Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Haas F1

Efter ett decennium av idel kräftgång och bottenplaceringar har ägaren Gene Haas till slut klippt banden med teamets starke man tillika Netflix-favoriten Gunther Steiner. Nye Teamchefen Ayao Komatsu kommer ha händerna fulla med både förändringsarbete och att gjuta olja på vågorna mellan förarna, tidigare antagonisterna Magnussen och Hülkenberg, som genom åren vädrat sitt ömsesidiga ogillande genom citat som "suck my balls".
Spela på F1 på Oddset

Fakta – Haas F1

Land: USA
Ägare: Gene Haas
Förare: Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen
Meriter: -
Motorleverantör: Ferrari

Amerikanska Haas F1 debuterade så sent som 2016 och blev på så vis det första helamerikanska F1-stallet på tre decennier. Grundaren, tillika Nascar-fantasten Gene Haas, har förutom sin huvudbas i USA även en bas i Storbritannien. Sin vana trogen har amerikanarna plockat in det bästa som går i form av expertis och teamet har ett nära samarbete med Ferrari. Italienarna står för det mesta i teknik och motorväg, men agerar också som något av en mentor för det amerikanska stallet. 

Resultaten har dock låtit vänta på sig längre än vad många trodde. Teamets tidigare ryska kopplingar har inte heller gått obemärkt förbi och i samband med kriget i Ukraina blev Haas F1, tätt inpå säsongsstarten 2022, tvungna att klippa banden både med sin ryska förare Nikita Mazepin samt sin storsponsor/sugardaddy Uralkali, som ägs av Nikitas Putin-vänlige far Dimitry. 

Spela på F1 på Oddset