Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

NHL-odds

NHL är världens bästa ishockeyliga, där även Sveriges bästa spelare återfinns! Svenska Spel Sport & Casino erbjuder spännande betting och odds på samtliga matcher under grundserien och slutspelet. Du kan spela på Stanley Cup-vinnare, matchresultat, över/under-spel, handikappspel med mera. 

Inför NHL-säsongen 2024/2025 är det som oftast väldigt ovisst! Lägst odds på Stanley Cup-vinnare hittas på Colorado, Dallas Florida, Edmonton och Carolina. Bland de lag som förväntas få det mycket tufft finns San José, Anaheim och Chicago. 

Kolla in info om Stanley Cup 2024

Aktuella NHL-odds finns på Oddset

Spela på NHL 2024/2025 på Oddset

NHL – Fakta

Dagens National Hockey League, som nu räknas som en av de stora professionella sportligorna i USA och Nordamerika, har kommit en lång väg för att ta sig dit man är idag. Faktum är att det varit en obskyr liga för några få intresserade under två tredjedelar av sin existens. Original Six är ett klassiskt begrepp men speglar också hur lokalt NHL var under större delen av 1900-talet. Efter den stora expansionen 1967 har dock snöbollen blivit allt större och rullat på allt snabbare. Så snabbt att klubbägarna, genom sin företrädare Gary Bettman, kommit fram till att lockouter behövts för att stoppa lavinen. Lockouterna har inte påverkat populariteten för ishockeyn, utan snarare tvärtom. Ännu är NHL inte i närheten av att peta NFL eller NBA från topplatserna i Nordamerika, men jämfört med sig själv är ligan mer populär än någonsin och även i Europa har världens bästa ishockeyliga blivit allt mer omtyckt i takt med att de mindre hockeyländerna börjat producera NHL-spelare. Inför säsongen 2021/22 adderades Seattle Kraken vilket gör att National Hockey League nu består av 32 lag. 

Huvudkontor: New York
Kontinent: Nordamerika
Antal lag: 32 st
Chef: Gary Bettman
Kända spelare: Wayne Gretzky, Börje Salming, Mario Lemieux, Bobby Orr, Nicklas Lidström, Jaromir Jagr, Maurice Richard, Sidney Crosby, Jari Kurri, Martin Brodeur, Teemu Selänne, Peter Forsberg, Connor McDavid.

Flera gånger i veckan under säsong sätter vi upp NHL-kuponger på Challenge. Det handlar då om att tippa 1,X,2 och ibland totalt antal mål eller över/under antal mål. Givetvis finns även NHL-odds praktiskt taget året runt på Oddset 

NHL-draften 2023

I slutet av juni hölls den årliga NHL-draften i Nashville! Chicago Blackhawks valde först och valde förstås supertalangen Connor Bedard. Svenskarna som tingades i första rundan av draften:
2. Leo Carlsson, Anaheim Ducks
11. Tom Willander, Vancouver Canucks
17. Axel Sandin Pellikka, Detroit Red Wings
25. Otto Stenberg, St Louis Blues
29. Theo Lindstein, St Louis Blues
32. David Edström, Vegas Golden Knights

Spela på NHL på Oddset