Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Ett klassiskt F1-team!

Formelvärldens klart mest misstagsbenägna team de senaste åren. Överlägsna kvalkungar med sin kvicka bil i fjol, men felbesluten stod som spön i backen och kostade det klassiska italienska teamet mer poäng än någon annan. Huvuden har rullat under försäsongen och får de ordning på taktik, däckslitage samt tillförlitlighet är italienarna Red Bulls främsta utmanare ända in på målflagg.
Spela på F1 på Oddset

Läs mer om F1-stallet Ferrari

Fakta – Ferrari

Land: Italien
Ägare: Fiat Group
Förare: Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr
Meriter: 16 VM-titlar, 773 pallplaceringar
Motorleverantör: Ferrari

Ferrari är det enda stall som ställt upp i samtliga säsonger av Formel 1 sedan starten år 1950. Framgångarna kom nästan omedelbart genom Alberto Ascari som vann mästerskapet 1952 och har sedan fortsatt med bland andra Niki Lauda på 1970-talet. De absolut största framgångarna kom dock i början på 2000-talet när tyske Michael Schumacher körde hem fem raka VM-titlar. Från början sägs det att deltagandet bara var ett sätt för Ferraris grundare, Enzo Ferrari, att marknadsföra sina bilar. 

Inför 2019 ersattes finländaren Kimi Räikkönen av talangfulle monegasken Charles Leclerc som teamets andreförare bakom Vettel i en uttalad storsatsning för att återta tronen från Mercedes. Något som inte alls gav utdelning till en början då Ferrari inte fick ordning på vare sig prestanda eller tillförlitlighet. Regeländringarna vad gäller aerodynamik, motor och budgettak passade däremot som hand i handske för italienarna som gick in i fjolårssäsongen med snabbast bil. Ett sämre arbete med utvecklingen under säsongens gång, fortsatt dålig tillförlitlighet och fler taktiska misstag än vad som går att räkna på två händer gjorde dock att Red Bull tillslut kunde knipa mästartiteln ganska enkelt. Med ny teamchef och en ännu bättre motor är Ferrari ute efter revansch.

Spela på F1 på Oddset