Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Mexikos F1-hopp!

"Checo", som den mexikanska nationalhjälten också kallas, är som klippt och skuren för rollen som Red Bulls andreförare. Inte riktigt lika snabb som sin teamkamrat, men enormt svårpasserad och även om fjolåret inte var något vidare körde han hem andraplatsen i mästerskapet med viss marginal. Avgjorde 2021 års mästerskap i Verstappens favör med en mästerlig defensiv körning i sista racet.
Spela på F1 på Oddset

Läs mer om F1-föraren Sergio Perez

Sergio Perez

Född: 1990-01-26
Land: Mexiko
Stall: Red Bull Racing
Meriter: 6vinster, 35 pallplaceringar, 1 Sprint, 1 Pole Position

Sergio Perez är den perfekte andreföraren. Det visade han med besked under 2021 där han inte minst i årets sista lopp i Abu Dhabi bjöd på säsongens prestation – en uppvisning i defensiv körning. Trots däck som knappt rullade lyckades han hålla en furiöst titeljagande Hamilton bakom sig i flera varv, vilket gav Verstappen möjlighet att köra ikapp hela elva sekunder och till slut knycka titeln från britten. 

Pérez kommer från en mexikansk racingfamilj där hans äldre bror Antonio tävlat i den mexikanska versionen av NASCAR. 2011 började Sergio, 21 år gammal, tävla i Formel 1 för Sauber. Han blev då den femte mexikanen genom tiderna att köra Formel 1 och den första sedan 1981. Hans första säsong gav 14 Grand Prix-poäng. Det slog den nu 34-årige mexikanen med råge föregående säsong då han, trots en svacka under sommaren, körde in som tvåa i mästerskapet. 

Spela på F1 på Oddset