denna säsong måste 29-åringen kliva fram och spela på toppen av sin förmåga.

James Tarkowski

Född: 1992-11-19
Land: England
Position: Försvarare

Precis som Ben Mee har mittbackskollegan James Tarkowski lämnat Burley för en ny Premier League-klubb. 30-åringen hade varit given i Burnleys mittlås de senaste åren och 2018 fick mittbacken chansen i det engelska landslaget. Innan har James representerat Maine Road, Oldham Athletic och Brentford. Den 10:e september 2017 blev den dåvarande 25-åringen utnämnd till matchens bästa spelare mot Crystal Palace efter totalt 17 rensningar, flest i hela Premier League den säsongen. Säsongen 2019/20, då Burnley slutade på en överraskande tiondeplats i Premier League, spelade James Tarkowski samtliga minuter i samtliga matcher. I Everton gjorde James om den bedriften och lirade 90 minuter i samtliga Premier League-matcher under året. Det är låga odds på att den fysiskt starka mittbacken är ett av de första namnen som nygamle tränaren Sean Dyche skriver ner i sitt protokoll även kommande säsong.

Michael Keane

Född: 1993-01-11
Land: England
Position: Försvarare

Michael Keane, en av två tvillingbröder som är fotbollsproffs i England, är en klassisk brittisk mittback. Lång och resolut i närkampsspelet, men med tydligare brister när det kommer till det tekniska. Keane slog sig fram som ung i Manchester United, men det var inte förrän han lämnade Manchester som skjutsen i proffslivet tog fart. Under Sean Dyches vingar i Burnley blomstrade försvararen och det fick till slut Everton att hosta upp drygt 30 miljoner pund för fotbollsspelaren. Kontraktet förlängdes fram till sommaren 2025 efter att Keane återfått dåvarande tränaren Carlo Ancelottis förtroende. Den tolvfaldige landslagsmannen har sedan italienaren lämnade hamnstaden haft svårt att ta en bofast plats i startelvan där Premier Leagues höga tekniska nivå knappast gynnat Keane som kämpar med att göra tre på foten. I ett lågt sittande försvarsspel trivs Michael som allra bäst, det var inte den typ av fotboll som Frank Lampard ville spela, Keane lär trivas bättre under ledning av Sean Dyche.

Abdoulaye Doucouré

Född: 1993-01-01
Land: Mali
Position: Mittfältare

Abdoulaye Doucoure började spela fotboll i Rennes akademin som sjuåring. Där var hans talang tydlig från början och den löpstarke mittfältaren gick snabbt genom rankerna. Doucouré gjorde debut för klubbens A-lag och representerade alla franska ungdomslandslag under tiden som ung. Drömmen var också att spela för det franska landslaget, men när Abdoulaye förstod att chansen aldrig skulle komma tackade han istället ja till Mali för ett drygt år sedan. Klubbkarriären tog den fysiske fältaren till Watford där han var oerhört uppskattad innan resan gick vidare till Everton. Det blev 25 ligamatcher på Merseyside förra säsongen och 30-åringen var en stor anledning till att The Toffees höll sig kvar i det engelska finrummet. Räkna med att Abdoulaye Doucouré får stort förtroende i Everton denna säsong.

Dominic Calvert-Lewin

Född: 1997-04-16
Land: England
Position: Anfallare

Med tanke på alla nickmål är det lätt att tro att Dominic Calvert-Lewin är två meter lång och en riktigt bjässe. 187 centimeter över havet gör honom visserligen inte kort i rocken men det är snarare en ruggig tajming än fysiska förutsättningar som gör britten till ett fruktat vapen i straffområdet. Säsongen 2020/21 var hans mest produktiva i karriären då han smällde in hela 16 mål för sitt Everton, dit han kom från Sheffield United redan som 19-åring. Ett imponerande facit för en forward i ett mittenlag tyckte de flesta – inte minst den erkända fotbollshjärnan Don Carlo Ancelotti som beskrivit Dominic som “fantastic with the head, clever in the box and sharp as a knife” – men inte Gareth Southgate som ratade 26-åringen när truppen till EM skulle tas ut. Sedan dess har enorma skadeproblem spolierat två raka säsonger och fått utvecklingen att stanna upp. Får han bara vara frisk är detta dock en enormt skicklig anfallare som har alla möjligheter att bli lagets bästa målskytt. Något som absolut kan vara värt ett litet bet.

Neal Maupay  

Född: 1996-08-14
Land: Frankrike
Position: Anfallare

Nael Maupay var under ungdomsåren en stor talang som fanns med i samtliga U-landslag för Frankrike. Det var dock inte helt självklart att det blev Frankrike han skulle representera då mamman är argentinsk. Maupay fostrades i Nice och under de tre säsongerna i A-truppen noterades anfallaren för 44 framträdanden och sex mål. Därefter har det blivit spel i Saint-Étienne och Brest innan det bar av till de brittiska öarna och Brentford. Hos The Bees öste Neal in mål omgående. I The Championship 2018/19 gjorde den snabba strikern 25 påsar och åtta assist vilket ledde till att flera Premier League-klubbar fick upp ögonen för fransmannen. Brighton betalade 20 miljoner pund för Maupay sommaren 2019 och det visade sig vara en halvdan investering. Efter några år där flera grova missar stod i fokus gick flyttlasset till Everton. Där blev det bara en fullträff i Premier League under debutsäsongen. Maupay är fortfarande en jobbig spelare att möta med sitt eviga löpande och sätt att reta gallfeber på försvararna, men någon stor målskytt är det inte längre och oddsen är höga på att fransmannen når upp i tvåsiffrigt antal mål kommande säsong.