Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Sponsring

Svenska Spels engagemang i svensk idrott går tillbaka till 1934. Samarbetet med idrotten ger oss möjlighet att ge våra kunder en större upplevelse samtidigt som vi kan bidra till att utveckla idrotten på alla nivåer, såväl bredd som elit. I dag sponsrar vi våra landslag, men satsar också miljoner på breddidrott och talangutveckling. Vi vill bidra till folkhälsan och tror på idrotten som en inkluderande kraft i samhället där alla människor, barn som vuxna, med olika bakgrund och förutsättningar kan mötas och utvecklas ihop! Så tar vi svensk idrott framåt - som huvudsponsor.

Stolt huvudsponsor

Svenska Spel är huvudsponsor till Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Innebandyförbundet, Svenska Bandyförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, Elitfotboll Dam och Svenska E-sportföreningen. Vi är också presenting partner till längdlandslaget och Svenska Skidförbundet. Samarbetet med dessa har möjliggjort många spännande ögonblick och framgångar. Vi stöttar från ungdom till senior, talang till elit, för vi ser hur allt hänger ihop.

Till Landslagshubben

Gräsroten

Idrotten är viktig för oss och våra kunder. Den skapar förutsättningar för människor i alla åldrar, med olika förutsättningar och bakgrund, att mötas på och vara med på lika villkor. Via projektet Gräsroten stöttar vi Riksidrottsförbundets 72 idrottsförbund och ungdomsidrotten med 50 miljoner kronor varje år.  Våra kunder bestämmer till vilka föreningar som pengarna ska gå och fördelas. 

Framåt för fler i rörelse

Svenska Spel vill bidra till att bryta trenden med ökat stillasittande och hjälpa att få fler fysiskt aktiva. Tillsammans med Riksidrottsförbundet driver vi projektet Framåt för fler i rörelse. Initiativet, som löper över tre år och omfattar 111 miljoner kronor, består av sponsringsavtal med 62 specialidrottsförbund samt en så kallad Framåtfond. Med hjälp av den kunskap och kreativitet som finns i specialidrottsförbunden tror och hoppas vi kunna stötta fler att bli fysiskt aktiva. Via Framåtfonden finns även möjligheten för specialidrottsförbunden att söka medel för projekt och initiativ som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig.

 

Spelansvar

Spel ska vara till glädje för alla. Svenska Spel strävar efter att erbjuda trygga spelmiljöer med tjänster som hjälper våra kunder att hålla koll. Vi informerar om riskerna och baksidorna som finns med spel. Vårt spelansvar innebär även att välja bort aggressiva försäljningsformer.

Spela lagom

Vi tycker det är viktigt att de som spelar hos oss enkelt ska kunna ha koll på sitt spelande. Svenska Spel har obligatorisk registrering av allt spel (undantag är lotter som säljs i butik samt spel hos Casino Cosmopol). I och med detta kan vi erbjuda våra kunder verktyg som spelhistorik, varningssignaler vid förhöjd risk att utveckla spelproblem och även avstängning från allt spelande. 

Spelpaus

Sedan 1 januari 2019 finns det ett nationellt avstängningsregister för spel. Det kallas Spelpaus och drivs av Spelinspektionen. Här går det att stänga av sig från alla spelbolag som har licens på den svenska marknaden. Det är även möjligt att ta en tillfällig paus från Svenska Spel. Våra kunder kan välja att pausa sig i 24 timmar, men även i 3 månader, 6 månader eller tills vidare, dock minst 1 år eller 3 år.