Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Södertälje SK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Sjufaldiga svenska mästarna SSK är ett klassiskt svenskt ishockeylag, trots att föreningen bara vunnit ett SM-guld sedan 1956. På senare år har SSK, trots kräftgång i seriesystemet med flera säsonger i division 1, lyckats locka till sig unga spelare som utvecklats i klubben. Mest noterbara är Los Angeles Kings stjärna Anze Kopitar och det etablerade tjeckiska stjärnskottet David Pastrnak. SSK har faktiskt gjort näst flest säsonger i den högsta serien i Sverige genom tiderna, efter Djurgården, och är sedan säsongen 2016/2017 tillbaka i Hockeyallsvenskan. Spelar sina matcher i klassiska Scaniarinken.

Grundad: 1902
Hemmaarena: Scaniarinken
SM-guld: 7 st
Tränare: Ulf Lundberg

Spela på Södertälje på Oddset.

Tongivande spelare

Christopher Bengtsson 

Född: 1993-10-19 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Efter ett dystert fjolår i SHL med först Rögle och sedan Färjestad har Christopher Bengtsson kritat på för SSK och blir där lagkamrat med brorsan Sebastian. Stockholmaren noterades för blygsamma nio pinnar på 44 matcher förra säsongen vilket är hans näst sämsta facit någonsin som senior. Bengtsson är fostrad i talangfabriken Huddinge IK som han tillhörde fram till 2011. Efter ett par tunga säsonger med MODO och Kalpa i Finland hittade forwardstanken rätt i SSK säsongen 17/18 och stod för imponerande 48 poäng på 54 matcher. Det återstår att se om det blir ny succè för Bengtsson när han återigen är tillbaka i “Kringlornas stad”.  

Nick Olesen 

Född: 1995-11-14 
Land: Danmark 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Nick Olesen är den nyanlända dansken i SSK som är tilltänkt att ersätta fjolårets skyttekung Nicolai Meyer. Det må vara stora grillor att fylla, men Olesen hade även han en riktigt bra säsong i bottenlaget och numera konkursade IK Pantern. Det blev 37 poäng på 48 fighter för 23-åringen som dessutom belönades med en plats i den danska VM-truppen. Olesen, som växte upp på Jylland, har Frederikshavn IK som moderklubb men flyttade till värmländska Karlskoga redan som 16-åring och tillbringade där två år i stadens ishockeygymnasium innan Växjö Lakers snappade upp den unge talangen. Efter ett par säsonger i Hockeyettan och lägg där till den danska ligan blev det sedermera Pantern och nu alltså anrika SSK.  

Alexander Falk 

Född: 1993-05-24 
Land: Sverige 
Position: Back 
Klubbfattning: Vänster 

Stockholmaren Alexander Falk lämnade 08-området för första gången någonsin i karriären när han i fjol kritade på för SHL-nykomlingen Timrå IK. I Medelpad uteblev succén för 26-åringen, som nu istället ska testa lyckan i klassiska Södertälje i Hockeyallsvenskan. Falk tog på allvar en plats i Djurgården under åren i Hockeyallsvenskan och har gjort sex säsonger för mesta mästarna. Som hockeyspelare snittar Falk ett mål per säsong, så han ska inte misstas för Erik Karlsson eller Paul Coffey, utan gör sitt jobb i egen zon. Har aldrig spelat i Tre Kronor som senior. 

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.