Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

NHL-säsongen 2021 har nått Stanley cup-slutspelet! Kan Tampa Bay Lightning försvara sitt Stanley Cup-guld?
Här kan du spela på ishockey

NHL får en kortare säsong än vanligt - givetvis på grund av de rådande omständigheterna i världen. Svenska Spel Sport & Casino erbjuder odds på samtliga matcher. Du kan spela på Stanley Cup-vinnare, matchresultat, över/under-spel, handikappspel med mera. Aktuella NHL-odds finns på Oddset

När är NHL-draften 2021?

Fredag 23 juli är det dags för den årliga draften i NHL - då handlar det om första rundan. Lördag 24 juli väljs spelare i runda två till sju.

Vilket lag vann Stanley Cup 2019/2020? 

Tampa Bay Lightning vann Stanley Cup säsongen 2019/2020! Det blev 4-1 i matcher i finalserien mot Dallas Stars. Det var andra gången som Tampa Bay blev mästare i NHL efter att klubben även fått lyfta bucklan 2004. Svenska backstjärnan Victor Hedman ingick i guldlaget och valdes dessutom till NHL-slutspelets mest värdefulla spelare (MVP).

FINAL

(2) TAMPA BAY LIGHTNING - (3) Dallas Stars  (Tampa Bay mästare efter 4-1 i matcher)

Här kan du spela på ishockey

NHL - Fakta

Dagens National Hockey League, som nu räknas som en av de stora professionella sportligorna i USA och Nordamerika, har kommit en lång väg för att ta sig dit man är idag. Faktum är att det varit en obskyr liga för några få intresserade under två tredjedelar av sin existens. Original Six är ett klassiskt begrepp men speglar också hur lokalt NHL var under större delen av 1900-talet. Efter den stora expansionen 1967 har dock snöbollen blivit allt större och rullat på allt snabbare. Så snabbt att klubbägarna, genom sin företrädare Gary Bettman, kommit fram till att lockouter behövts för att stoppa lavinen. Lockouterna har, tvärtemot vad man trott, inte påverkat populariteten för ishockeyn, utan snarare tvärtom. Ännu är NHL inte i närheten av att peta NFL, MLB eller NBA från topplatserna, men jämfört med sig själv är ligan mer populär än någonsin och även i Europa har världens bästa ishockeyliga blivit allt mer omtyckt i takt med att de mindre hockeyländerna börjat producera NHL-spelare. Till följd av coronapandemin - och det senarelagda slutspelet 2020 - kortas grundserien ner till 56 omgångar säsongen 2021.

Huvudkontor: New York
Kontinent: Nordamerika
Antal lag: 31 st
Chef: Gary Bettman
Kända spelare: Wayne Gretzky, Börje Salming, Mario Lemieux, Bobby Orr, Nicklas Lidström, Jaromir Jagr, Maurice Richard, Sidney Crosby, Jari Kurri, Martin Brodeur, Teemu Selänne, Peter Forsberg, Connor McDavid.

Flera gånger i veckan sätter vi upp NHL-kuponger på Challenge. Det handlar då om att tippa 1,X,2 och ibland totalt antal mål eller över/under antal mål.

Här kan du spela på ishockey