Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Södertälje SK 2023/2024

Anrika SSK har en trogen supporterskara. Dessvärre har dock fansen inte haft jättemycket att glädjas åt sedan det legendariska SM-guldet 1985. Denna säsong ser lagbygget starkt ut, och det är låga odds på att Södertälje kan blanda sig i toppstriden!
Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset

Läs mer om och spela på SSK i Hockeyallsvenskan

Fakta om Södertälje SK

Grundad: 1902
Hemmaarena: Scaniarinken
SM-guld: 7 st
Tränare: Magnus Bogren

Sjufaldiga svenska mästarna SSK är ett klassiskt svenskt ishockeylag, trots att föreningen bara vunnit ett SM-guld sedan 1956. På senare år har SSK, trots kräftgång i seriesystemet med flera säsonger i Division 1, lyckats locka till sig unga spelare som utvecklats i klubben. Mest noterbara är Los Angeles Kings stjärna Anze Kopitar och det etablerade tjeckiska stjärnskottet i NHL, David Pastrnak. SSK har faktiskt gjort näst flest säsonger i den högsta serien i Sverige genom tiderna (74), efter Djurgården (78), och är sedan säsongen 2016/17 tillbaka i Hockeyallsvenskan. De spelar sina matcher i klassiska Scaniarinken. Magnus Bogren är tränaren som leder årets mycket intressanta upplaga av SSK.

Spelschema Hockeyallsvenskan 2023/2024

Tongivande spelare i Södertälje SK

Veeti Vainio

Född: 1997-06-16
Land: Finland
Position: Back
Klubbfattning: Höger

När Björklöven rustade inför 2021/22 tog klubben, med Per Kenttä i spetsen, en chansning genom att plocka in Veeti Vainio från Saipa/Pelicans. Finländaren har nämligen en skadehistorik som hade skrämt bort de flesta sportchefer. Det blev dock inte som Umeåklubben hade tänkt sig och Vainio kom endast till spel i 14 grundseriematcher och fem slutspelsfighter under hans första år i Björkarnas stad. Han var även skadad en hel del i fjol och sett över de sju senaste åren har ishockeybacken endast noterats för spel i 149 grundseriematcher. Han är dock en klassback på denna nivå när allt klaffar och Södertälje kan mycket väl ha gjort ett kap i sin satsning mot SHL. Det är emellertid en högoddsare att han spelar över 40 matcher i grundserien.

Linus Videll

Född: 1985-05-05
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster

Efter en framgångsrik tid i KHL så vände Linus Videll tillbaka till Sverige för två år sedan. Tiden i Djurgården blev däremot en mardröm som till slut innebar att 38-åringen lämnade för att åter testa lyckan i Ryssland. 15 matcher i Metallurg blev facit innan kriget bröt ut, därmed blev det åter att bege sig hemåt för svensken. Södertälje blev adressen för veteranen och med över 400 KHL-matcher i bagaget, spel med Tre Kronor och 300 matcher i SHL är det ingen dålig pjäs som SSK landade. Succén blev omgående och Videll utsågs rättmätigt till ligans MVP. Han har tidigare i karriären bott i “Kringelstaden” och gjorde bland annat braksuccé 2010/11 med SSK och vann den interna poängligan med sina 46 pinnar på 62 matcher. Enligt oddsen lär Videll få strida med Marcus Eriksson om samma bedrift denna säsong.

Christopher Liljewall

Född: 1989-12-27
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster

Det var inte bara Linus Videll som vände tillbaka till Södertälje häromåret. Efter två säsonger i Timrå valde Christopher Liljewall spel med SSK inför säsongen 2022/23. En klubb 33-åringen så sent som 2019/20 representerade. Då som nu med ett “C” på bröstet. Skåningen, med sin fostran i Rögle, var med och tog upp bandyklubben från Hockeyallsvenskan och gjorde också ytterligare ett par säsonger i den grönvita dräkten innan resan gick vidare. Först till Gävle och spel med Brynäs, därefter till Södertälje. I “Kringlornas” satsning mot en framskjuten placering i ligan är givetvis ledaren och vinnarskallen Liljewall en herre som ska gå i bräschen.

Marcus Eriksson

Född: 1985-08-20
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster  

Mr. Hästen eller Marcus Eriksson om ni så vill gjorde säsongen 2022/23 sin 18:e kompletta säsong med Norrköpings-klubben. En profil som faktiskt 2021/22 gjorde sin bästa poängmässiga insats i Hockeyallsvenskan någonsin i och med 49 poäng på 52 matcher. 38-åringen har möjligen blivit en aning långsammare på senare år men kompenserar detta med sin smartness och sina “ögon i nacken”. Östgöten är också en utmärkt tekare och självklart också den hockeyspelare som både gjort flest mål och flest assist genom tiderna för numera konkursade Vita Hästen. Att vi får se “Mackan” i poängtoppen i sin nya klubb Södertälje är ett spännande bet till hyggliga odds.

Spela Hockeyallsvenskan på Oddset