Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Detroit Red Wings

Läs mer om lagen i NHL.

”Hockeytown” har faktiskt vunnit flest Stanley Cups av NHL-lagen i USA och har de senaste 25 åren varit den nordamerikanska ishockeyns mest framgångsrika. Nu är sannolikt storhetstiden över inom överskådlig framtid, men några av NHL:s allra största spelare har spelat för Red Wings. Bland annat Gordie Howe och Ted Lindsay, på senare år Steve Yzerman och Nicklas Lidström. Detroit har även haft legendariska ledare och ägare genom åren, som Jack Adams, James Norris, Scotty Bowman och Mike Illitch.

Hemmaarena: Little Ceasars Arena
Stanley Cup-titlar: 11 st
Division: Atlantic
Cap hit: 77,2 miljoner dollar
Coach: Jeff Blashill
Kända spelare: Henrik Zetterberg, Gordie Howe, Terry Sawchuk, Red Kelly, Pavel Datsyuk, Sergei Fedorov, Alex Delvecchio, Steve Yzerman, Nicklas Lidström, Chris Osgood, Tomas Holmström

Spela på Detroit Red Wings.

Några framstående spelare

Patrik Nemeth 

Född: 1992-02-08   
Position: Back 
Säsonger i NHL: 6 st 
NHL Entry Draft: 2010, 2:a rundan, 41:a totalt av Dallas Stars 
Meriter: Calder Cup, JVM-guld, J18-VM-silver 
Klubbar: Detroit Red Wings, Colorado Avalanche, Dallas Stars, Texas Stars, AIK 

27 år gammal har reslige (192 cm, 99 kg) Patrik Nemeth äntligen fått ihop sin spelstil nog för att ta en fast plats i NHL. Den defensive backen har efter två bra år i Colorado belönats med tvåårskontrakt värt sex miljoner dollar med Detroit. Det har blivit en del spel i farmarligan AHL genom åren för Nemeth, som är en av relativt få svenskar som vunnit mästerskapet Calder Cup. 

Dylan Larkin 

Född: 1996-07-30 
Position: Center, Vänsterforward 
Säsonger i NHL: 5 st 
NHL Entry Draft: 2014, 1:a rundan, 15:e totalt av Detroit Red Wings 
Meriter: VM-brons, U18-VM-guld 
Klubbar: Detroit Red Wings, Grand Rapids Griffins, University of Michigan, USNTDP 

Fartfantomen Dylan Larkin gick från klarhet till klarhet när han gick från amerikansk hockeys utvecklingsprogram vidare till college och sedan smällde in 23 mål som rookie för Detroit Red Wings. Nästa steg för 23-åringen är att hitta en jämnhet i sitt spel. Möjligen har Larkin också fått axla för stort ansvar i sin ännu unga karriär. Men Detroit hoppas att han, tillsammans med andra ungtuppar som Anthony Mantha och Andreas Athanasiou, ska kunna leda Red Wings mot en ljus framtid. 

Jonathan Ericsson 

Född: 1984-03-02  
Position: Back 
Säsonger i NHL: 12 st 
NHL Entry Draft: 2002, 9:e rundan, 291:a totalt av Detroit Red Wings 
Meriter: OS-silver, VM-brons 
Klubbar: Detroit Red Wings, Grand Rapids Griffins, Södertälje SK, Vita Hästen, Huddinge IK, Almtuna IS 

Jonathan Ericsson har gått en lång väg till NHL. Meritmässigt har storebrodern Jimmie lyckats med betydligt mer, förutom att han inte spelat i NHL. Jonathan har tagit sig uppåt från spel i Hockeyallsvenskan till SHL, vidare till AHL och slutligen till NHL. Han draftades dessutom sist av alla 2002. Han fick inte spela ungdomsturneringar med Tre kronor men har som veteran till och med fått spela OS. Ericsson spelar inte mycket i powerplay men desto mer i numerärt underläge. Klassiskt stor och robust back i egen zon som gör ytterst få poäng.  

Spela på Detroit Red Wings.