Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Stor favorit i år igen!

Världens just nu bästa team, med världens just nu bästa förare. Materialet är inte lika överlägset som Mercedes var innan budgettaket kom på plats men kombinationen förare, teamchef, beslutsfattande och bil är det ingen som slår i nuläget. Med rätta stor oddsfavorit säsongen 2023.
Spela på F1 på Oddset

Läs mer om F1-stallet Red Bull Racing

Fakta om Oracle Red Bull Racing

Land: Österrike
Ägare: Red Bull
Förare: Max Verstappen, Sergio Pérez
Meriter: 5 VM-titlar, 234 pallplaceringar
Motorleverantör: Red Bull Power Train

Med köpet av brittiska biltillverkaren Jaguar i november 2004 gick Red Bull i ett nafs från huvudsponsor till att ha ett eget Formel 1-team. Det österrikiska dryckesimperiet hittade rätt nästan omgående och första pallplaceringen kom redan år 2006 när David Coulthard tog en tredjeplats. Det dröjde dock ytterligare ett par år innan Red Bull Racing skördade sina första riktigt stora framgångar. Mellan 2010 och 2013 vann teamet, med den då unge och oerfarne tysken Sebastian Vettel i förarstolen, fyra raka VM-titlar. Därefter följde flera år med dålig tillförlitlighet och skrala resultat. 

Under slutet av 2020 såg dock bilen äntligen ut att ha tillräckligt med fart för att kunna utmana om VM-titeln igen. Något som skulle visa sig stämma. Red Bull var blixtsnabba ur startblocken 2021 och under den första halvan av säsongen skaffade sig Max Verstappen ett stort försprång gentemot Mercedes och Hamilton. Ett försprång som gjorde att han och teamet till slut kunde hålla undan och knipa VM-titeln under historiskt dramatiska former. Titeln försvarades under 2022 och även om Red Bull fått en mindre bestraffning i form av minskad tid i lufttunneln inför kommande säsong är de favoriter till en tredje raka. 

Spela på F1 på Oddset