Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

La Liga, odds

Den spanska högsta ligan, Primera Division eller oftast La Liga, är mycket populär för betting. Oddset har massor av olika speltyper för spel på La Liga. Det handlar om allt från vinnarspel till matchspel med över/under, handicap, asian, och mycket mer!

För den som inte gillar att spela på Oddset går det utmärkt att invänta de olika poolspelen. La Liga finns i stort sett alltid med på söndagens Europatips och tar dessutom oftast plats på framför allt måndagens och fredagens Topptips. Challenge och Bomben är andra spelformer där La Liga figurerar. För den som har tips som intresse och älskar att kolla på spansk fotboll är Svenska Spel Sport & Casino det givna valet när det kommer till att spela på La Liga.

Spela på Oddset

Svenskar i La Liga

Det finns gott om svenskar som gjort stora prestationer i spanska klubbar genom tiderna. Håkan Mild och Gary Sundgren var uppskattade här även om den duon såklart inte kan mäta sig med stjärnglansen som Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson skänkte. Den sistnämnde var direkt avgörande i en Champions League-final när Barcelona vände och vann mot Arsenal. Nu finns det däremot inte speciellt många blågula hopp i den spanska ligan.

Ludwig Augustinssons karriär har gått i stå. Han tillhör fortfarande Sevilla, men får inget förtroende där. Istället har vänsterbacken varit utlånad till Aston Villa och Mallorca det senaste året och på grund av skador och petningar har han inte heller i dessa klubbar fått speciellt mycket speltid. Den före detta IFK Göteborg-spelaren har hunnit bli 29 år gammal och går mot en nyckelsäsong. Det viktigaste är att bli frisk och prio två borde ligga i att hitta en klubb där han får speltid om Sevilla fortfarande inte tror på honom.

Williot Swedberg har en del att brås på då han är son till Hasse Eskilsson och Malin Swedberg. Efter att ha slagit igenom med dunder och brak i Hammarby gick flyttlasset till Celta Vigo där mittfältaren under säsongen fick nöja sig med en handfull inhopp. 19 år gammal är det dock en spelare med framtiden framför sig och det blir spännande att se om Williot kan ta nya kliv denna säsong.

I den spanska andraligan hittas Isak Jansson, tidigare i Kalmar FF, som gör sin andra säsong i Cartagena. Två mål blev det på 27 framträdanden i tröjan för 21-åringen som hoppas kunna slå den siffran kommande säsong.

La Liga – fakta

Det finns 20 lag i La Liga, men när ligan grundades 1929 var det bara tio lag som fanns med. Tre av dessa, Real Madrid, Barcelona och Athletic Bilbao, har sedan aldrig åkt ur. En enorm bedrift. Mesta mästare är Real Madrid med 35 titlar medan Barcelona skuggar en bit bakom med 27 inteckningar. Ligan består av 38 omgångar där alla lag möter varandra både hemma och borta och matcherna kommer spelas mellan mitten av augusti och slutet av maj.

Land: Spanien

Grundad: 1929

Lag 2023/2024: Alavés (nykomling), Almeria, Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Barcelona, Cádiz, Celta Vigo, Getafe, Girona, Granada (nykomling), Las Palmas (nykomling), Mallorca, Osasuna, Real Betis, Real Madrid, Real Sociedad, Rayo Vallecano, Sevilla, Valencia, Villarreal

Flest guld: Real Madrid, 35 stycken

Giganterna FC Barcelona och Real Madrid har dominerat spansk fotboll i stort sett sedan ligasystemet grundades 1929. Totalt har "Barça" 27 guld, och "Marängerna" från Madrid 35 guld. Under 2000-talet är det viss övervikt för katalanerna där inte minst en viss Lionel Messi visat vägen till titeln. Seklet började annars med att Deportivo de La Coruña, till riktigt högt odds, överraskande bärgade sitt första ligaguld någonsin. 

2024 - Real Madrid
2023 - FC Barcelona
2022 - Real Madrid
2021 - Atlético Madrid
2020 - Real Madrid
2019 - FC Barcelona
2018 - FC Barcelona
2017 - Real Madrid
2016 - FC Barcelona
2015 - FC Barcelona
2014 - Atlético Madrid
2013 - FC Barcelona
2012 - Real Madrid
2011 - FC Barcelona
2010 - FC Barcelona
2009 - FC Barcelona
2008 - Real Madrid
2007 - Real Madrid
2006 - FC Barcelona
2005 - FC Barcelona
2004 - Valencia CF
2003 - Real Madrid
2002 - Real Madrid
2001 - Real Madrid
2000 - RC Deportivo la Coruna

Spela på La Liga