Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Äntligen ordinarie i F1-cirkusen!

Stjärnorna står äntligen rätt för Nyck de Vries. Det korta men lyckade inhoppet för Williams i fjol gör att den 28-årige nederländaren äntligen får begå debut på riktigt – efter närapå ett decennium i Formelvärldens yttersta tjänst. En stabil förare som gått den långa vägen och är lätt att tycka om.
Till oddsen för F1

Läs mer om F1-föraren Nyck de Vries

Nyck de Vries

Född: 1995-02-06
Land: Nederländerna
Stall: Alpha Tauri
Meriter: -

Nederländaren från Sneek, Nyck de Vries, har gått den långa vägen. Trots att den första titeln kom redan 2014 i Formel Renault 2.0 Northern European Cup dröjde det innan han fick debutera i de riktiga Formel-serierna. Väl där blev det samma visa – Formel 2-titeln 2019 till trots har 28-åringen harvat runt som reserv- och testförare hos olika F1-team parallellt med körning i elbilsdivisionen Formula E i flertalet år.

Till följd av Williams-föraren Alex Albons brustna blindtarm fick dock Nyck de Vries sin stora chans under 2022. Inhoppet på Monza blev en succé då han kvalade ut Nicolas Latifi och, i sitt hittills första och enda race, körde in på nionde plats. Med en ordinarie plats i Alpha Tauri förväntas mer av samma vara under 2023.

Till oddsen för F1