BIK Karlskoga

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

BIK Karlskoga, eller tidigare Bofors, KB63 och Karlskoga IF, är tillsammans med IK Oskarshamn de mest stabila lagen i Hockeyallsvenskan och har tillhört serien i 20 år. BIK spelar i klassiska Nobelhallen och har de senaste åren tillhört de bättre lagen i Hockeyallsvenskan men inte lyckats ta steget upp i SHL. Klassiska spelare som Bengt-Åke Gustafsson, Emil Kåberg och Kristofer Näslund har burit den blå tröjan. BIK Karlskoga har totalt sett gjort 16 säsonger i den högsta serien i ishockey i Sverige.

Grundad: 1978
Hemmaarena: Nobelhallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Staffan Lundh

Spela på BIK på Oddset.

Tongivande spelare

Olle Eriksson-Ek

Född: 1999-06-22
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster

Olle Eriksson-Ek är lillebror till anfallaren Joel Eriksson-Ek och talangernas pappa är tredubble SM-guldvinnaren Clas Eriksson. Hela familjen är djupt rotad i Färjestad, och Olle Eriksson-Ek tillhör fortfarande Karlstadklubben, men är draftad av Anaheim Ducks i NHL och utlånad till BIK Karlskoga. 19-åringen har varit en stor talang i kassen hela sitt liv och var bäst redan i tv-pucken. Eriksson-Ek har alla förutsättningar för att lyckas, med en storlek (189 centimeter) som krävs i dagens ishockey. Men storlek kräver också tid att växa in i, vilket värmlänningen med fördel gör i BIK Karlskoga.

Gustaf Thorell

Född: 1989-12-12
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

28-årige Gustaf Thorell är en typisk hockeyspelare som dominerar på den näst högsta nivån men inte klarar steget till den högsta, i det här fallet SHL. Thorell debuterade i SHL redan som tonåring, men det var inte förrän efter över 20 matcher som forwarden gjorde sin första poäng. I Hockeyallsvenskan och den norska ligan har det gått bättre och ifjol var han tillbaka i BIK Karlskoga efter en säsong i SHL med Brynäs och Färjestad. Han gjorde relativt modesta 27 poäng på 47 matcher men vann ändå poängligan i BIK. Oddsen talar för ytterligare en poängrik säsong för den assisterande kaptenen.

Fredrik Höggren

Född: 1984-09-01
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Fredrik Höggren är äldst i BIK Karlskoga och faktiskt bara en av två spelare som är över 30 år. En del skulle kalla Höggren för brunkare, en defensiv forward som gör livet besvärligt för motståndarna. Grinder är ett Nordamerikanskt begrepp för spelstilen. Ytterforwarden har varit Bofors/BIK Karlskoga trogen ända sedan han lämnade närliggande moderklubben Kristinehamn för Karlskoga 2002, och har gjort näst flest matcher för klubben. En av kulturbärarna i laget som värvat 16 spelare på olika sätt (lån och permanent) under kalenderåret 2018.

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.

Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.