Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Plantskolan från Ångermanland tillhör Hockeyallsvenskan sedan 2016. Men givetvis har Modo Hockey siktet inställt på att ta sig tillbaka till SHL. Det kan bli tufft att lyckas denna säsong, men räkna med att klubben gör ett försök!
Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Läs mer om och spela på Modo i Hockeyallsvenskan

Fakta om Modo Hockey

Grundad: 1921
Hemmaarena: Hägglunds Arena
SM-guld: 2 st
Tränare: Mattias Karlin

MODO hade länge ett rykte som en av världens största talangfabriker inom hockeyn, och spelare som Peter Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström och bröderna Sedin kommer för alltid att vara synonyma med Öviks-klubben. Av nuvarande NHL-spelare är Victor Hedman den mest kände MODO-produkten. Föreningen är också förknippad med träindustrin i Norrland och Örnsköldsvik, men precis som industrin har det gått sämre för klubben på senare år vilket kulminerade i degraderingen från SHL i den episka matchserien mot Leksand 2016. Två SM-guld har MODO vunnit, med 28 års mellanrum, 1979 och (aningen oväntat) 2007. Varken Foppa eller Daniel och Henrik Sedin vann SM-guld med klubben, trots att man tog laget till final. MODO har gjort 55 säsonger i högsta serien i Sverige.

Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Spelschema Hockeyallsvenskan 2022/2023

Tongivande spelare i Modo Hockey

Pontus Näsén

Född: 1996-08-16
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Höger

Så sent som säsongen 2020/21 fick den dåvarande IK Oskarshamns-backen Pontus Näsén testa på spel i Tre Kronor. Efter en riktigt svag vårsäsong med IKO fick inte masen nytt kontrakt med smålänningarna utan fick söka sig vidare och hamnade så småningom i Hockeyallsvenskan med MODO. 26-åringen har haft en intressant karriär där han efter spel i Hockeytvåan och Hockeyettan klev rakt upp i SHL i samband med Oskarshamns avancemang till finrummet. Ett steg som visade sig bli väl stor för Näsén. MODO blev från och med säsongen 2021/22 ny klubbadress och med 54 poäng på totalt 65 matcher blev dalkarlen tredje bästa poängplockare i hela laget. En av ö-vikarnas viktigaste hockeyspelare.

Filip Sveningsson

Född: 1999-07-03
Land: Sverige
Position: Ytterforward
Klubbfattning: Vänster

23-åringen Filip Sveningsson spelade i Gislaveds J20-lag redan sista året av grundskolan och bytte sedan till HV71:s organisation. Där debuterade han i SHL strax före jul 2016 och har totalt gjort 42 matcher i SHL med HV71 och Oskarshamn. Hela 27 svenskar draftades 2017 och Filip Svenningsson plockades näst sist av dem, i mitten av sjunde rundan. Klubben som valde anfallaren var Calgary Flames, som Svenningsson redan tidigare hade en koppling till. Han fyller år samma dag som Håkan Loob, den ende svensk som gjort 50 mål i NHL och han gjorde det för just Calgary Flames, som han också vann Stanley Cup med 1989. Filip Svenningsson har gjort mängder av ungdomslandskamper för Tre Kronor och även spelat JVM.

Sebastian Ohlsson

Född: 1997-03-04
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Den korte forwarden Sebastian Ohlsson är lite lik tidigare NHL- och landslagsspelaren Magnus Pääjärvi. Bra fart på rören och spelar med mycket energi, men har inte lyckats göra så många poäng under karriären. Den 25-årige hockeyspelaren har inte lyckats dra NHL-scouternas ögon åt sig utan är odraftad trots att han spelat JVM med juniorkronorna. Ohlsson har gjort tre säsonger i svensk hockeys finrum, en med Timrå och två med Skellefteå. Åsele-sonen hade ett lysande andra år under Fredrik Anderssons vingar i TIK med 38 poäng på 50 grundseriematcher. En notering som efter två säsonger i MODO inte lyckats besegras. Kan Ohlsson gå emot oddsen och lyckas med ett nytt personbästa denna säsong?

Riley Woods

Född: 1998-06-25
Land: Kanada
Position: Center/Vänsterforward
Klubbfattning: Vänster

Snacka om fullträff! Riley Woods får anses som en av de mest lyckosamma värvningarna inför säsongen 2021/22 då MODO plockade in den AHL-meriterade anfallsspelaren från Regina, Kanada. Woods karriär på andra sidan pölen hade aldrig riktigt tagit fart efter sina fina år i Spokane Chiefs i WHL. Både spelet i Colorado Eagles och Toronto Marlies var begränsat men sportchef Henrik Gradin hade sett något hos 24-åringen. Resten är historia i Övik. Woods löste 49 pinnar på 52 grundseriematcher i MODO-tröjan i fjol och SHL-klubbarna stod på rad för att lägga vantarna på den hårfagre hockeyspelaren. Woods valde under sommaren 2022 att förlänga sitt kontrakt med MODO vilket givetvis alla i och omkring laget får vara väldigt nöjda med. En poängspelare som mycket väl kan snitta en pinne per match i år.

Spela på Hockeyallsvenskan