Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Bournemouth var länge mest känt som en turiststad på den engelska sydkusten. Numera snackas det även en hel del fotboll i staden. "The Cherries" är tillbaka i Premier League efter ett par års frånvaro och oddsen talar för att laget får kämpa för att hålla sig kvar i högstaligan!
Spela på Premier League 2022/2023

Fakta om Bournemouth

AFC Bournemouth grundades 1899 som Boscombe FC på Gladstone Road I stadsdelen Boscombe. 1970 ändrades namnet till AFC Bournemouth och efter en historia av spel i lägre divisioner vann de rödsvarta The Third Division säsongen 86/87. Redan då brottades den engelska fotbollsklubben med ekonomiska bekymmer och drygt tio år senare, 1997, tvingades de ner i fjärdedivisionen på grund av detta. 2008 var det dags för samma visa, men frågan är om inte det var en mörk start på en ljus framtid? Samma år anställdes en viss Eddie Howe som tränare och resten är historia. På sex år tog Howe med sig Bournemouth på en resa som innebar tre uppflyttningar där allting kulminerade säsongen 2014/15. Då vann grabbarna från Dorset The Championship och i Premier League stannade de fem säsonger innan det blev respass ner till andraligan igen. Inför den här säsongen är The Cherries tillbaka i finrummet under Scott Parkers ledning och det ska bli spännande att följa en nygammal bekantskap till hösten.

Spela på Bournemouth och Premier League 2022/2023


Grundad: 1899
Manager: Scott Parker
Hemmaarena: Vitality Stadium
Smeknamn: The Cherries
Spelschema: Bournemouth spelschema i Premier League

Spela på Bournemouth hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Bournemouth

Bournemouth har i skrivande stund Premier Leagues kanske allra svagaste trupp. De har fått behålla alla spelare som hjälpte klubben upp till finrummet, men det är stor skillnad på The Championship och den engelska högstadivisionen. Investeringar krävs om inte sejouren i Premier League ska bli ettårig.

Jefferson Lerma

Född: 1994-10-25
Land: Colombia
Position: Mittfältare

Som så många andra sydamerikanska mittfältare är Jefferson Lerma en extremt kortbelastad herre. I sin seniorkarriär har 27-åringen dragit på sig över 100 gula kort samt sju stycken röda. Senaste gången Bournemouth var uppe i Premier League, säsongen 2019/20, var det endast Luka Milivojevic som drog på sig fler varningar än Lerma i hela ligan. Detta blir mittfältarens femte säsong för Bournemouth. Innan har Jefferson representerat klubbar som Levante samt Huila. Det har även blivit 30 landskamper för Colombia. Att Lerma blir en av de mest varnade spelarna i Premier League är knappast någon högoddsare.

Philip Billing

Född: 1996-06-11
Land: Danmark
Position: Mittfältare

Den 26-årige dansken Philip Billing, som har nigerianskt påbrå, har fått sin fotbollfostran på de brittiska öarna. Redan 2013 kritade mittfältaren på ett ungdomskontrakt för Huddersfield. 2016/17 var Billing med och spelade upp Hudds i Premier League men 2019 trillade The “Terriers” ur finrummet, vilket ledde till en flytt till Bournemouth. På sydkusten har Philip växt fram till en nyckelspelare och i fjol var dansken en stor anledning till Bournemouths avancemang upp till Englands högsta division. Förra säsongen noterades han för tio pytsar och lika många assist i Championship, därmed blev Billing lagets näst bästa målskytt. I oktober 2020 gjorde även mittfältaren debut för det danska landslaget. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2024.

Dominic Solanke

Född: 1997-09-14
Land: England
Position: Anfallare

I skuggan av utomjordiska Aleksandar Mitrovics galna målrekord i The Championship i fjol så pressade Dominic Solanke in magnifika 29 pytsar på 46 matcher. En siffra som hade låtit engelsmannen vinna skytteligan sju av de åtta föregående åren i den engelska andraligan. Det är också först de senaste åren som den nu 24-årige strikern verkligen exploderat. Sin ungdomstid spenderade Reading-sonen under större delen i Chelsea. Härifrån tog tog den 186 centimeter långe forwarden steget ut i Europa då Vitesse ville testa hans vingar på holländsk mark. En helt okej tid i Nederländerna mynnade ut i sju mål och en tredje plats i den interna skytteligan. Ett år i Eredivise fick räcka. Därefter kallades fotbollsspelaren tillbaka till London och Chelsea men utan att få chansen i The Blues representationslag. Under 2017 så fick Solanke chansen att spela fotboll under Jürgen Klopp styre i Liverpool och gjorde det bitvis bra. Det är dock i Bournemouth tröja som Solanke fått full utväxling för sin fina anfallsfotboll. När “Körsbären” åter är tillbaka i det engelska finrummet så finns Dominic Solanke med för sin fjärde hela säsong i den rödsvarta dräkten. Det är i år som nästa steg i karriären ska tas och ska nykomlingen lyckas hålla sig kvar i Premier League vilar väldigt mycket av offensiv kraft på Dominic Solankes axlar.

Spela på Bournemouth och Premier League 2022/2023