Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Marcus Ericsson (kör inte F1 2019)

Läs mer Formel 1-förarna.

Född: 1990-09-02
Land: Sverige
Meriter: -

Vi har också en svensk förare i Formel 1 även denna säsong. Marcus Ericsson från Kumla kör nämligen för Sauber. Det är synd att säga att hans Formel 1-karriär varit en succé hittills men däremot har svensken varit väldigt framgångsrik tidigare under sina racingår. Redan som 17-åring vann Ericsson British Formula BMW-titeln. Det gjorde att han säsongen efter körde i All-Japan Formel 3-mästerskapet. Även det vann svensken. Därefter följde några år i GP2-serien där han blev sexa som bäst i sammandraget. 2014 fick Ericsson chansen att köra Formel 1 för Caterham-stallet. Det blev noll poäng under debutsäsongen men tack vare en rad hyfsade placeringar slutade han före sina lagkamrater.

Året efter hämtades svensken över av Sauber. Under sitt första lopp med det nya stallet slutade närkingen åtta och blev därmed den första svensken sedan Stefan Johansson 1989 att ta poäng i Formel 1. Sammanlagt tog han nio poäng vilket gav en 18:e plats i sammandraget. Sedan dess har Marcus Ericsson fortsatt att köra för Sauber men inte tagit några fler poäng. Det innebär att hans Formel 1-karriär har gett nio poäng på 76 starter. 27-åringen från Kumla lär nog behöva plocka några poäng under året om han vill fortsätta sin F1-karriär. Vi håller alla tummar vi har för att så blir fallet. Vill man satsa på en riktig skräll kan man lägga en liten peng på att Ericsson ska vinna VM-titeln. Han ger nämligen, tillsammans med Leclerc, högst odds av alla. Det lär dock vara pengar i sjön. Svensken har helt enkelt inte tillräckligt bra bil för att konkurrera med de stora drakarna.

2018 blev Ericssons sista säsong i F1 för denna gång åtminstone. Det blev ingen fortsättning med Sauber och nya äventyr väntar istället i IndyCar med teamet Schmidt Peterson Motorsports.

Spela på Formel 1 på Oddset.

Till startsidan för F1.
Läs mer om andra sporter som fotboll, golf och ishockey.