Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Granne med Chelsea har Fulham vant sig vid att stå lite i skuggan när det gäller stora framgångar. Nu är klubben från sydvästra London tillbaka i Premier League – och ambitionen denna säsong lär bli att försöka hålla sig kvar. Klarar Fulham detta?
Spela på Premier League 2022/2023

Fakta om Fulham

Fulham FC har anor ända från 1879. Med det är de vitsvarta den äldsta ligaklubben i London. Fulham har pendlat en hel del mellan divisionerna genom åren, men har totalt spelat 26 säsonger i den brittiska högstaligan. Säsongen 2008/09 gjorde The Cottagers sin bästa säsong i Premier League då fotbollsklubben placerade sig på en sjundeplats. Fulhams enda titel är en vinst i Intertotocupen 2002. Men säsongen 2009/10 lyckades huvudstads-klubben, under tränare Roy Hodgson, dessutom ta sig hela vägen till final i Europa League. Där blev det dock förlust mot Atlético Madrid efter förlängning. Denna säsong är Fulham tillbaka i Premier League efter att ha asfalterat The Championship under Marco Silvas ledning. Aleksandar Mitrovic bombade in 43 (!) strutar och serben blir en oerhört viktig del i Fulhams jakt på överlevnad i finrummet. Känslan är att den anrika fotbollsklubben är i Premier League för att stanna denna gång.

Spela på Fulham och Premier League 2022/2023

 

Grundad: 1879
Manager: Marco Silva
Smeknamn: The Cottagers, The Whites
Hemmaarena: Craven Cottage - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
SpelschemaFulhams spelschema i Premier League

Spela på Fulham hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Aktuella fotbollskuponger

Spelare i Fulham

Det går inte att skriva en text om Fulhams fotbollsspelare utan att nämna Aleksandar Mitrovic. Den väldige serben krossade målrekordet i The Championship förra säsongen och oddsen är minimala på att han blir lagets bästa målskytt även denna säsong. I övrigt är Palhinha och Pereira två fina nyförvärv som genast höjer kvalitén på truppen.

Joao Palhinha

Född: 1995-07-09
Land: Portugal
Position: Mittfältare

Det är ingen dussinspelare Fulham plockat in från Sporting CP. Portugisen Joao Palhinha har varit en viktig pjäs i det Sporting som stått för ett par riktigt fina säsonger de senaste åren. 2020/21 blev Lissabon-klubben portugisiska mästare, den säsongen missade den defensiva mittfältaren blott två ligamatcher. Palhinha har varit en av Liga Portugals bästa spelare och fått en hel del förtroende i det stjärnspäckade portugisiska landslaget. Trots att landslagsdebuten gjordes så sent som 2021 har Joao redan hunnit med 14 kamper för Portugal, två mål har det även blivit i landslagströjan. “Blott” 20 miljoner euro slantade Fulham upp för portugisen som kommer bli en viktig kugge i Fulham denna säsong.

Harry Wilson

Född: 1993-03-22
Land: Wales
Position: Mittfältare

Walesaren Harry Wilson har varit en av Liverpools största talanger under 2010-talet. Men trots sina fina insatser i U23-laget fick aldrig den offensiva mittfältaren chansen i Jürgen Klopps bygge, till stor del på grund av stenhård konkurrens. Istället har det blivit utlåningar till Hull, Derby, Bournemouth och Cardiff innan Fulham köpte loss den kreativa mittfältaren sommaren 2021. Wilson har under hela sin karriär varit en pålitlig poängspelare i såväl klubblagen som för det walesiska landslaget – i fjol blev han den spelaren som gjorde klart flest målgivande passningar (19) i Championship. Ska Fulham klara sig kvar i finrummet så vill det nog till att den 25-årige fotbollsspelaren gör en bra säsong.

Aleksandar Mitrovic

Född: 1994-09-16
Land: Serbien
Position: Anfallare

Talismanen i Fulhams anfallsspel är ingen mindre, snarare en bjässe, än Aleksandar Mitrovic. Den serbiske fotbollsspelaren slog igenom på allvar under 2013 års U19-EM där han var med och lotsade sitt Serbien till ett guld mot alla odds. Anderlecht scoutade då anfallaren noga och samma år blev han också en del av den belgiska storklubben. 36 mål och 69 matcher senare var det så dags för den stora flytten till Newcastle. The Magpies hostade upp 13 miljoner pund för anfallaren, men tiden uppe i norra England blev knappast någon succé trots att potentialen verkligen fanns där. Bland annat varnades Mitrovic bara 22 sekunder in i sin debut i den svartvita tröjan. I januari 2018 var Fulham, då med serbiske tränaren Slavisa Jokanovic, på jakt efter en anfallare och efter många om och men föll valet till slut på Mitrovic. I fotbollsklubben från London har serben  blomstrat ut och i fjol slog Mitrovic målrekordet i The Championship när han smällde in smått osannolika 43 (!) kassar. Lyckas han komma upp i samma nivå i Premier League är oddsen låga på att Fulham håller sig kvar.

Spela på Fulham och Premier League 2022/2023