Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hockeyallsvenskan 2021/2022 är över för denna säsong. Det blev HV71 som till slut vann en tuff finalserie mot Björklöven. Det innebär att Jönköpingslaget är tillbaka i finrummet nästa säsong!
Spela på Oddset

Spelschema Hockeyallsvenskan 2021/2022

Hockeyallsvenskan – fakta

Grundad: 2005

Lag 2021/2022: AIK, Almtuna IS, IF Björklöven, HV71, BIK Karlskoga, Kristianstads IK, MODO, Mora IK, Södertälje SK, Tingsryds AIF, IF Troja-Ljungby, HC Vita Hästen, Västerås IK, Västerviks IK

Hockeyallsvenskan, som vi känner den idag, bildades 2005. Ursprungligen hette SHL Allsvenskan, men när Elitserien antogs som namn i mitten av 1970-talet försvann begreppet Allsvenskan och den näst högsta serien i ishockey hette istället Division 1. Efter det fanns Hockeyallsvenskan i lite olika konstellationer innan den år 2005 blev en rak serie för klubbarna i Sveriges näst bästa hockeyliga. Många storklubbar i dagens SHL har spelat i Hockeyallsvenskan, som mesta mästarna Djurgårdens IF, Växjö Lakers, Skellefteå AIK, Rögle BK, Linköping, Leksand och Örebro. Almtuna IS och BIK Karlskoga är de enda klubbarna som spelat i Hockeyallsvenskan varje säsong sedan 2005.

I Hockeyallsvenskan återfinns 14 lag som ska spela 52 matcher vardera. I vår är det sedan dags för slutspel som avslutas med en final, där vinnaren avancerar till SHL nästa säsong. I andra änden av tabellen möts de två lägst placerade lagen i en matchserie där förloraren degraderas till Hockeyettan. 

Här kan du spela på Hockeyallsvenskan på Oddset

Flera gånger i veckan, under säsong, sätter vi upp HA-kuponger på Powerplay. För att vinna ska du lyckas pricka in 1, X eller 2 i alla åtta matcherna. Vinsten är beroende av din insats, hur många som lyckats få alla rätt och hur många som spelat.

Här kan du spela Powerplay

Svenska Spel – huvudsponsor

Svenska Spel är stolt huvudsponsor till Hockeyallsvenskan. Avtalet gäller även SHL och SDHL. Sedan 1994 är Svenska Spel också huvudsponsor till Svenska ishockeyförbundet.