Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Wolverhampton 2023/2024

Klassiska Wolverhampton har gjort det väldigt bra sedan återkomsten till Premier League 2018. Den gångna säsongen var dock lite av en besvikelse, men kontraktet räddades till slut efter att nye managern Julen Lopetegui kommit in. Blir Wolves en flipp eller flopp denna säsong?
Spela på Premier League 2023/2024

Fakta om Wolverhampton

Wolverhampton Wanderers FC bildades redan 1877, men hade sin storhetstid på 50-talet då “Vargarna” tog tre ligatitlar. Efter en lång dipp klev klubben åter upp till Premier League 2003 och har sedan dess pendlat mellan de två högsta divisionerna. Säsongen 2017/18 tog sig den orangea fotbollsklubben dock återigen upp till finrummet genom att vinna The Championship i smått överlägsen stil. Säsongen 2020/21 blev dock inte alls vad supportrarna eller ledningen hade hoppats på, främst med tanke på att Raúl Jiménez gick sönder. Det resulterade i att Nuno fick lämna jobbet som tränare och föga förvånande ersattes portugisen av en annan portugis, nämligen Bruno Lage. Bitvis spännande spel räckte dock inte för att hålla Lage kvar särskilt länge. Ledningen nöjde sig inte med bottenstrid och ersatte Lage med Julen Lopetegui. Spanjoren räddade Wolves kvar i Premier League och den ansedda tränarens framtid blir kul att följa på Molineux. 

Logga med färger som representerar Premier League-fotbollslaget Wolverhampton


Grundad: 1877
Manager: Julen Lopetegui
Smeknamn: Wolves, The Wanderers
Hemmaarena: Molineux Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaWolverhamptons spelschema i Premier League

Spela på Wolverhampton hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Aktuella fotbollskuponger

Tongivande spelare i Wolverhampton

Under ett stort antal år har Wolverhampton varit en portugisisk koloni, något som alltjämt är ett faktum. Nio spelare i dagens trupp är portugiser, trots att Rúben Neves lämnat varggropen. När den store snidaren lämnat för spel i Saudiarabien vill det till att Matheus Cunha, från Atlético Madrid, blir en fullträff i den brandgula fronten.

José Sá

Född: 1993-01-17
Land: Portugal
Position: Målvakt

En bruten handled i höstas stoppade fantastiskt nog inte José Sá från att rädda straffar till höger och vänster och vara ett dysfunktionellt Wolves bästa spelare genom mörkret. När Julen Lopetegui och ett litet lyft gick att se på hela laget var den skäggbeprydde slipsen heller inget undantag. Möjligen var han inte lika vass som under succésäsongen dessförinnan, där hans statistik var smått otrolig, men portugisens reflexer och skottstoppande, inte minst på mållinjen är det extremt få andra burväktare i PL som kan mäta sig med. Onekligen finns Wanderers allra största problem längst fram, men ju mer trygghet Sá inger längst bak, desto mer offensiva äventyr tillåts hans lagkamrater ge sig ut på.

Matheus Nunes

Född: 1998-08-27
Land: Portugal
Position: Mittfältare

Matheus Nunes är född och uppvuxen i den brasilianska miljonstaden Rio de Janeiro och flyttade till Portugal först som tolvåring. Efter en kort tid i Estorils akademi fick Nunes chansen i Sporting där han växte ut till en av lagets allra viktigaste spelare. Som så många andra portugiser har gjort de senaste åren flyttade mittfältaren sedan till Wolverhampton där det blev 34 framträdanden i Premier League den gångna säsongen. 25-åringen har också valt att representera Portugal i landslagssammanhang och var med i den portugisiska truppen i VM i Qatar. Mycket är ovisst kring Vargarnas trupp inför den kommande säsongen, men räkna med att Matheus Nunes kommer kliva fram ännu mer när Neves har försvunnit. Potential finns att tillhöra toppskiktet av mittfältare i ligan.

Hee-Chan Hwang

Född: 1996-01-26
Land: Sydkorea
Position: Anfallare

Hee-Chan Hwang fick sin fotbollsfostran i Steelers hemma i staden Pohang och hans målrika framfart i klubben gjorde att Red Bull Salzburg fick upp intresset och plockade över tonåringen till Europa. Tiden i Österrike var på det stora hela lyckad och under 2019/20-års säsong firade sydkoreanen enorma framgångar framåt tillsammans med norske Haaland och japanen Minamino då trion fullkomligt öste in mål för Red Bull-klubben. Systerklubben Leipzig såg sin chans att få in en striker av rang och knöt ett femårsavtal med Hwang. Någon större succé i Tyskland blev det dock aldrig. Tiden tillsammans med Emil Forsberg och company blev kort då Wolves valde att låna in anfallaren och sedan också aktivera utköpsklausulen. I den orangea tröjan har det blivit åtta mål i ligasammanhang på två säsonger.  

Matheus Cunha

Född: 1999-05-27
Land: Brasilien
Position: Anfallare

Matheus Cunha inledde sin idrottsliga karriär som futsalspelare men slog snabbt om till vanlig fotboll. Anfallaren fostrades i Coritiba och snappades sedan upp av Sion i Schweiz där karriären på allvar tog fart. Efter imponerade sejourer i Sion och Hertha Berlin samt en period på lån i Atlético Madrid hamnade Cunha i fjol i Wolverhampton. Birmingham-klubben var nöjd med sin förstärkning, men blott två mål på 17 matcher var inte vad Cunha hade räknat med. Trots den skrala skörden har lånet gjorts permanent och frågan är om brassen lyfter den här säsongen? En målskytt behövs onekligen då Wolverhampton var sämst i offensiv klass i fjol.