Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Nybro Vikings 2023/2024

Nybro är en del av det småländska hockeyundret, och nu är vikingarna tillbaka i Hockeyallsvenskan! Klubben har satt ihop ett spännande lagbygge inför återkomsten. Oddsen inför säsongen talar för att Vikings kan undvika bottenstrid.
Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset

Läs mer om Nybro Vikings

Fakta om Nybro Vikings

Grundad: 1946
Hemmaarena: Liljas Arena
SM-guld: 0
Tränare: Tommy Samuelsson

Nybro Vikings, tidigare Nybro IF och IK Ymer, är en klassisk svensk ishockeyklubb som grundades 1946 och spelade i högstaligan (Division 1) under två säsonger i slutet av 60-talet. Den småländska klubben har dessutom huserat i den blågula andraligan i 29 säsonger och trillade ur Hockeyallsvenskan 2009. Victoriahallen stod klar 1963 och är den fjärde äldsta ishallen i Sverige. Sedan dess har den renoverats vid två tillfällen och går sedan 2016 under namnet Liljas Arena. Flera välkända spelare har Nybro som moderklubb, däribland Fredrik Olausson som bland annat har två SM-guld och en Stanley Cup på meritlistan. Ikonen Björn “Böna” Johansson, som tyvärr gick ur tiden i somras, var lagets härförare när man tog steget upp i landets finrum 1968. Nybro vann kvalserien mot Hockeyallsvenskan i fjol och är således tillbaka efter 14 säsonger i Ettan.

Spelschema Hockeyallsvenskan 2023/2024

Tongivande spelare i Nybro Vikings

Tex Williamsson

Född: 1991-01-01
Land: Sverige
Position: Målvakt 
Plockar: Vänster

Tex Williamsson har spelat för sju olika klubbar sedan 2017, samtliga i Hockeyallsvenskan eller SHL. Efter ett skadedrabbat år i fjol när MoDo vann Hockeyallsvenskan och tog steget upp till SHL tvingades Williamsson lämna Ångermanland. Ny klubbadress blev Nybro Vikings och Tex har därmed endast tio mil hem till sin födelseort, Lammhult. I den allsvenska nykomlingen är 32-åringen en viktig pusselbit, både på isen men också utanför där han kommer kunna bidra med den rutin han samlat på sig genom åren. Han kallas ofta för ”Bingo-Tex” då han vann en miljon på Bingolottos uppesittarkväll för ett antal år sedan.

Nichlas Torp

Född: 1989-04-10
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Nichlas Torp är en sann hockeykrigare som aldrig tycks vara redo för att hänga skridskorna i granen. Jönköpingssonen har gjort över 500 grundseriematcher i SHL med MoDo, Timrå, Leksand och inte minst HV71. 89:an har haft det jobbigt med tempot på senare år och har nu bestämt sig för att ”varva ned” med Nybro i Hockeyallsvenskan. Han spelar dock alltid med en självklarhet i egen zon och är en väldigt duktig boxplay-back. Hans ledaregenskaper kommer att bli enormt viktiga för nykomlingen och i Nichlas vet Tommy Samuelsson exakt vad han får.

Aleksi Ainali

Född: 1995-04-12
Land: Finland
Position: Center
Klubbfattning: Vänster

I fjol var Aleks Ainali en bärande spelare i Kristianstad och gjorde 28 pinnar på 49 matcher i grundserien. En notering som definitivt var i underkant sett till finländarens underliggande siffror. Med bättre spelare omkring har Ainali tillräckligt många komponenter i verktygslådan för att vara en av Hockeyallsvenskans mest produktiva ishockeyspelare. Han kan dessutom bära en kedja, något som han sannolikt kommer att behöva göra i Nybro. Hans tidigare statistik i Liiga, där han ligger på ett snitt runt en halv pinne per match, vittnar onekligen om det. 28-åringen har även representerat flera finska juniorlandslag och har bland annat ett silver från U18-vm med sig i ryggsäcken.

Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset