AIK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Gnaget från Solna spelar faktiskt inte sina matcher i Solna utan i centrala Stockholm och Johanneshovs Isstadion. AIK har hela sju SM-guld, men det senaste kom 1984 och under 2000-talet har AIK åkt hiss mellan Hockeyallsvenskan och SHL. Många namnkunniga ishockeyspelare har burit den svarta AIK-tröjan genom åren. Börje Salming, Bo Berglund, Pelle Lindbergh, Anders Gozzi, Rikard Franzén, Mattias Norström, Tim Thomas och tjeckerna Pavel Patera och Martin Prochazka för att nämna några. Nuvarande sejour i Hockeyallsvenskan är än så länge fem säsonger lång för AIK.

Grundad: 1921
Hemmaarena: Hovet
SM-guld: 7 st
Tränare: Tomas Mitell

Spela på AIK på Oddset.

Tongivande spelare

Christian Sandberg

Född: 1987-10-23
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Höger

Christian Sandberg är AIK:s själ och hjärta. 30-åringen debuterade faktiskt för AIK när klubben spelade i division 1 under lockoutssäsongen i NHL år 2005. Sedan dess har Sandberg haft många roller i sin moderklubb. Offensiv stjärna eller defensiv grovjobbare, centern har gjort allt. De tre senaste säsongerna har han dessutom varit lagkapten. Christian Sandberg kommer, om han spelar hela säsongen, att ta sig upp på andra plats över flest spelade matcher för AIK och har ledaren David Engblom inom klart räckhåll innan karriären skulle vara över. Oavsett när den tar slut, lär den göra det i AIK. Det är ett säkert tips.

Éric Castonguay

Född: 1987-09-18
Land: Kanada
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Kanadensaren Eric Castonguay, från de franska delarna av Kanada, har haft en karriär som många spelare har i dagens ishockey. Under karriären har den poängstarke anfallaren spelat för 13 klubbar i fyra länder. Han tillhörde den kanadensiska juniorligan QMJHL innan han tillhörde New Jersey Devils organisation några säsonger (dock odraftad). Sin första säsong i AIK vann Castonguay den interna poängligan och förlängde mot slutet av förra säsongen sitt kontrakt till 2019.

Anton Holm

Född: 1990-05-16
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Ytterforwarden får, det periodvis slarvigt använda, epitetet utpräglad målskytt, men i Anton Holms fall är beskrivningen relevant. 28-åringen har under sin karriär vunnit skytteligan i Hockeyallsvenskan, division 1 och J20. Holm har också i alla serier han spelat, utom en obskyr kanadensisk juniorserie, gjort fler mål än assists. De två senaste säsongerna har stockholmaren på allvar vuxit in i seniorkostymen, genom att vinna och komma tvåa i hela Hockeyallsvenskans skytteliga. Det är inga högre odds på att han återigen kommer att göra fler mål än assist, däremot är frågan om ytterligare en bra säsong i Hockeyallsvenskan gör att klubbarna i SHL får upp ögonen för Anton Holm?

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.

Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.