Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Anrika SSK har en trogen supporterskara. Dessvärre har dock fansen inte haft jättemycket att glädjas åt sedan det legendariska SM-guldet 1985. Kanske kan Södertälje få ett lag i SHL igen vad det lider, men det är höga odds på att det händer redan nästa säsong!
Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Läs mer om och spela på SSK i Hockeyallsvenskan

Fakta om Södertälje SK

Grundad: 1902
Hemmaarena: Scaniarinken
SM-guld: 7 st
Tränare: Magnus Bogren

Sjufaldiga svenska mästarna SSK är ett klassiskt svenskt ishockeylag, trots att föreningen bara vunnit ett SM-guld sedan 1956. På senare år har SSK, trots kräftgång i seriesystemet med flera säsonger i Division 1, lyckats locka till sig unga spelare som utvecklats i klubben. Mest noterbara är Los Angeles Kings stjärna Anze Kopitar och det etablerade tjeckiska stjärnskottet i NHL, David Pastrnak. SSK har faktiskt gjort näst flest säsonger i den högsta serien i Sverige genom tiderna (74), efter Djurgården (78), och är sedan säsongen 2016/17 tillbaka i Hockeyallsvenskan. De spelar sina matcher i klassiska Scaniarinken. Magnus Bogren är tränaren som ska leda “Kringlorna” denna säsong. 

Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Spelschema Hockeyallsvenskan 2022/2023

Tongivande spelare i Södertälje SK

Nikita Tolopilo

Född: 2000-04-06
Land: Belarus
Position: Målvakt
Klubbfattning: Vänster

När Södertälje fick kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan i fjol var det Nikita Tolopilo som var den kanske största hjälten. Målvakten från Belarus var fullkomligt lysande och stannade på otroliga 95,1 procent i matchserien mot Troja/Ljungby och nollade smålänningarna vid två tillfällen. Om säsongen 2022/23 ska bli roligare ur SSK-ögon är det en jämnare Tolopilo som krävs och under nye tränaren Magnus Bogren finns alla förutsättningar i världen för att Minsk-produkten ska kunna utvecklas ytterligare. 22-åringen har tidigare fått testa på spel både i KHL och i Belarus ungdomslandslag. I seniorsammanhang finns en landskamp på bänken noterad men fler matcher för nationen lär det bli om Nikita fortsätter utvecklas.

Linus Videll

Född: 1985-05-05
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster

Efter en framgångsrik tid i KHL så var Linus Videll åter på svensk mark i fjol. Tiden i Djurgården blev däremot en mardröm som till slut innebar att 37-åringen lämnade Järnkaminerna för att åter testa lyckan i Ryssland. 15 matcher i Metallurg blev facit innan kriget bröt ut och därmed blev det åter att bege sig hemåt för svensken. Södertälje blev adressen för veteranen och med över 400 KHL-matcher i bagaget, spel med Tre Kronor och 300 matcher i SHL är det ingen dålig pjäs som SSK landat. Videll har tidigare varit i “Kringelstaden” och gjorde bland annat poängmässig braksuccé 2010/11 och vann den interna poängligan via 46 pinnar på 62 matcher. En säsong som i övrigt gick i moll då Videll och hans Södertälje ramlade ur dåvarande Elitserien. Tolv år senare har Linus chansen att åter pumpa på med massor av poäng för SSK men denna gång utan att vara inblandad i något negativt kval med Sportklubben.      

Christopher Liljewall

Född: 1989-12-27
Land: Sverige
Position: Center/Vänsterforward
Klubbfattning: Vänster

Det är inte bara Linus Videll som vänt tillbaka till Södertälje. Christopher Liljewall har efter två säsonger i Timrå valt spel med SSK. En klubb 32-åringen så sent som 2019/20 representerade. Då som nu med ett “C” på bröstet. Skåningen, med sin fostran i Rögle, var med och tog upp Bandyklubben från Ängelholm från Hockeyallsvenskan och gjorde också ytterligare ett par säsonger i den grönvita dräkten innan resan gick vidare. Först till Gävle och spel med Brynäs, därefter till Södertälje. Efter en något skadefylld säsong i Medelpad i fjol är “Stoffe” i Södertäljes organisation igen. I Kringlornas satsning mot en mer framskjuten placering i ligan är givetvis ledaren och vinnarskallen Liljewall en herre som ska gå i bräschen.

Spela Hockeyallsvenskan