Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fulham FC (spelar inte i Premier League 2019/2020)

Vet du hur många personer i Sverige som heter Fulham?Läs mer om hur många andra som har samma namn som ett Premier League-lag HÄR!
 

Till Premier League startsida.
Fulham FC har anor ända från 1879. Med det är de vitsvarta den äldsta ligaklubben i London. Fulham har pendlat en hel del mellan divisionerna genom åren, men har totalt spelat 25 säsonger i den brittiska högstaligan. Säsongen 2008/09 gjorde man sin bästa säsong i Premier League då The Cottagers placerade sig på sjundeplats. Fulhams enda titel är en vinst i Intertotocupen 2002. Men säsongen 2009/10 lyckades huvudstads-klubben, under tränare Roy Hodgson, dessutom ta sig hela vägen till final i Europa League. Där blev det dock förlust mot Atlético Madrid efter förlängning. Denna säsong är Fulham tillbaka i Premier League efter ett lyckat playoff i The Championship.

Smeknamn: The Cottagers, The Whites
Manager: Scott Parker
Hemmaarena: Craven Cottage - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaFulhams spelschema i Premier League

Spela på Fulham hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Fulham FC

Jean Michaél Seri
Fulham har tagit in en rad intressanta nyförvärv inför sin återkomst till den brittiska fotbollens finrum. Ett av dessa är mittfältaren Jean Michaél Seri. Den ivorianska landslagsmannen har de senaste säsongerna huserat i den franska ligan och Nice, där han varit en viktig kugge i deras fina prestationer. Den 168 centimeter korta innermittfältaren är inte bara stark i defensiven utan även hyfsat målfarlig med sina totalt tolv mål för Nice. Seri har nu skrivit på för fyra år och om han lyckas föra över sina insatser från Ligue 1 till Premier League blir oddsen betydligt bättre för Fulham att klara kontraktet.

Ryan Sessegnon
Talangen Ryan Sessegnon är bara 18 år, men har ändå hunnit spela 71 A-lagsmatcher för Fulham innan säsongen 2018/19 drog igång. Den egna produkten gjorde sin debut i A-laget den 9 augusti 2016, 16 år och 81 dagar gammal. Elva dagar senare gjorde han sitt första mål i The Championship. Med det blev han den första spelaren i den engelska proffsfotbollen att vara född på 2000-talet och bli målskytt i ligaspelet. Vänsterspringaren har varit uttagen i samtliga engelska U-landslag från U16 upp till U21 och rankades av La Gazzetta Dello Sport som en av de 30 främsta talangerna i världen under 20 år efter sin debutsäsong i seniorfotbollen. Fjolåret blev en succe för 18-åringen då han stod för hela 15 mål från sin kant i ligan. Det hjälpte inte bara Fulham till en Premier League-plats utan innebar också ett helt koppel priser för ynglingen. Bland annat mottog Sessegnon priset för den bästa spelaren i ligan. Vi får se hur länge The Cottagers klarar av att hålla kvar sin guldklimp?  

André Schürrle
André Schürrle har varit en flyttfågel under sin karriär. 27-åringen har som senior inte varit mer än två säsonger i någon klubb. Fulham är nu Schürrles sjätte klubbadress. Han blev ordinarie i Mainz 05 2009 och säsongen efter gjorde han 15 mål i Bundesliga. Bayer Leverkusen lade då upp 6,5 miljoner pund för vänsterforwarden. Efter två säsonger i Leverkusen hade marknadsvärdet på tysken ökat till 18 miljoner pund, som Chelsea i Premier League, betalade för Schürrle sommaren 2013. Det blev dock mest tid på bänken för Schürrle på Stamford Bridge och efter 1,5 säsong lämnade tysken åter för Bundesliga. Men värdet på anfallaren hade stigit ytterligare. Wolfsburg betalade 22 miljoner pund för tysken. Sommaren 2016 blev det gulsvart för Schürrle, som kritade på för Dortmund. Nu var det återigen dags för en flytt när han under sommarfönstret tagits in på ett två säsongers långt lån för Fulham. Den rutinerade snabbsprintaren lär bli en viktig del i nykomlingens lagbygge.

Spela på Fulham FC.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.