Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

BIK Karlskoga

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

BIK Karlskoga, eller tidigare Bofors, KB63 och Karlskoga IF, är tillsammans med IK Oskarshamn de mest stabila lagen i Hockeyallsvenskan och har tillhört serien i 20 år. BIK spelar i klassiska Nobelhallen och har de senaste åren tillhört de bättre lagen i Hockeyallsvenskan men inte lyckats ta steget upp i SHL. Spelare som Bengt-Åke Gustafsson, Emil Kåberg och Kristofer Näslund har burit den blå tröjan. BIK Karlskoga har totalt sett gjort 16 säsonger i den högsta serien i ishockey i Sverige.

Grundad: 1978
Hemmaarena: Nobelhallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Staffan Lundh

Spela på BIK på Oddset.

Tongivande spelare

Tor Immo 

Född: 1994-11-09 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

24-årige Tor Immo fick ett osannolikt genombrott i Hockeyallsvenskan för två säsonger sedan, där han vann skytteligan i serien, trots att han spelade i jumbon Troja/Ljungby. Han vann målligan före hypade talangen Jonathan Dahlén. Västmanlänningen hade fram tills dess spelat i division 1 och division 2, och förvisso gjort många poäng, men det är ändå sensationellt att Immo lyckades ta med sig poängproduktionen till Hockeyallsvenskan. Efter en mindre lyckad sejour i Leksand plockade Karlskoga in Immo i slutet på förra säsongen där poängen på nyo började trilla in. Kanske kan det vara värt ett bet på att den gänglige snipern återigen hamnar högt upp i poängligan. 

Gustaf Thorell 

Född: 1989-12-12 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

29-årige Gustaf Thorell är en typisk hockeyspelare som dominerar på den näst högsta nivån men inte klarar steget till den högsta, i det här fallet SHL. Thorell debuterade i SHL redan som tonåring, men det var inte förrän efter över 20 matcher som forwarden gjorde sin första poäng. I Hockeyallsvenskan och den norska ligan har det gått bättre och för två år sedan var han tillbaka i BIK Karlskoga efter en säsong i SHL med Brynäs och Färjestad. Han gjorde utmärkta 39 poäng på 53 matcher i fjol i BIK. Oddsen talar för ytterligare en poängrik säsong för den assisterande kaptenen. Säsongen 05/06 vann Thorell både TV-pucken med Värmland och SM-guld med Färjestads J18-lag.  

Fredrik Höggren 

Född: 1984-09-01 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Fredrik Höggren är äldst i BIK Karlskoga och faktiskt bara en av två spelare som är över 30 år. En del skulle kalla Höggren för brunkare, en defensiv forward som gör livet besvärligt för motståndarna. Grinder är ett Nordamerikanskt begrepp för spelstilen. Ytterforwarden har varit Bofors/BIK Karlskoga trogen ända sedan han lämnade närliggande moderklubben Kristinehamn för Karlskoga 2002, och har gjort näst flest matcher för klubben. Lagets stora kulturbärare som garanterat kommer vara en av tränare Lunds kaptener kommande säsong.  

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.