Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Troja-Ljungby

Läs mer om och spela på Troja-Ljungby i Hockeyallsvenskan

Grundad: 1948
Hemmaarena: Ljungby Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Roger Forsberg

Klassiska IF Troja-Ljungby bildades tre år efter andra världskrigets slut och under det första styrelsemötet, som hölls på ett lager, föll en tapetrulle ner i golvet från en hylla. På rullen syntes en stegrande häst, där och då bestämde styrelsen att märket skulle representera föreningens emblem och namn. Troja har aldrig varit uppe i Elitserien/SHL, men däremot spelat i Kvalserien vid ett par tillfällen, den senaste gången 1999. Samma år som Linköping gick upp i Elitserien för första gången. Sedan 2014 har smålänningarna huserat i Hockeyettan samtliga säsonger utom 2017/18, men är nu tillbaka i landets näst högsta division där man spås få det tufft. Klubben ansågs vara en plantskola förr om åren. Spelare som har Troja-Ljungby som moderklubb är bland andra Mattias Weinhandl, Stefan “Åttan” Nilsson, Kenneth Ekman och Johan Andersson.

Stjärnor i Troja-Ljungby

Linus Lundin

Född: 1992-08-06

Land: Sverige

Position: Målvakt

Plockar: Vänster

Det känns som att Linus Lundin vaktat kassen i de svenska toppligorna i ett decennium. Faktum är att han bara är 29 år gammal, vilket inte är någon ålder för en målvakt som brukar vara på toppen av karriären vid 30 års ålder. Lundin är född och uppvuxen i Stockholm och har representerat Flemingsberg i Hockeytvåan, Hammarby i Hockeyettan samt AIK i Hockeyallsvenskan. Efter en lyckad säsong med Solnaklubben 2017/18 flyttade Lundin till Ö-vik där karriären dessvärre stagnerade – i fjol stod Stockholmskisen faktiskt inte en enda match för MODO i Hockeyallsvenskan och nu hoppas den gängliga (1,90cm) burväktaren på en nystart hos den klassiska nykomlingen, Troja-Ljungby.

Daniel Karlsson

Född: 1986-09-27

Land: Sverige

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Daniel “Trucken” Karlsson är en unik svensk ishockeyspelare. Det finns få spelare som endast tillhört en förening under hela sin karriär, Karlsson är en av dessa. Den 35-årige backen kliver in på sin 18:e säsong med Trojas A-lag och har sedan 2014 varit lagets lagkapten och ånglok. Sin hyfsat höga ålder till trots kommer faktiskt “Trucken” från karriärens bästa säsong rent poängmässigt – han noterades för 17 poäng på 40 grundseriematcher i Hockeyettan och finfina fem pinnar på elva kamper i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Det är garanterat skyhöga odds på att han bräcker den noteringen 2021/22.

Joakim Hillding

Född: 1988-05-30

Land: Sverige

Position: Forward

Klubbfattning: Vänster

Skåningen Joakim Hillding är en av fem i nykomlingen Troja/Ljungby som är 30 år fyllda och är tredje äldst efter Niklas Enberg och kulturbäraren Daniel Karlsson. Man kan undra om debutsäsongen i Troja är en nedvarvning eller en språngbräda för ytterligare ett försök i ett allsvensk topplag för centern. Före säsongen i den finska ligan 2017/18 hade Hillding säsonger i SHL där hans poängproduktion sjönk fyra år i rad, från 41-22-19-9 poäng och det gångna året snittade 33-årige Hillding under 0,5 poäng per match i Västerås. Han draftades aldrig av något NHL-lag och har inte heller gjort några landskamper med Tre Kronor men har ändå haft en habil ishockeykarriär.

Här kan du spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan
Läs mer om lagen i HA
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis