Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fakta om Wolverhampton

Wolverhampton Wanderers FC bildades redan 1877, men hade sin storhetstid på 50-talet då “Vargarna” tog tre ligatitlar. Efter en lång dipp klev klubben åter upp till Premier League 2003 och har sedan dess pendlat mellan de två högsta divisionerna. Säsongen 2017/18 tog sig den orangea fotbollsklubben dock återigen upp till finrummet genom att vinna The Championship i smått överlägsen stil. Säsongen 2020/21 blev dock inte alls vad supportrarna eller ledningen hade hoppats på, främst med tanke på att Raúl Jiménez gick sönder. Det resulterade i att Nuno fick lämna jobbet som tränare och föga förvånande ersattes portugisen av en annan portugis, nämligen Bruno Lage. Den före detta Benfica-tränaren motiverade sina mannar till en rejäl överprestation under i stort sett hela den gångna säsongen, men i slutet av densamma hann verkligheten ikapp. Det behöver hända grejer i transferfönstret om Wolves ska slå sig in på den övre halvan.

Spela på Wolverhampton och Premier League 2022/2023

Logga med färger som representerar Premier League-fotbollslaget Wolverhampton
 


Grundad: 1877
Manager: Bruno Lage
Smeknamn: Wolves, The Wanderers
Hemmaarena: Molineux Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaWolverhamptons spelschema i Premier League

Spela på Wolverhampton hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Wolverhampton

Wolverhampton har satsat portugisiskt i flera år och det är samma visa denna säsong också. Neves, Moutinho och de andra är vassa mittfältare och även bakåt ser det stabilt ut. Offensivt saknas det däremot spets och om inte Vargarna löser knuten i anfallsspelet kan de inte räkna med någon framskjuten placering i tabellen.

Joao Moutinho

Född: 1986-09-08
Land: Portugal
Position: Mittfältare

Wolves värvade friskt inför Premier League-ankomsten för att försäkra sig om att som nykomlingar klara kontraktet. En av de mäktigaste köpen var den meriterade portugisen Moutinho från Monaco. Förutom sexsiffigt antal landskamper för Portugal, och ett EM-guld 2016, hade snidaren 17 år av europeisk toppfotboll i bagaget från Sporting, Porto och just Monaco. Moutinho är en mångfacetterad central mittfältare som med sin teknik och sitt spelsinne kan användas i alla centrala positioner, såväl offensivt som defensivt. Sin första säsong i Wolverhampton gjorde han ingen besviken. Moutinho spelade samtliga 38 PL-matcher 2018/19 och var en centralgestalt på mittfältet. De tre efterföljande säsongerna har Joao Moutinho bidragit med mer eller mindre exakt samma pålitlighet. Inför säsongen 2022/23 är den bolltrygge fotbollsspelaren från Portimao noterad för 144 framträdanden i den orangeprydda PL-dräkten. Kan portugisen hålla samma klass ännu en säsong lär Wolves vara med och kriga på den övre halvan igen.

Rúben Neves

Född: 1997-03-13
Land: Portugal
Position: Mittfältare

Den sittande mittfältaren Rúben Neves är en underbar fotbollsspelare att titta på när han har sin dag. Med sitt fantastiska tillslag på bollen har han bjudit på många drömmål, både på frispark och på långskott. Efter en karriär genom Portugals alla ungdomslandslag slog han igenom rejält med FC Porto redan som 17-åring där han bland annat blev Drakarnas yngsta kapten genom tiderna. Efter två succésäsonger hade Neves det lite tuffare 2016/17. Då tog han det uppseendeväckande beslutet att flytta till Wolverhampton som spelade i The Championship. Det blev dock en riktig lyckoträff och Neves har varit fantastisk under sina fem säsonger på Molineux. Förutom sina kreativa egenskaper är 25-åringen en småful spelare som faktiskt dragit på sig en hel drös med gula kort på fem säsonger i England. Att Wolves nummer åtta får syna ostskivan ett antal gånger även kommande säsong är verkligen en lågoddsare.

Hee-Chan Hwang

Född: 1996-01-26
Land: Sydkorea
Position: Anfallare

Sydkoreanen Hwang har tagit Wolverhampton och Premier League med storm då han under 2021/22 var en av lagets enskilt bästa spelare. Fotbollsfostran har Hee-Chan Hwang fått i Steelers hemma i staden Pohang och hans målrika framfart i klubben gjorde att Red Bull Salzburg fick upp intresset och plockade över tonåringen till Europa. Tiden i Österrike var på det stora hela lyckad och under 2019/20-års säsong firade sydkoreanen enorma framgångar framåt tillsammans med norske Haaland och japanen Minamino då trion fullkomligt öste in mål för Red Bull-klubben. Systerklubben Leipzig såg sin chans att få in en striker av rang och knöt ett femårsavtal med Hwang. Någon större succé i Tyskland blev det dock aldrig. Tiden tillsammans med Emil Forsberg och company blev kort då Wolves valde att låna in anfallaren under säsongen som gick. Väl på plats i England lossnade det för 26-åringen. Wolverhampton valde i januari att aktivera en utköpsklausul vilket gör att Hwang kommer bli “Vargarna” trogen en lång tid framöver.  

Raúl Jiménez

Född: 1991-05-05
Land: Mexiko
Position: Anfallare

Wolverhampton har som bekant rena rama portugisiska kolonin i laget. Wolves största stjärna var från början också ett lån från Benfica, men det är faktiskt en mexikanare det gäller. Raúl Jiménez gjorde enorm succé på Molineux och stod för 13 ligamål under sin debutsäsong. Det fick Vargarna att öppna stora plånboken och köpa anfallaren för en ny rekordsumma. Det ångrade ingen orangesvart supporter – säsongen 2019/20 pangade Jiménez in 17 mål och dessutom sex assist när han deltog i samtliga 38 Premier League-omgångar. Desto större blev besvikelsen därefter, för laget i allmänhet och Jiménez i synnerhet. Mexikanen var skadad större delen av säsongen 2020/21 på grund av en svår hjärnskakning. Det blev cirkus 800 minuters speltid i ligan och fyra kassar när Wolverhampton landade på den nedre halvan av tabellen. Väl tillbaka frisk och kry under fjolårssäsongen hittade Jiménez åter sin roll framåt via sex mål och fyra assist. Noterbart är också att mexikanaren under 2021/22 drog på sig fler gula- och röda kort än vad han gjort sammanlagt under samtliga matcher från debuten i Premier League med Wolves. En inbördes kamp mot Rúben Neves om vem som är den största flåbusen i laget under hösten är därmed att vänta.

Spela på Wolverhampton Wanderers FC och Premier League 2022/2023