Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Första kinesiska föraren i F1!

En potentiell reklampelare för hela sporten, men kinesen har ännu inte levt upp till de högt ställda förväntningarna. Har en hel del likheter med amerikanen Logan Sargeant – meritlistan är kort, men passet är en usp. 
Till oddsen för F1

Bild på hjälm som symboliserar F1-föraren Zhou Guanyu

Zhou Guanyu

Född: 1999-05-30
Land: Kina
Stall: Kick Sauber
Meriter: -

För första gången någonsin har världens näst mest folkrikaste land en förare i idrottsvärldens mest glamourösa sport. Ett smart drag rent marknadsmässigt, men Zhou har fortsatt en hel del att bevisa på den högsta nivån. 2021 slutade med en medioker tredjeplats i andradivisionen Formel 2 och under sina två första år i Formel 1 har den kinesiske nationalhjälten bärgat sex respektive sex poäng, med två svaga artondeplatsen i sammandraget som en följd. Något som fått både cyniker och vanligt folk  att hävda att han mest plockats in för att höja intresset för det klassiska bilmärket såväl som F1-cirkusen på det stora hela. 

Det återstår att se om Guanyu Zhou kan hitta rätt bredvid sin finska teamkamrat, som återigen får ta på sig ledartröjan i teamet under 2024, eller om Kick Sauber letar rätt på en ersättare lagom till 2025. 

Till oddsen för F1