Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Det är alltid tufft att komma till Nobelhallen och möta Bofors, eller BIK Karlskoga som klubben numera heter. Värmlänningarna är ofta med i toppskiktet i Hockeyallsvenskan. Så även denna säsong?
Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Fakta om BIK Karlskoga

Grundad: 1978
Hemmaarena: Nobelhallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Karl Helmersson

BIK Karlskoga, eller tidigare Bofors, KB63 och Karlskoga IF, är det mest stabila laget i Hockeyallsvenskan och har tillhört serien i över 20 år. BIK spelar i klassiska Nobelhallen och har de senaste åren tillhört de bättre lagen i Hockeyallsvenskan men inte lyckats ta steget upp till SHL. Klassiska spelare som Bengt-Åke Gustafsson, Emil Kåberg, Henrik Björklund och Kristofer Näslund har burit den blå tröjan. BIK Karlskoga har totalt sett gjort 17 säsonger i den högsta serien i ishockey i Sverige.

Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Spelschema Hockeyallsvenskan 2022/2023

Tongivande spelare i BIK Karlskoga

Wilhelm Westlund

Född: 1995-03-15
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Wilhelm Westlund ansågs vara en stor talang som ung och fick även möjligheten att representera ungdom- och juniorlandslagen från U16 till U18. Stockholmskisen vann Lill-Strimmas stipendium som TV-puckens bäste back innan han bytte SDE mot Färjestad som 15-åring. Efter tre säsonger i FBK:s organisation draftades den begåvade tvåvägsbacken av Colorado Avalanche 2013. “Vesslan” testade på SHL med både FBK och Djurgården utan att riktigt få det att flyga. Efter två skapliga säsonger med Vita Hästen mellan 2017 och 2019 kom så genombrottet på seniornivå i Karlskoga 2019/20 där 27-åringen noterades för hela 39 poäng på 53 matcher. Är en pålitlig back i alla spelformer och lär få gott om speltid i powerplay dessutom.

Gustaf Franzén

Född: 1996-09-22
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Höger

Gustaf Franzén tog sina första skridskoskär på uterinken i den lilla staden Valdemarsvik på Östergötlands kust. Det stod ganska snabbt klart att “Gurra” var en exceptionell talang. Han spelade bland annat TV-pucken två gånger för Östergötland och var bofast i de svenska U-landslagen, från U16 upp till U20, men fick aldrig dra sig den blågula tröjan i ett JVM. Östgöten SHL-debuterade med HV71 under säsongen 2013/14 och var därefter över till Kanada där han hade två lyckosamma år med Kitchener Rangers. Gustaf Franzén har aldrig lyckats ta en ordinarie tröja i SHL, men ständigt varit en producerande spelare i Hockeyallsvenskan. Är kapten i BIK Karlskoga från och med säsongen 2022/23.

Henrik Larsson

Född: 1994-11-18
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Henrik Larsson är Karlskoga-sonen som gått hela vägen från spel med Bofors juniorerl upp till att ösa in poäng för BIK Karlskogas hockeyallsvenska lag. Henke har också fått testa på lir i både SHL med Brynäs men även två säsonger i Finland med TPS finns på CV:t. I Liiga 2019/20 var den nu 27-årige hockeyspelaren tvåa i den finska toppflightens poängliga för backar. Bara Matt Caito, nu i Leksand, gjorde fler poäng från sin backposition. Henrik Larsson har med sitt stora hjärta för klubben och hårda slit varje dag på jobbet fått äran att bära en tröja med ett “A” på bröstet. I framtiden är hockeybacken från Värmland givetvis ett givet kaptensämne.

Spela på Hockeyallsvenskan