Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Alpine F1

Fransmännen kämpar fortsatt med både bil och självbild. Alpine-teamet har en jätteorganisation i ryggen men får trots det inte ihop konceptet. Föraruppsättningen med Gasly/Ocon är det inget fel på, men bilen är fortfarande inte tillräckligt bra. Oddsen talar för att Alpine får se sig om över axeln snarare än att blicka uppåt under 2024.
Spela på F1 på Oddset

Bild som symboliserar F1-stallet Alpine

Fakta – Alpine F1

Land: Frankrike
Ägare: Renault
Förare: Pierre Gasly, Esteban Ocon
Meriter: 2 VM-titlar, 107 pallplaceringar
Motorleverantör: Renault

Renault, som under 2021 bytte namn på sitt F1-team till Alpine för att marknadsföra sitt sportbilsmärke med samma namn, har som de flesta andra stall sin huvudbas i Storbritannien. Den franska biljetten återvände 2016 efter fem års frånvaro till Formel 1-cirkusen när de köpte upp Lotus F1 men de har varit med i Formel 1 som både konstruktör och motorleverantör i flera olika perioder ända sedan 1977. 

Trots historiken har det dock gått trögt på senare år, både för fransmännen själva och de team som använt deras motorer. Så även i fjol då deras bilar hade stora problem med den mekaniska tillförlitligheten. De senaste stora framgångarna kom 2005 och 2006 då spanjoren Fernando Alonso rattade Renault till två raka Formel 1-titlar, men när Alpine angör säsongen 2024 gör man det som mittenteam.

Spela på F1 på Oddset