Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kalmar HC

Kalmar är en hockeystad på uppgång, och det ska bli intressant att se vad nykomingen kan uträtta under debutsäsongen i Hockeyallsvenskan! Det är låga odds på att KHC i första hand får inrikta sig på att klara kontraktet.
Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset

Läs mer om Kalmar HC

Fakta om Kalmar HC

Grundad: 2000
Hemmaarena: Hatstore Arena
SM-guld: 0
Tränare: Viktor Tuurala

Kalmar HC är en ishockeyförening på frammarsch. Sedan A-laget tog steget upp till Hockeyettan 2018 har intresset för hockey vuxit för varje säsong och klubben har bland annat satsat på att få fram en väl fungerade ungdom- och juniorsektion. 2021 stod Hatstore Arena färdig, en lagom stor och modern hall med plats för 2500 åskådare. Genom att vinna Vårettan Södra KHC tog sig till allsvenskt playoff redan under det första året i den svenska tredjeligan. 2022/23 kvalificerade sig klubben för spel i Kvalserien där man bommade den allsvenska platsen med minsta möjliga marginal. Till följd av Kristianstads ekonomiska problem fick KHC ändå ett säte i HA och tillsammans med ärkerivalen Nybro är de nykomlingar inför 2023/24.

Spelschema Hockeyallsvenskan 2023/2024

Tongivande spelare i Kalmar HC

Jesper Dahlroth

Född: 1991-07-29
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Jesper Dahlroth är en av Kalmars mest erfarna backar och var bland annat en viktig pjäs i Oskarshamns trupp när klubben tog steget upp i SHL 2019. Bodensonen gjorde även en säsong i SHL med IKO och noterades för 50 matcher i grundserien. Den defensivt inriktade backen har aldrig riktigt fått fotfäste i den svenska högstaligan, men allt som oftast varit en pålitlig general i Hockeyallsvenskan med bland andra Timrå, Asplöven och nämnda Oskarshamn. Efter en misslyckad sejour med MoDo har Dahlroth provat lyckan i både ungerska Fehérvár och danska Frederikshavn, men är nu alltså åter på svensk mark i HA-nykomlingen Kalmar HC.

Teemu Väyrynen

Född: 1997-04-28
Land: Finland
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Vid sidan av Jimmy Andersson är Teemu Väyrynen ett av de mer profilerade nyförvärven som Kalmar gjort inför klubbens första säsong i Hockeyallsvenskan. Finländaren gjorde faktiskt sin poängbästa säsong i fjol med Vaasan Sport och har sju säsonger bakom sig i den finländska högstaligan. Väyrynen har dock inte haft den karriär som han spåddes under mitten av 2010-talet. Forwarden ståtar med ett helt gäng juniorlandskamper på sin meritlista och fick äran att dra på sig den blåvita tröjan under JVM 2017. Teemu har Jokipojat som moderklubb, samma förening som bland annat har fostrat Örebro- och LHC-floppen, Petrus Palmu.

Jimmy Andersson

Född: 1989-08-29
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Efter fyra hela säsonger med LHC så valde Cluben att låna ut Jimmy Andersson till Vita Hästen. Med ett utgånget kontrakt med Linköping blev därför valet att inför fjolåret fortsätta sin karriär i grannstaden permanent. 34-åringen har tidigare under sin karriär tillbringat tid med Norrköpings-klubben i Division 1, denna gång fick han chansen att spela med klubben en hel säsong i Hockeyallsvenskan och från första parkett se hur skulderna staplades på hög, och som sedermera mynnade ut i konkurs. Den meriterade ishockeyspelaren kan skryta med inte mindre än 341 SHL-matcher fördelat på klubbar som HV71, Karlskrona och LHC. Även spel i juniorlandslagen har det hunnit bli men på seniornivå står stockholmaren utan landskamper. Andersson är Kalmars tyngsta värvning inför det allsvenska äventyret, att han får vara skadefri är självfallet oerhört viktigt.

Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset