Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fiorentina

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Fiorentina

ACF Fiorentina är en klubb från Florens i Toscana som bildades 1926. Fiorentina har genom åren vunnit Serie A två gånger, Coppa Italia sex gånger, Italienska Supercupen en gång och Cupvinnarcupen en gång. Två av de mer kända spelarna i klubbens historia är Kurt Hamrin och Gabriel Batistuta. 

Smeknamn: Viola
Manager: Vincenzo Montella
Hemmaarena: Stadio Artemio Franchi - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Fiorentina hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Fiorentina

Nikola Milenkovic
Nikola Milenkovic är född i Belgrad och som så många andra serber fostrades han i Partizan Belgrad, samma klubb som bland annat Aleksandar Mitrovic, Adem Ljajic och Savo Milosevic inledde sina karriärer. Inför säsongen 2017/18 värvades den unge mittbacken, som även spelat en del högerback, till Fiorentina. Under det första året i Florens fick serben mestadels agera backup till Germán Pezzella och den tragiskt bortgångne kaptenen Davide Astori. I fjol blev däremot Nikola given i Violas mittlås och trots sin unga ålder var serben den spelare som spelade fjärde flest antalet minuter för klubben under fjolårssäsongen. 2018 debuterade även den 195 centimeter långe mittbacken född 1997 i landslaget och allt talar för en ljus framtid för Belgradsonen.

Erick Pulgar 
Erick Pulgar har de senaste åren varit en given pjäs på Bolognas mittfält och trots chilenarens ringa ålder har han hunnit med en hel del i sin karriär. 2015 kom den 26-årige defensiva mittfältaren till den italienska universitetsstaden och Bologna, samma år som Pulgar gjorde sin första A-landskamp för Chile. I landslaget har Erick vunnit Copa América (2016). Mittfältaren fanns även med under Copa América-sommaren 2019 där Pulgar också gjorde sitt första landslagsmål i 4-0 segern mot Japan. Trots att Pulgars främsta egenskaper sitter i defensiven noterades den lågt sittande mittfältaren för sex fullträffar i Serie A förra säsongen. Något som gjorde att Fiorentina valde att slanta upp 10 miljoner euro för chilenaren inför denna säsong. Kontraktet med Viola gäller till och med sommaren 2023. 

Marco Benassi 
Fiorentinas stora värvning inför säsongen 2017/18 var mittfältstalangen Marco Benassi. 25-åringen värvades under sommarfönstret från Torino för 10 miljoner euro. Benassi har mängder med rutin från det italienska U21-landslaget där han inte spelat mindre än 27 matcher på det centrala mittfältet. Under sina tre säsonger i Torino var Modena-sonen en tongivande spelare och stod för elva mål. Debutsäsongen i Viola blev också lyckad där Benassi var en nyckelspelare på Violas mittfält. I fjol var Benassi en av få spelare som fick godkänt i en annars fiaskoartad säsong för Florens-klubben. Med sina sju fullträffar blev han faktiskt bästa målskytt från sin mittfältsposition. Det lär 25-åringen inte bli 2019/20 men han kommer definitivt spela en huvudroll i Fiorentina.

Giovanni Simeone 
Giovanni Simeone är son till Diego Simeone, känd som en stenhård mittfältare som gjorde över 100 landskamper för Argentina och senare som den demontränare som tagit Atlético Madrid till framgångar man inte haft sedan 1970-talet. 24-åringen är precis som sin far en stenhårt jobbande spelare, men till skillnad från pappa Diego är Giovanni anfallare. Simeone köptes till Serie A och Genoa 2016, där han gjorde tolv mål under debutsäsongen. Sommaren 2017 kritade den unge talangen på för Fiorentina, ett kontrakt som gäller till 2023. De två säsongerna i Florens har Simeone växt fram till en nyckelspelare i offensiven. Känslan är dock att det finns betydligt mer att ta av. Tar 24-åringen steget från talang till storspelare den här säsongen?

Federico Chiesa 
Talangen Federico Chiesa har gått hela vägen genom Fiorentinas organisation och har tre säsonger bakom sig i A-laget. Under karriären har Chiesa också varit bofast i de italienska U-landslagen och nu är han också en viktig kugge i Roberto Mancinis landslag. Framtiden ser ljus ut för den 175 centimeter långe högeryttern, som kopplats ihop med toppklubbar i Europa som Bayern München i Bundesliga och Liverpool i Premier League. Namnet Chiesa förpliktigar i Italien, Federicos pappa är anfallaren Enrico Chiesa, som bland annat vann Cupvinnarcupen med Sampdoria, UEFA-cupen med Parma och en cuptitel med Fiorentina. Ska det bli en topplacering för Fiorentina 2019/20 krävs det att Federico Chiesa levererar på högsta nivå!

Spela på Fiorentina.

Till startsida Fotboll