Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

I norra delen av delstaten New York har Buffalo Sabres sitt hem. Klubben har en hel del trogna supportrar, men dessvärre har resultaten länge varit skrala. Sabres har inte tagit sig till slutspel sedan 2011.
Spela på NHL

Läs mer om och spela på Buffalo Sabres i NHL

Fakta om Buffalo Sabres

Hemmaarena: KeyBank Center
Stanley Cup-titlar: 0 st
Division: Atlantic
Cap hit: 63 miljoner dollar
Coach: Don Granato
Kända spelare: Dominik Hasek, Pat LaFontaine, Alexander Mogilny, Phil Housley, Gilbert Perreault, Thomas Vanek, Ryan Miller, Miroslav Satan

Det blågula amerikanska hockeylaget vid den kanadensiska gränsen fick en plats i NHL tre år efter expansionen 1970. Klubbens två Stanley Cup-finaler sammanfaller med Sabres bästa spelare genom tiderna. 1975 leddes man av centern Gilbert Perreault, som säkert haft en annan status i hockeyvärlden om han spelat för moderklubben Montreal Canadiens, istället för okända Buffalo. 1999 leddes Sabres av en av världens bästa målvakter genom tiderna, Dominik Hasek. Båda Stanley Cup-finalerna förlorades dock med 2-4 i matcher, mot Philadelphia Flyers och Dallas Stars. Även fast Buffalo draftat spelare som Jack Eichel, Rasmus Dahlin och Owen Power de senaste åren har “Sablarna” inte varit i närheten av att nå en slutspelsplats. Kommer vändningen nu?
Spela på NHL på Oddset

Spännande spelare i Buffalo Sabres

Sabres har missat slutspel elva säsonger i rad nu, vilket förstås tär på klubben och fansen. Inte särskilt mycket talar för att laget bryter den trenden denna säsong, om inte nyckelspelare som Rasmus Dahlin och Jeff Skinner kan göra underverk.

Rasmus Dahlin 

Född: 2000-04-13
Position: Back
Säsonger i NHL: 4 st
NHL Entry Draft: 2018, 1:a rundan, 1:a totalt av Buffalo Sabres
Meriter: J18 SM-guld, CHL-guld, JVM-silver, Bästa back i JVM
Klubbar: Buffalo Sabres, Frölunda Indians, HC Lidköping  

Rasmus Dahlin blev som andra svensk någonsin vald som nummer ett i draften år 2018. Inte sedan 1989, när en annan rödmosig blond herre vid namn Mats Sundin klev upp på podiet som Québec Nordiques första val, hade det inträffat. Dahlin inledde sin NHL-karriär på ett imponerande sätt och när säsongen var slut blev han nominerad till Calder Trophy (årets rookie). Ett pris som sedan Elias Pettersson tog hem. Lidköpingssonen jämförs av många med legendaren Nicklas Lidström fast med en högre uppsida i offensiven. Kommer troligtvis att få en ännu större roll under kommande säsong och det är ingen högoddsare att Dahlin slår fjolårets personbästa på 53 poäng. 

Jeff Skinner

Född: 1992-05-16
Position: Vänsterforward
Säsonger i NHL: 13 st
NHL Entry Draft: 2010, 1:a rundan, 7:e totalt av Carolina Hurricanes
Meriter: VM-silver, Calder Trophy
Klubbar: Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, Kitchener Rangers

Jeff Skinner var länge Carolina Hurricanes golden boy utan att riktigt lyckats ta steget till NHL:s absoluta elit. Sedan 2018 tillhör han Buffalo Sabres och är alltjämt en av lagets bäst betalda spelare trots att 30-åringen haft det motigt under ett par säsonger. Skinner hade en briljant debutsäsong i Carolina och blev utsedd till årets rookie 2011. Men de 63 poäng han gjorde då har han inte överträffat sedan dess. Han har dessutom haft minst -14 i plus/minusstatistiken i drygt hälften av sina år i NHL. Toronto-sonen är dock fortfarande ännu relativt ung och har flera år kvar i ligan. Studsade tillbaka i fjol genom att smälla dit 33 fullträffar på 80 matcher, hans tredje högsta notering under NHL-karriären.

Victor Olofsson 

Född: 1995-07-18
Position: Forward
Säsonger i NHL: 4 st
NHL Entry Draft: 2014, 7:e rundan, 181 totalt av Buffalo Sabres
Meriter: CHL-guld, Skytteligavinnare SHL, J20 SM-silver
Klubbar: Buffalo Sabres, Rochester, Frölunda, Timrå, MODO

Victor Olofsson, eller “Goalofsson” som de kallar Öviks-sonen borta i Nordamerika. På lite osvenskt vis är Olofsson framförallt känd för sitt ljuvliga sinne för målet. Han kan i långa stunder åka runt på tomgång för att helt plötsligt dyka upp och skvätta in två puckar i mål. Framförallt i powerplay där ångermanlänningen ges möjlighet att skina med sitt bländande skott. En typiskt målskytt med andra ord, och många sådana är vi i Sverige inte bortskämda med. För att 27-åringen ska ta nästa steg i karriären behöver han öka produktionen fem mot fem som stundtals varit undermålig, i ett förvisso uruselt Buffalo. Oddsen är ändå goda på att Olofsson blir en av klubbens bästa målskyttar kommande säsong. 

Spela på NHL på Oddset