Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

SPAL

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om SPAL

S.P.A.L 2013, mer känt som SPAL, är en klubb från Ferrara i nordöstra regionen Emilia-Romagna. Klubben bildades ursprungligen som Circolo Ars et Labor 1907 men blev S.P.A.L 2013 när laget köptes upp under sommaren 2013. Då spelade det lilla laget i Serie D men har efter vinsten i Serie B 2016/2017 avancerat hela vägen till Serie A. Där har laget etablerat sig och gör nu sin tredje raka säsong i den italienska högstadivisionen.

Smeknamn: Gli Spallini, Biancazzurri
Manager: Leonardo Semplici
Hemmaarena: Stadio Paolo Mazza - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på SPAL hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SPAL

Etrit Berisha
Etrit Berisha, född i Kosovo, kom till Sverige och Kalmar FF 2007 och blev ordinarie i KFF 2010. Under 2013 gick ryktena varma om en flytt till Italien för Berisha. Det blev till slut SS Lazio som skrev kontrakt med 30-åringen, även om Chievo menade att albanen egentligen var klar för dem. Etrit Berisha lyckades faktiskt ta en plats i Lazio när förstemålvakten Federico Marchetti skadade sig, och fick stå kvar mellan stolparna några matcher när Marchetti var tillbaka. Under säsongerna 2014/15 och 2015/16 var dock Berisha andravalet hos de himmelsblå. Till säsongen 2017/18 köptes Berisha loss av Bergamo-laget Atalanta och var ordinarie sin första säsong i klubben, medan konkurrensen ökade i fjol. Därför lockade SPAL med en förstaspade inför denna säsong. Det lockade Berisha som skrivit på ett låneavtal med klubben som sträcker sig till sommaren 2020. 

Jasmin Kurtic
Jasmin Kurtic är en tuff och rutinerad mittfältare med 50 landskamper på kontot som huserat i sju italienska klubbar sedan 2011. Efter kortare sejourer i Palermo, Varese, Sassuolo, Torino och Fiorentina kritade mittfältaren på för Edoardo Rejas Atalanta 2015. I La Dea gjorde Kurtic tre säsonger och under åren i Bergamo noterades slovenen för tio fullträffar, 15 ostskivor och ett rött kort. I januari 2018 var det dags för ett nytt klubbyte då Kurtic lånades ut till den dåvarande nykomlingen SPAL. Slovenen var med och höll kvar de blåvita i det italienska finrummet och inför säsongen 2018/19 köptes mittfältaren loss av SPAL. Förra säsongen noterades 30-åringen för 30 framträdanden, sex mål, fem assist och nio gula kort i Serie A. Kontraktet med SPAL löper till 2022. 

Alberto Paloschi
Den 29-årige italienske anfallaren Alberto Paloschi är ett respekterat namn i Serie A. Det är framförallt i Parma och Chievo han gjort sig ett namn. Säsongen 2016/17 var ett kraftigt misslyckande för Paloschi. Efter att ha haft en tuff säsong i Premier League och Swansea gick han till Atalanta. Han fick dock finna sig i att vara bänkad större delen av Atalantas succésäsong. Med den begränsade speltiden krävde Paloschi att inför säsongen 2017/18 få speltid. Det mynnade ut i ett lån till nykomlingen SPAL, där han gjorde sju mål på de 36 framträdandena sin första säsong någonsin i den italienska högstaligan. SPAL köpte därefter loss Paloschi sommaren 2018 och kontraktet gäller till och med 2021. Fjolårssäsongen blev lite av en mellansäsong för Paloschi som stod för fyra mål på 23 matcher. 

Andrea Petagna
Andrea Petagna fostrades i Milan och har funnits med i samtliga italienska ungdomslandslag under karriären. Han har även blott 24 år gammal hunnit med en A-landskamp för Gli Azzurri. Den urstarke strikern hade dock svårt att ta plats i Milano, och efter flera år av utlåningar landade han i Atalanta 2016. Där blev det två säsonger och nio mål i Glenn Strömbergs gamla klubb. Sommaren 2018 blev det dock återigen ett klubbyte då Petagna gick till SPAL på lån. Det blev en riktig dundersuccé. Anfallaren noterades för 16 mål i Serie A och slutade på en mycket imponerande sjätteplats i den totala skytteligan. Därför var det inte helt oväntat att SPAL använde sin köpoption och pungade upp med 120 miljoner för att göra Petagna till en permanent del av truppen inför denna säsong. Kontraktet sträcker sig till 2023.

Spela på SPAL.

Till startsida Fotboll