Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SHL-slutspelet är en av idrottsårets höjdpunkter! Finalserien 2022 blev oerhört rafflande och gick till en sjunde och avgörande finalmatch. Där lyckades Färjestad bortaslå Luleå och ta hem bucklan till Karlstad. Grattis FBK!
Spela på SHL

Läs mer om och spela på SHL-slutspelet 2022 i ishockey

SHL-slutspelet fakta

I SM-slutspelet deltar lag 1-10 från SHL. Lag 1-6 är klara för kvartsfinal. Lag 7-10 spelar åttondelsfinaler, Play In, inför kvartsfinalerna. Sjuan möter tian och åttan möter nian i åttondelsfinalerna. Dessa spelas i bäst av tre matcher. Högst rankade lag i varje matchserie spelar borta-hemma-hemma.

I kvartsfinalerna möter det bäst placerade laget i grundserien det sämst placerade laget från grundserien, och den principen gäller sedan resten av slutspelet. Kvartsfinaler, semifinaler och finalen avgörs i bäst av sju matcher där det bäst placerade laget har hemmaplansfördel. De både inleder hemma samt spelar en eventuellt avgörande Game 7 framför sina supportrar när det hela numera avgörs enligt modellen hemma-borta-hemma-borta-hemma-borta-hemma.

Finalen spelas alltså i bäst av sju matcher och SM-slutspelet i ishockey håller som längst på till den tolfte maj, då en sjunde och avgörande finalmatch i så fall spelas.

SM-slutspelet spelas enligt Play Off-metoden som innebär udda antalet matcher, där samtliga matcher ska avgöras genom Sudden Death, om de inte är avgjorda inom ordinarie speltid.

Samtliga slutspelsmatcher sänds av C More och matcherna kan ses i C More-kanalerna, ibland TV4 och kan streamas på cmore.se.

Till spelschema SHL-slutspelet

Till startsidan för SHL

Spela på SHL