Newcastle United FC

Till Premier League startsida.
Newcastle United FC grundat 1892 är en av Englands äldsta och mest framgångsrika fotbollsklubbar. Klubben har tagit fyra ligatitlar och vunnit FA-cupen sex gånger. Bortsett från vinsten i Intertotocupen 2006 kom dock senaste stora titeln så längesedan som 1955.

Smeknamn: The Magpies
Manager: Rafael Benitez
Hemmaarena: St James Park - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Newcastle spelschema i Premier League

Spela på Arsenal FC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Newcastle

Jonjo Shelvey
Jonjo Shelvey slog igenom tidigt när han som 16-åring blev Charltons yngste fotbollsspelare genom tiderna. Sedan dess har han mängder med Premier League-rutin från såväl Liverpool som Swansea. 26-åringen förde upp Newcastle till Premier League säsongen 2016/17 när han spelade 42 matcher för de svartvita och gjorde fem mål. Förra säsongen blev det dock inga mål för den hårdföre mittfältaren, däremot två röda kort. Trots det spelade han en viktig roll för Newcastles nya kontrakt under fjolåret med sin ledarförmåga och offervilja. Londonsonen har rutin från samtliga Englands landslag varav sex A-landskamper i bagaget.

Dwight Gayle
Speedkulan Dwight Gayle, med Premier League-rutin från Crystal Palace, hade en magisk debutsäsong hos Newcastle 2016/17 när han stod för 23 mål. Han blev mycket välförtjänt utnämnd i årets lag och var en av tre spelare som blev nominerad som årets spelare i The Championship. Han beskrivs som en naturlig avslutare med sina främsta egenskaper i hans snabbhet samt hårda jobb för laget. I Premier League blev det sex mål för Dwight Gayle i fjol, näst bäst i The Magpies efter Ayoze Pérez.

Ayoze Pérez
Pérez slog igenom säsongen 2013/14 i Tenerife i Spaniens andradivision Segunda.  Med 16 mål på 34 matcher vann han pris för både årets genombrott, samt bästa offensiva mittfältare i Segunda. Det fick Newcastle att hosta upp tre miljoner euro för spanjorens underskrift. Pérez anlände till England sommaren 2014 och har varit ordinarie i skatorna sedan dess. I ligaspelet har det nu hunnit bli 142 matcher och 30 mål i den svartvita dressen, i fjol vann han dessutom den interna skytteligan. Det har gjort 24-åringen till en av fansens stora favoriter på St James’ Park.

Kenedy
Kenedy döptes efter den amerikanska politikern Robert F. Kennedy, men hans föräldrar lyckades stava lite fel i födelseattestet. Men det har gått bra ändå för sydamerikanen som fått spela i alla de brasilianska ungdomslandslagen. 2015 såg Chelsea potentialen i den kvicke vänsteryttern och köpte honom från Fluminense. Den för dagen 22-årige Kenedy har inte riktigt lyckats ta en ordinarie plats i London utan spenderade fjolårssäsongen på lån hos Newcastle. Rafa Benítez gillade vad han fick av den mångfacetterade fotbollsspelaren, som har kapacitet att spela på samtliga positioner utom mittback, och förnyade inför säsongen lånet. Lånet inkluderar även en köp-option.

Christian Atsu
Den 26-årige ghananen Christian Atsu tillhörde Chelsea mellan 2013 och 2017 men gjorde inte en enda match för klubben. Den 42-faldige landslagsmannen har varit på idel lån från Londonklubben och var säsongen 2016-2017 hos The Magpies. Han gjorde det såpass bra att Rafa Benitez beslöt sig för att köpa loss den kreativa yttermittfältaren för 7,5 miljoner euro. Gjorde förra säsongen 19 starter och nio inhopp i Premier League. I april ådrog han sig en knäskada som höll honom borta från spel under slutet av säsongen. Ryktas vara på väg bort från Newcastle inför ligastarten.

Spela på Newcastle.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.