Södertälje SK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Sjufaldiga svenska mästarna SSK är ett klassiskt svenskt ishockeylag, trots att föreningen bara vunnit ett SM-guld sedan 1956. På senare år har SSK, trots kräftgång i seriesystemet med flera säsonger i division 1, lyckats locka till sig unga spelare som utvecklats i klubben. Mest noterbara är Los Angeles Kings stjärna Anze Kopitar och det etablerade tjeckiska stjärnskottet David Pastrnak. SSK har faktiskt gjort näst flest säsonger i den högsta serien i Sverige genom tiderna, efter Djurgården, och är sedan säsongen 2016/2017 tillbaka i Hockeyallsvenskan. Spelar sina matcher i klassiska Scaniarinken.

Grundad: 1902
Hemmaarena: Scaniarinken
SM-guld: 7 st
Tränare: Ulf Lundberg

Spela på Södertälje på Oddset.

Tongivande spelare

George Sörensen

Född: 1995-05-15
Land: Danmark
Position: Målvakt
Plockar: Vänster

Den danske talangen George Sörensen spelade nästan mest av alla målvakter i Hockeyallsvenskan förra säsongen, och gjorde det med den äran. Han hade tredje bäst räddningsprocent i serien och var en viktig anledning till att SSK tog sig till slutspelsserien. Han kom till SSK 2017 efter en säsong i Almtuna. Är med dagens målvaktsmått mätt kort, 175 centimeter lång, men har fått spela VM för Danmark och gjort tre JVM-turneringar. När han gjorde mål i sitt första JVM blev han den blott andre målvakten som gjort mål i turneringen.

Nicklas Grossman

Född: 1985-01-22
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Nicklas Grossman är med sina 33 år näst äldst i Södertälje och kapten i SSK. Den defensive backen har en gedigen hockeykarriär bakom sig. Den större delen av den har tillbringats i Nordamerika där han gjort nästan 600 matcher i NHL och knappt 140 stycken i AHL. Grossman är en klassisk defensiv ishockeyback. Stor och inte särskilt rörlig, men spelar efter sina förutsättningar. Var en talang som ung, deltog i tv-pucken och draftades redan i den andra rundan i NHL Entry Draft 2004. Har deltagit i två VM för Tre kronor och vunnit både VM-silver och VM-brons. Slog igenom i Dallas Stars men gjorde kanske sina bästa säsonger i Philadelphia Flyers. Grossman avslutade med två säsonger i Arizona Coyotes och Calgary Flames innan flyttlasset gick hem till Sverige i slutet av år 2016.

Nicolai Meyer

Född: 1993-07-21
Land: Danmark
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Dansk hockey blir allt bättre och ytterforwarden Nicolai Meyer ansluter till SSK efter att ha åkt ur Hockeyallsvenskan med Troja/Ljungby. 25-åringen gör sin tredje säsong på allvar i Hockeyallsvenskan efter att ha fått ett smakprov på serien med Malmö Redhawks som tonåring. Apropå just det så har Nicolai Meyer gjort som många andra danska hockeytalanger, alltså lämnat Danmark för spel i Sverige i ung ålder. Meyer åkte över bron och gjorde två säsonger med Redhawks J18 och J20. Hockeyspelaren har varit en stabil poängplockare som junior och säsongen 2017/2018 fick han sitt genombrott som senior när han gjorde 39 poäng på 52 matcher för Troja. Meyer har  spelat både VM och JVM för Danmark.

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.

Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.