Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kick Sauber F1

Kick Sauber, fd Alfa Romeo, har åkt ut och in ur F1-cirkusen ett flertal gånger. De stora framgångarna kom i början av 50-talet då klassiska förare som Fangio och Farina satt bakom ratten. Den finske kvalkungen Valtteri Bottas i all ära, några liknande höjder når italienarna inte upp till i nuläget. 
Spela på F1 på Oddset

Fakta – Kick Sauber F1

Land: Schweiz
Ägare: Peter Sauber
Förare: Valtteri Bottas, Guyanyu Zhou
Meriter: 26 pallplaceringar
Motorleverantör: Ferrari

Inför 2019 bytte det schweiziska teamet Sauber, efter ett års samarbete med den klassiska italienska biltillverkaren, namn till det mer igenkänningsbara Alfa Romeo Racing. I övrigt har det dock varit “business as usual” där dagliga driften stannat i Schweiz. Det var ett sätt att tvätta bort stämpeln som Formel 1-familjens sorgebarn efter flera minst sagt bedrövliga år där teamets båda bilar närmast prenumererade på de två sista platserna i racen. Två platser som nu Haas tagit över. 

För att förbättra konkurrenskraften ytterligare har de också skiftat förare flitigt. 2019 fick bland annat svenske Marcus Ericsson lämna sin plats till förmån för den tidigare världsmästaren Kimi Räikkönen, som i sin tur pensionerat sig och lämnat över till sin landsman Valtteri Bottas. Ihop med kinesen, tillika framtida publikfavoriten Guyanyu Zhou, siktar teamet – som funnits med sedan 1993 och som genom åren har mängder av stora samarbetspartners i form av Mercedes, Ford och BMW – på att närma sig framgångarna från 2012, då Kamui Kobayashi knep en pallplats i Japans Grand Prix.

Spela på F1 på Oddset