Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hur fungerar lottningen på Stryktipset?

Lottningen på Stryktipset går till så att de tre utfallen för varje match (1, X, 2) tilldelas 100 enheter. Enheterna fördelas utifrån Svenska Spels odds för respektive match den dagen tipsomgången öppnar för spel eller därefter. "Därefter" innebär att en match inte har något odds den dagen tipsomgången öppnar och därför kommer oddset först senare.

Hur stora är chanserna för 1, X och 2?

Direkt efter spelstopp drar slumptalsgeneratorn ett nummer från 1 till 100 där varje nummer har lika stor sannolikhet att dras. För en match som har startoddsen 1,66 (1:a) – 4,25 (X) – 5,15 (2:a) innebär det att:
1 får nummer 1-58 = chansen att matchen lottas till en 1:a är 58/100 = 58 %
X får nummer 59-81 = chansen att matchen lottas till X är 23/100 = 23 %
2 får nummer 82-100 = chansen att matchen lottas till en 2:a är 19/100 = 19 %

Aktuella fotbollskuponger

När redovisas lottade matcher?

För en match som är bekräftat inställd och inte kommer att spelas inom tipsomgången offentliggör vi det lottade resultatet ca 45 minuter efter omgångens spelstopp.

För en uppskjuten/inställd/avbruten match som saknar information om nytt speldatum eller där det fortfarande inte är känt om matchen kommer att spelas inom tipsomgången tar det längre tid att offentliggöra det lottade resultatet

Vad händer om sju eller fler matcher på Stryktipset ställs in eller lottas?

Då återbetalas hela omgången.

Hur fungerar slumpvalsgeneratorn?

  • Processen för lottningen sker helautomatiskt i spelsystemet omedelbart efter spelstopp.
  • Processen och slumptalsgeneratorn är testade av ett internationellt ackrediterat testlaboratorium och certifierade enligt Spelinspektionens föreskrifter.