Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kan "Peking" hitta spelet i år?

Få svenska fotbollsklubbar har finare anor än IFK Norrköping. Fotbollsklubben från Östergötland har blivit svenska mästare 13 gånger och vunnit Svenska Cupen vid sju tillfällen.
Spela på Allsvenskan 2023 på Oddset

Läs mer om IFK Norrköping - fakta, spelare, tränare - på Svenska Spel Sport & Casino

Fakta om IFK Norrköping

Smeknamn: Peking
Grundad: 1897
Hemmaarena: Platinumcars Arena
SM-guld: 13 st
Tränare: Glen Riddersholm

Få svenska fotbollsklubbar har finare anor än IFK Norrköping. Fotbollsklubben har blivit svenska mästare 13 gånger och vunnit Svenska Cupen vid sju tillfällen. Storhetstiden varade från 1940- till 1960-talet där “Peking” vann Allsvenskan inte mindre än elva gånger. Med legender som Gunnar Nordahl och Nils Liedholm i laget blev de kända som Guldköping. Efter en dipp med spel i Superettan tog IFK Norrköping till säsongen 2011 åter plats i Allsvenskan där de etablerat sig med full kraft. Under nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson gick man hela vägen 2015 och tog klubbens första SM-guld på 16 år. IFK har haft lätt att locka några av Sveriges absolut största talanger till sig och har de senaste åren haft riktigt slagkraftiga lag. De senaste säsongerna har dock varit stora besvikelser under både Jens Gustafsson och Rikard Norling. I fjol bytte Peking tränare två gånger och avslutade säsongen med Glen Riddersholm vid rodret. Det återstår att se om dansken är rätt man att få ordning på den anrika föreningen. 

Spela på Allsvenskan 2023 på Oddset

Aktuella fotbollskuponger

Spelare i IFK Norrköping

Vi får njuta så länge Arnór Sigurdsson är kvar i Allsvenskan. Det är tveklöst en av seriens allra bästa spelare och hans silkeslena fötter kommer ligga bakom det mesta Peking skapar under våren tillsammans med Nyman. I övrigt ser truppen ganska tunn ut och om inga ynglingar kliver fram kan detta bli ytterligare en mellansäsong för Kamraterna.

Oscar Jansson

Född: 1990-12-23
Land: Sverige
Position: Målvakt

Oscar Jansson startade sin karriär på fotbollsplanen i Örebro-laget Karlslund. Den mycket lovande unge målvakten fick 2007 chansen att slå sig in i Tottenham Hotspurs juniorlag och akademi. En fantastisk möjlighet för Jansson som 2008 fick debutera i London-lagets A-trupp i en träningsmatch mot Leyton Orient. Något större avtryck på seniorscenen blev det dock aldrig hos Spurs. Efter en mindre lånecirkus valde den då 23-årige keepern att vända hemåt. Från säsongen 2013 och framåt var den duktige målvakten ett stående inslag mellan stolparna hos Örebro SK. 30-åringens kontrakt med närkingarna löpte dock ut under 2020 då han valde att tacka för sig med motiveringen att utlandet lockade. När Jansson dök upp i IFK Norrköping inför 2021 blev det ramaskri bland Kubanerna. I Peking har Jansson spelat varje seriematch de senaste två åren och det är låga odds på att han står mellan stolparna när vi drar igång serien under våren.

Jacob Ortmark

Född: 1997-08-29
Land: Sverige
Position: Mittfältare

Jacob Ortmark var en exceptionell talang redan som liten knodd. 2014, när Ortmark var blott 16 år gammal fick han göra allsvensk debut för plantskolornas plantskola, BP. Men vägen till den stora scenen har knappast varit spikrak för den artistiska fältaren. Efter en stark säsong 2020 med det Degerfors som tog klivet upp till Allsvenskan kom hans stora genombrott i Sirius året därpå, som fick IFK Norrköping att slanta upp ordentligt för kreatörens signatur. Ortmark är tekniskt briljant och bolltrygg som få, men lite otippat var han östgötarnas farligaste spelare på offensiva fasta. Tre av fyra bajlor kom från den 174 centimeter långe stockholmarens panna och bakom den fjärde låg en spektakulär bicicleta. Om Peking ämnar gå en ljusare säsong till mötes 2023 måste Glen Riddersholm kräma ut mer från konstnärens känsliga högerfot.

Arnór Ingvi Traustason

Född: 1993-04-30
Land: Island
Position: Mittfältare

Som förevigad inom IFK Norrköpings supporterled efter guld-målet på Malmö Stadion 2015 var förväntningarna högt ställda när Arnór Ingvi Traustason återvände i somras. Islänningen inledde fotbollskarriären i Keflavik och har sedan genombrottet i “Snoka” för drygt sju år sedan hunnit med att misslyckas i Rapid Wien, vara en kugge i ett dominant MFF och därefter leva loppan i New England Revolution. Ur matchform och på ett obalanserat mittfält tvingades Traustason ta ett stort defensivt ansvar under hösten, vilket gjorde att hans spetskvalitéer blev lidande. Lyckas östgötarna formera en elva där 29-åringen får en fri roll med utgångspunkt på en kant finns där en poängmaskin av rang.

Arnór Sigurdsson

Född: 1999-05-15
Land: Island
Position: Mittfältare

Den mest lysande av alla allsvenska stjärnor heter Arnór Sigurdsson. Den tekniske poängmaskinen har ingen överman på blågul mark, han hade inte ens varit här om inte Vladimir Putin fanns. När de utländska spelarna flydde från Ryssland så stack Sigurdsson till Venedig en snabbis innan han lämnade Serie A för sitt gamla IFK Norrköping. Hösten 2022 med Peking gav elva framträdanden och tio personliga pinnar från 23-åringens sida. I nuläget är lånekontraktet skrivet fram till sommaren 2023 men Arnór har tydligt deklarerat att han under inga omständigheter kommer att återvända till det väldiga landet i öst. Med seriens bästa spelare i bygget kan Glen Riddersholm luta sig tillbaka och se östgötarna skjuta i höjden.

Christoffer Nyman

Född: 1992-10-05
Land: Sverige
Position: Anfallare

Christoffer Nyman gjorde två och en halv säsong i Zweite Bundesliga för Eintracht Braunschweig, där klubben åkte ur den tyska andraligan under Nymans andra säsong på plats. I övrigt har “Totte” varit Peking trogen. Över 200 matcher och över 100 personliga poäng har burit frukt i form av ett SM-guld 2015 tillsammans med Janne Andersson. Tio landskamper har det blivit i Sveriges landslag för Nyman, bland annat under ledning av sin gamle kumpan Jan, och den hittills enda landslagsbaljan kom mot Vitryssland i VM-kvalet 2017. När IFK Norrköpings offensiv sprudlade hejdlöst under säsongen 2020 var det i huvudsak Totte som agerade exekutor. 18 mål innebar kronan som skyttekung. Peking-sonen fick 2021 spolierat av skador, men fick för det mesta vara frisk under fjolåret där elva bollar prickades in i nät. Kan tränare Riddersholm bara höja kvalitén på spelarna runt 30-åringen är detta en tänkbar skyttekung. Väl värt ett bet.

Spela på Allsvenskan 2023 på Oddset