Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

I södra delen av det vidsträckta Los Angeles-området ligger Anaheim. Här är det hockeylaget Ducks som gäller, och "Ankorna" är numera förstärkt med svenska stjärnbacken John Klingberg!
Spela på NHL

Läs mer om och spela på Anaheim Ducks i NHL

Fakta om Anaheim Ducks

Hemmaarena: Honda Center 
Division: Pacific
Stanley Cup-titlar: 1 st
Cap hit: 65,9 miljoner dollar 
Coach: Dallas Eakins
Kända spelare: Teemu Selänne, Paul Kariya, Guy Hebert, Scott Niedermayer, Chris Pronger, Jari Kurri, Sergei Fedorov, Jörgen Jönsson, Patrik Carnbäck, Ryan Getzlaf

Anaheim Ducks bildades av Walt Disney som Anaheim Mighty Ducks 1993, och hade kopplingar till den populära Hollywoodfilmen med samma namn. När Disney sålde ishockeyklubben till Henry och Susan Samueli under lockouten 2005 ändrade man namnet till Anaheim Ducks. Kalifornien-klubben vann organisationens enda Stanley Cup säsongen 2006/07 och med nuvarande laguppställning är klubben långt ifrån fornstora dagar.

Spela på NHL på Oddset

Spännande spelare i Anaheim

Ducks missade slutspelet med bred marginal förra säsongen, och inte särskilt mycket talar för bättring nu. Vad kan John Klingberg göra i sin nya miljö? Spännande också att följa Trevor Zegras fortsatta utveckling!

John Gibson 

Född: 1993-07-14
Position: Målvakt
Säsonger i NHL: 9
NHL Entry Draft: 2011, 2:a rundan, 39:e totalt av Anaheim Ducks
Meriter: VM-brons, JVM-guld, U18 VM-brons, Jennings Trophy
Klubbar: Anaheim Ducks, Norfolk Admirals, San Diego Gulls, Kitchener Rangers, USNTDP Juniors

John Gibson slog på allvar igenom säsongen 2012/13 då han ledde sitt USA till ett JVM-guld i Ryssland där Juniorkronorna besegrades i finalen. Trots att Gibson var med som underårig var målvakten dominant genom hela turneringen och nådde hisnande 95,5 i räddningsprocent. Senare under 2013 fick han även testa på NHL-spel med Anaheim Ducks något han gjorde med bravur, både i grundserien och senare även i slutspelet. Den Pittsburgh-födde burväktaren har haft lite sämre siffror under de senaste säsongerna, det beror främst på Ducks monumentala problem i defensiven. Är i sina bästa stunder en av ligans absolut bästa keeprar och det är garanterat låga odds på att Anaheim fullföljer kontraktet med Gibson, ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. 

Jakob Silfverberg 

Född: 1990-10-13
Position: Högerforward
Säsonger i NHL: 11 st
NHL Entry Draft: 2009, 2:a rundan, 39:e totalt av Ottawa Senators
Meriter: SM-guld, guld i Ivan Hlinka Trophy, VM-silver, JSM-guld, OS-silver
Klubbar: Anaheim Ducks, Ottawa Senators, Binghamton Senators, Brynäs IF

Silfverberg är ett efternamn som förpliktigar i hockeysverige. Redan nu är Jakob den mest framgångsrika, men för äldre generationer är sannolikt pappa Jan-Erik Silfverberg och farbror Conny Silfverberg lika kända. Jakob avgjorde SM-finalen 2012 med ett superskott och fick som kapten lyfta Le Mat-pokalen för sitt Brynäs. Efter det åkte Silfverberg över till Ottawa Senators i Kanada, och NHL. Hamnade i Kalifornien och Anaheim Ducks efter att ha varit hårdvalutan i en trejd med stjärnan Bobby Ryan. 31-åringen bär sedan tre år tillbaka ett A på bröstet och har numera en mer defensiv roll.  

Trevor Zegras 

Född: 2001-03-20
Position: Center/Forward
Säsonger i NHL: 3 st
NHL Entry Draft: 2019, 1:a rundan, 9:e totalt av Anaheim Ducks
Meriter: JVM-guld, U18 VM-brons, Calder Trophy-finalist
Klubbar: Anaheim Ducks, San Diego Gulls, Boston University, Mid Fairfield Rangers, 

Trevor Zegras är en av amerikansk hockeys största talanger sett till det senaste decenniet. 21-åringen var JVM:s stora stjärna när USA vann guld under 2021 och utsågs välförtjänt till turneringens mest värdefulla hockeyspelare. Zegras debuterade i NHL under säsongen 2020/21 då den tekniske centern noterades för 13 poäng på 24 matcher för Ducks. Det var emellertid under året därpå som han slog igen på allvar genom att sluta två i poängligan bakom målsprutan Troy Terry. Spelar fortfarande under ett så kallat rookiekontrakt och det är låga odds på att Anaheim kommer behöva punga upp rejält med stålar för att få Trevor Zegras namnteckning inför 2023/24.

John Klingberg 

Född: 1992-08-14 
Position: Back
Säsonger i NHL: 9 st
NHL Entry Draft: 2010, 5:e rundan, 131:e totalt av Dallas Stars
Meriter: 2 VM-guld, SM-guld, JVM-guld, SM-guld J20, VM:s bästa back
Klubbar: Anaheim Ducks, Dallas Stars, Texas Stars, Frölunda HC, Skellefteå AIK, Jokerit, Kiekko-Vantaa, Borås HC

Göteborgaren John Klingberg är en lightvariant av den tidigare Frölundaspelaren Erik Karlsson. Klingberg har inte fått samma erkännande som Karlsson, trots att bara ett fåtal av backarna i NHL gjort fler poäng, sedan Klingberg slog igenom i ligan. Oavsett var Klingberg en nyckelspelare för Dallas Stars under en lång period och en stor bidragande orsak till att de gick hela vägen till Stanley Cup-final i bubblan 2020. Säsongen 2017/18 är Klingbergs hittills bästa rent poängmässigt då han noterades för 67 poäng i grundserien. Lerum-produkten var helt magnifik i slutspelet 2019/20 och svarade för 21 poäng på 26 matcher, men tvingades trots det se sin landsnamn Victor Hedman lyfta både Lord Stanley och Conn Smythe Trophy som slutspelets MVP. Har signat ett ettårskontrakt med Anaheim i hopp om att inför nästa säsong teckna ett längre och lukrativt avtal.

Spela på NHL på Oddset