Wolverhampton Wanderers FC

Till Premier League startsida.
Wolverhampton Wanderers FC bildades redan 1877, men hade sin storhetstid på 50-talet då “Vargarna” tog tre ligatitlar. Efter en lång dipp tog sig laget åter upp till Premier League säsongen 2003 och har sedan dess pendlat mellan de två högsta divisionerna. I fjol tog man sig dock återigen upp till finrummet genom att vinna The Championship i smått överlägsen stil. Det blir dock inga heta derbyn mot den största rivalen West Bromwich som istället tog steget ner.

Smeknamn: Wolves
Manager: Nuno Espírito Santo
Hemmaarena: Molineux Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaWolverhamptons spelschema i Premier League

Spela på Wolverhampton hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Wolverhampton Wanderers FC

Diogo Jota
Diogo Jota skrev, till fansens stora glädje, på ett permanent kontrakt med Wolves inför denna säsong då han i fjol endast var på lån från Atlético Madrid. Det var inte så konstigt att Wolverhampton var sugna på att knyta till sig portugisen efter sin första säsong i klubben. Den offensiva innermittfältaren stod då för karriärsbästa 17 mål och hade stor del i lagets överlägsna stil i The Championship som man vann klart. Endast 21 år gammal är utvecklingsmöjligheterna stora för den tekniskt begåvade fotbollsspelaren, som i fjol stod för ett par riktiga läckerheter målmässigt. Nu ska han bara göra om bedrifterna mot snäppet tuffare motstånd i Premier League…

Joao Moutinho
Wolves har som nykomling försökt jobba in klass till truppen inför Premier League-starten. I slutet av juli lyckades man knyta till sig den meriterade portugisen Moutinho från Monaco. Förutom 113 landskamper för Portugal, och ett EM-guld 2016, har 31-åringen 15 år av europeisk toppfotboll i bagaget från Sporting Lissabon, Porto och just Monaco. Moutinho är en mångfacetterad central mittfältare som med sin teknik och spelsinne kan användas i alla centrala positioner, såväl offensivt som defensivt. Kontraktet sträcker sig över två år.

Rui Patrício
Rui Patrício gjorde debut mellan stolparna redan som 18-åring i den portugisiska storklubben Sporting Lissabon. Fram tills övergången till Wolves har 30-åringen varit Sporting trogen i tolv säsonger och 327 matcher. Patrício har även stora meriter från landslagsspel med Portugal där han totalt vaktat målet i 73 A-landskamper. Höjdpunkten är givetvis EM-guldet från 2016 där portugisen var förstavalet i buren. Efter en mindre bra säsong för Sporting Lissabon, där laget bara slutade trea i ligan och missade Champions League, tog sig ett 50-tal supportrar in på Sportings träningsanläggning och misshandlade flera spelare. Efter incidenten, där Patricio skadades, var det ett lätt beslut att bryta kontraktet när spel i Premier League lockade denna sommar. Kontraktet med Wolverhampton är skrivet på fyra år, vilket gör att nykomlingen har försäkrat sig om högklassig rutin på den sista utposten ett bra tag framöver.

Spela på Wolverhampton Wanderers FC.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.