Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Så här spelar du Europatipset

1. I rutan för varje match står 1, X, 2 – och det är här du börjar tippa. Tror du att hemmalaget vinner matchen, klickar du i ruta 1. Tror du matchen slutar oavgjort, klicka i ruta X. Tror du bortalaget vinner, klicka i ruta 2. (Hemmalaget står alltid till vänster om bortalaget, exempelvis i matchen Chelsea-Arsenal är Chelsea hemmalag och Arsenal bortalag) .
Är du osäker på utgången i matchen kan du klicka i två eller samtliga tre rutor, det kallas att halv eller helgardera.

2. Vill du ha mer information och statistik om lagen? Klicka på lagnamnen så visas mer information såsom statistik, spelanalys, senaste TT-nyheterna med mera. Vill du ändra vilken information som visas för dig så gör du det på Tipsinfo.

3. När du är klar med alla 13 matcher, klicka i rutan nere i hörnet och välj betala. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Ta hjälp av PIX! (tidigare Xperten)

Om du vill ha extra hjälp kan du använda PIX!. Då får du ett färdigt spel till önskad insats framtaget utifrån en kombination av lagda spel just nu, odds på matcherna och slumpen. 
Om du vill ändra något av de val som PIX! har gjort är detta möjligt direkt i kupongen innan du lägger ditt spel. Var i det fallet bara uppmärksam på att om du ändrar antalet tecken påverkar det kostnaden för spelet.

Inställningar

Klicka på knappen ”Inställningar” ovanför kupongen. Här bockar du för den information du vill ha i samband med matcherna på kupongen. Här kan du välja att de streckprocent (svenskafolket), odds, startodds (oddset när spelet öppnade), tiotidningar och matchstart.
Du kan också välja att ha streckprocent istället för att ha 1X2 i kupongen för en bra överblick.

Liverättning

Gå till ”Mina spel” och klicka på ditt aktuella spel för att följa det live, eller för att se om du vunnit!

Annullera spel

Välj aktuellt spel i ”Mina spel” och klicka på ”Annullera”. Annullering av spel på Europatipset kan göras senast 1 minut efter spelstopp. Hos ombud måste annullering ske i samma terminal som spelet lades.

Regler vid lottning

Lottningen på Europatipset samt dess Topptips, går till så att de tre utfallen för varje match (1, X, 2) ges ett antal ”enheter”, totalt 100, utifrån Svenska Spels odds för respektive match som föreligger den dagen tipsomgången öppnar för spel eller därefter.

Låt säga att en match har startodds: 1,66 (1:a) – 4,25 (X) – 5,15 (2:a) vilket ger fördelningen i procent 58%-23%-19%:
1:a får enhet 1 – 58
X får enhet 59 – 81
2:a får enhet 82 – 100
Direkt efter spelstopp drar en slumptalsgenerator ett nummer från 1 till 100 där varje nummer har lika stor sannolikhet att dras. I exemplet ovan är det alltså 58/100 chans att matchen lottas till en 1:a, 23/100 chans att lottningen blir ett X och 19/100 till en 2:a.

Processen sker helautomatiskt i spelsystemet omedelbart efter spelstopp. Alla matcher lottas för att ett resultat ska finnas till hands om matchen inte kan spelas på ordinarie sätt. Processen och slumptalsgeneratorn är testade och certifierade enligt Spelinspektionens föreskrifter av ett internationellt ackrediterat testlaboratorium.

Redovisning av lottade matcher:

För en inställd match, som är bekräftad att den inte kommer att spelas inom tipsomgången, offentliggör vi det lottade resultatet ca 45 minuter efter omgångens spelstopp. Däremot tar det längre tid att offentliggöra det lottade resultatet för en uppskjuten/inställd/avbruten match som saknar information om nytt speldatum eller att det fortfarande inte är känt att den inte kan komma att spelas inom tipsomgången.

Om sju eller fler matcher på Europatipset blir inställda och lottas så kommer hela omgången att återbetalas.

Så här spelar du systemspel

1. Klicka på systemspel och välj  R-system, U-system eller Reducera fritt, se förklaring av systemen nedan.

2.  Välj önskat system och fyll i kupongen

3. Klicka på Betala till höger.

4. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Olika systemspel

M-system (Spelas under Standard)

Kan liknas vid att spela flera enkelrader i en och samma kupong. Beroende på vilket system du väljer kan du göra ett visst antal hel- och halvgarderingar (när du väljer flera tecken på samma match). 

Mer information om M-system.

R-system

Ett reducerat system med minskat antal rader. Vinstchansen blir lägre än vid ett M-system men insatsen minskar avsevärt. När du kryssat i alla matcher kommer antalet rader att räknas ut. 

Mer information om R-system.

U-system

Ett reducerat system med så kallad utgångsrad. Här kan du sätta ett utgångstecken på dina garderingar. På så vis har du möjlighet att påverka teckenfördelningen på nyckelraderna. 

Mer information om U-system.

Reducera fritt

Välj att reducera fritt om du vill styra radfördelningen och priset i ditt system. Raderna genereras slumpmässigt enligt den radfördelning du valt. Beroende på storlek på systemet och antalet rader som reduceras blir det till små till stora procentavvikelser.

Nyckeltabeller
Systemspel - vinnande rader
R-system

Vinstplan

Antal rätt                  Vinstfördelning                          Vinstchans

13 rätt                         39 %                                                          1:1 594 323
12 rätt                         22 %                                                          1:61 320
11 rätt                           12 %                                                          1:5 110
10 rätt                         25 %                                                          1:697

Återbetalning: 65 %, varav 2 % till rullpottsfonden.
Vinstchans: 1:607

Spelregler

Här hittar du fullständiga spelregler. 

Lycka till!

Till Europatipset