SPAL

Till Serie A startsida.
S.P.A.L 2013, mer känt som SPAL är en klubb från Ferrara i nordöstra regionen Emilia-Romagna. Klubben bildades ursprungligen som Circolo Ars et Labor 1907 men blev S.P.A.L 2013 när laget köptes upp under sommaren 2013. Då spelade det lilla laget i Serie D men har efter vinsten i Serie B 2016/2017 avancerat hela vägen till Serie A. Där klarade laget sig kvar i fjol och gör därmed sin andra säsong i den italienska högstadivisionen.

Smeknamn: Gli Spallini, Biancazzurri
Manager: Leonardo Semplici
Hemmaarena: Stadio Paolo Mazza - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på SPAL hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SPAL

Alberto Paloschi
Den 28-årige italienske anfallaren Alberto Paloschi är ett respekterat namn i Serie A. Det är framför allt i Parma och Chievo han gjort sig ett namn. Säsongen 2016/17 var ett kraftigt misslyckande för Paloschi. Efter att ha haft en tuff säsong i Premier League och Swansea gick han till Atalanta. Han fick dock finna sig i att vara bänkad större delen av Atalantas succésäsong. Med den begränsade speltiden krävde Paloschi att inför säsongen 2017/18 få speltid. Det mynnade ut i ett lån till nykomlingen SPAL, där han gjorde sju mål på de 36 framträdandena sin första säsong någonsin i den italienska högstaligan. SPAL har nu köpt loss Paloschi och kontraktet gäller till och med 2021.

Andrea Petagna
Andrea Petagna fostrades i Milan och har funnits med i samtliga italienska ungdomslandslag under karriären. Han har även blott 23 år gammal hunnit med en A-landskamp för Gli Azzurri. Den urstarke strikern hade dock svårt att ta plats i Milano, och efter flera år av utlåningar landade han i Atalanta 2016. Petagnas två säsonger i Bergamo har han varit ett variabelt alternativ i Gasperinis anfallsspel. Under de två säsongerna i Glenn Strömbergs gamla klubb gjorde han nio mål. 23-åringen har dock bytt adress inför den här säsongen i hoppet om att ta en ordinarie plats i startelvan, vilket han bör ha bra chans att göra i SPAL. Kontraktet med SPAL är ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut.

Mirco Antenucci
Italienaren Mirco Antenucci har sedan länge passerat 30 år fyllda och genom hela karriären varit en spelare som varit för bra för den näst högsta nivån och för dålig för Serie A, översatt till att anfallaren gjort 24, 19 och 18 mål i Serie B men inför säsongen 2017/18 aldrig gjort mer än två mål i Serie A. Antenucci har också två säsonger i The Championship med klassiska Leeds United bakom sig. På äldre dar, säsongen 2017/18,  kom dock till slut genombrottet i Serie A, när centerforwarden gjorde elva mål för SPAL i Serie A. Den framgångsrika säsongen gjorde att Antenucci sommaren 2018 förlängde sitt kontrakt till 2020. Mirco Antenucci är också känd för sin ansenliga skäggväxt.

Pa Konate
Malmös ytterback Pa Konate värvades under sommaren 2017 till Serie A-nykomlingen SPAL. Halvgambianen Konate har haft svårt att ta en helt ordinarie plats i Malmös konkurrens, men varit en viktig spelare i det svenska U21-landslaget. 24-åringen var bland annat med och vann U21-EM 2015. Konate lämnade Malmö för den inte alltför hissnande summan tre miljoner kronor. Den vänsterfotade svensken har kontrakt med SPAL som löper till 2020. Är för stunden utlånad till FC Cincinnati i USA.

Sauli Väisänen
Sauli Väisänen är känd för oss svenskar efter sina tre säsonger hos AIK. Mittbacken lämnade Solnalaget under sommarfönstret 2017 för nykomlingarna i Serie A SPAL. Det blev 63 framträdanden hos de gulsvarta, varav 49 starter. Summan SPAL betalade för den finske 24-åringen är ännu okänd. 2016 debuterade Väisänen för det finländska landslaget och det har nu passerat 10 landskamper. Kontraktet med SPAL löper till 2020.

Spela på SPAL.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.