Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Möt våra fotbollsexperter!

Här levererar våra fotbollsexperter Henke, känd från Fotbollskanalen, och Pontus, tidigare mittfältare och utlandsproffs, knivskarpa analyser och speltips på daglig basis. Analyserna publiceras senast på förmiddagen samma dag som aktuell kupong.

Gör Liverpool minst tre mål på lördag? Vinner Elfsborg Allsvenskan? Vilken är bästa spiken på kvällens Topptipset? Våra fotbollsexperter följer sporten dygnets alla vakna timmar. Lagens form, skador, och allt som kan vara relevant analyseras för att ge så pricksäker vägledning som möjligt inför matcher. Förhoppningsvis kan deras rekar och vägledning öka chanserna att lyckas med dina spel på fotboll!

 

Henke Johansson

Göteborgare som håller på Blåvitt men som bara fått uppleva ett ynka SM-guld under två decennier. Brinner för sport och spel där fotboll är huvudfokus. Har jobbat i branschen i över tio år, först med poker och sedan med rekar. Henkes specialitet är poolspel där initierade tips på Stryktipset och Europatipset är huvudfokus. Topptipset och Challenge är dock hans personliga favoriter. Henke söker alltid att bygga balanserade system med mycket matematik. Spelvärde är A och O men samtidigt gäller det att hitta de vägar majoriteten av spelarpoolen inte tar. Hans analyser bjuder på matnyttig info och en mängd saftiga skrällar. Väg gärna in fotbollsexperten Henkes tankar men glöm inte dina egna. Det kan hända mycket från det att hans text publicerats till spelstopp.

Hur tänker du när du ska spela poolspel?

Jag tänker att jag vill vinna så mycket pengar över tid snarare än att få så många rätt det bara går varje gång. Hellre 13 rätt en gång för 100 000:- än fem gånger för 10 000:-. Därmed försöker jag bygga balanserade system som ska kunna ge bra betalt vid en fullträff. Det innebär att jag försöker plocka bort någon stor favorit om jag spikar ett gäng andra. Samtidigt ska man ha med sig att inte bygga system med för många rader som är alltför osannolika att pricka in 13 rätt på. Det gäller således att hitta ett bra mellanting.

Vilka strategier använder du?

Den stora delen är att uppskatta faktiskt segerchans i korrelation till procenten laget streckas till. Ofta sitter strecken fel och det är generellt så jag väljer vilken sida jag tar.

Vilka faktorer tittar du på i respektive match? (väder och vind, skadelägen, inbördes möten …)

Försöker lägga vikt vid flera men mest relevant skulle jag säga att truppläge och hur lagens senaste prestationer sett ut. Hur hårt lagen matchats den senaste tiden är även en viktig aspekt.

Använder du R-, U-system eller egna rader?

Jag gör så gott som alltid egna reducerade system via era affiliates.

Tittat du mycket på tabelläget och eventuella förlust- eller vinststreakar?

I viss mån men samtidigt tenderar den breda massan att stirra sig väl blinda på detta. Det handlar snarare om lagens senaste prestationer än faktiska resultat när jag tar mina beslut.

Tänker du annorlunda om det är tidigt eller sent på säsongen?

I viss mån. Skrällar förekommer generellt mer i ett tidigt skede men då är det även svårare som expert att veta vart lagen står. Jag försöker att utgå från så mycket info det bara går när jag skriver och detta är lättare senare på säsongen.

Spelar du bara med hjärna eller går du ibland på vad hjärtat säger?

Jag tillhör den tråkiga typen där jag skiljer på spel och hjärta. Jag går alltid efter hjärnan i dessa fall vilket kanske inte emotionellt är speciellt roligt, men däremot nödvändigt för att vara vinnande.

Vad utmärker en bra skräll?

Ett lag som inte streckas högt men där poängchansen är bra mycket bättre än procenten antyder. Detta kan generellt utkristalliseras på odds kontra procent.

Vad utmärker en bra spik?

Ett lag som har goda förutsättningar att vinna sett till underliggande faktorer men som går lite under radarn för tipparna. Bra spikar kan vara högprocentare som gör att man kan gardera andra matcher, men framförallt gillar jag att hitta någon dold spik som streckas lägre.

Vad är hemligheten med att bli framgångsrik över tid?

Att gnugga på kontinuerligt och tro på det man gör. Poolspel är en grind där det ofta handlar om några stora vinster snarare än att gå plus vecka ut och vecka in. Det gäller att hitta en väg mellan amatörerna och proffsen som innebär att man skapar rader som inte är för osannolika, men som samtidigt inte en stor del av spelarpoolen har. 

Pontus Wernbloom

Här finns det fotbollserfarenhet så det räcker och blir över. Efter lång proffskarriär och 51 landskamper har nu Kungälvssonen siktet inställt på att lära oss ännu mer om världens ädlaste sport. Pontus, som var en riktig tuffing på planen, har koll på fakta, statistik och inbördes möten men poängterar också vikten av de mjuka värdena. Vad händer i en grupp när man förlorar eller vinner mycket? Hur påverkar tabelläge och motivation när säsongen börjar närma sig slutet? Ta del av Wernblooms analyser och tips i din jakt på fullträffar på kupongerna.

Vilka strategier använder ni?

Försöker att spela så att det ska bli betalt även på tio rätt, då kommer det ge mera när jag sätter stryket.

Vilka faktorer tittar ni på i respektive match? (väder och vind, skadelägen, inbördes möten …)

Alltid form samt eventuella förändringar i startelvor.

Använder ni R-, U-system eller egna rader?

Nej

Tittat ni mycket på tabelläget och eventuella förlust- eller vinststreakar?

Absolut, extremt viktigt hur formen är.

Tänker ni annorlunda om det är tidigt eller sent på säsongen?

Absolut, det finns dom lagen som tar mental semester när dom inte längre har något att spela för.

Spelar ni bara med hjärna eller går ni ibland på vad hjärtat säger?

Bara hjärna!

Vad utmärker en bra skräll?

När du fäller en av dom största favoriterna.

Vad utmärker en bra spik?

Först och främst att den sitter haha men framförallt att den inte är överspelad.

Vad är hemligen med att bli framgångsrik över tid?

Läsa på och lära sig basicsakerna som att använda statistik på rätt sätt.

Spelanalys Stryktipset
Spelanalys Europatipset
Spelanalys Topptipset
Spelanalys Powerplay
Spelanalys Bomben