Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Västerviks IK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Västerviks IK är en del av det småländska ishockeyarvet. HV71, Växjö Lakers och IK Oskarshamn finns i SHL och Tingsryd AIF återfinns tillsammans med Västervik i Hockeyallsvenskan. Västervik gör sin fjärde säsong i Hockeyallsvenskan efter att före det tillbringat 2000-talet i division 1 och division 2. 1997 kvalade man mot Elitserien men lyckades inte nå dit. Emil Georgsson är Västerviks store spelare under 2000-talet och är nu sportchef i klubben.

Grundad: 1971
Hemmaarena: Plivit Trade Hallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Mattias Karlin

Spela på Västervik på Oddset.

Tongivande spelare

Victor Öhman 

Född: 1992-04-07 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Victor Öhman, son till dubbla SM-guldmedaljören Roger Öhman, ansågs vara en supertalang som ung och sprutade in poäng i Malmös juniorlag såväl som i ungdomslandslagen. Karriären fortsatte sedan i Linköping där han på 48 matcher noterades för 52 poäng i klubbens J20-lag som dessutom bärgade ett SM-guld samma år. När sedan Öhman uppnådde seniorålder kom aldrig genombrottet många väntade på. Efter ett par år i Danmark och Hockeyettan kom så lyftet i Västervik år 2015 där han var med och spelade upp klubben i Allsvenskan. De tre senaste säsongerna i Allsvenskan har skåningen mäktat med ett snitt på strax under en poäng per match. Tekniken och spelsinnet finns för spel på högre nivå. Det är farten på skridskorna som inte riktigt räcker.      

Rob Bordson 

Född: 1988-06-09 
Land: USA 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Emil Georgsson visade inför säsongen 18/19 att han har fingertoppskänsla när det gäller nordamerikanska nyförvärv. Trevor Mingoia blev snabbt en publikfavorit i Plivit Arena men lämnade för Rögle. Kellen Jones och Darren Nowick var pålitliga poängplockare under hela säsongen. Rob Bordson är en av fem transatlanter i årets trupp. Amerikanen spelade inte en minut ishockey i fjol på grund av skada men stod, innan dess för två bra säsonger i den tyska högstaligan. Den storväxta centertanken är den överlägset mest rutinerade hockeyspelaren i Västervik. På 380 AHL-fighter har Bordson mäktat med 127 poäng.       

Darren Nowick 

Född: 1991-10-22 
Land: USA 
Position: Forward 
Klubbfattning: Höger 

Amerikanen Darren Nowick är odraftad och har gått den typiska vägen för amerikanska hockeyspelare som inte varit nära NHL som unga. 27-åringen spelade i lägre ligor som ung men hamnade på college i Northern Michigan University. Efter avslutad collegeutbildning har högerforwarden spelat i AHL och ECHL och gjorde 2018 sin första säsong i Europa. Första året vid den småländska östkusten blev lyckat för jänkaren som stod för drygt 30 poäng på 52 matcher. Med ett år i ryggen på europeisk rink bör Nowick kunna ta ytterligare kliv och slå fjolårets notering.       

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.