Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

McLaren F1

Ett av sportens mest framgångsrika team genom tiderna som på senare år varit långt ifrån toppen. Faktum är att de mer eller mindre backade i säsongen 2023. Det gick så dåligt att VD Zak Brown var tvungen att byta hela konceptet halvvägs in. Något som gav sällan skådad utdelning. Under andra halvan av säsongen var de orangea tvåa bakom Red Bull, med flera pallplatser och en sprintseger därtill. 
Spela på F1 på Oddset

Fakta – McLaren F1

Land: Storbritannien
Ägare: Ron Dennis, McLaren Group
Förare: Lando Norris, Oscar Piastri
Meriter: 8 VM-titlar, 503 pallplaceringar
Motorleverantör: Mercedes

En sovande jätte – som börjat vakna. Efter intåget i Formel 1 säsongen 1966 är McLaren det tredje framgångsrikaste stallet i historien. Bilarna har körts av legendarer som Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna, Mika Häkkinen och Lewis Hamilton – som också säkrade teamets senaste VM-titel 2008. 

Därefter har teamet, mycket på grund av att man inte fick ordning på motorerna och tekniken från Renault, dock inte riktigt kunnat konkurrera. 2021 installerades åter motorer från Mercedes, men bortsett en etta-tvåa (bil på första och andra plats) på Monza samma år skulle det dröja ytterligare några år innan de McLaren F1 fick ordentlig träff. Efter en bedrövlig första halva av säsongen 2023 stod storstjärnan Lando Norris frekvent på pallen under den andra, samtidigt som debutanten Oscar Piastri nöp en fin spintseger i Qatar.

Spela på F1 på Oddset