Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Nashville Predators

Predators från Nashville har varit framgångsrikt när det gäller att ta sig till Stanley Cup-slutspel. En finalplats har det blivit hittills. Om det blir slutspel även denna säsong återstår att se - truppen ser inte superstark ut på förhand.
Här kan du spela på NHL

Läs mer om och spela på Nashville Predators i NHL


 Hemmaarena: Bridgestone Arena
Stanley Cup-titlar: 0 st
Division: Central
Cap hit: 80,6 miljoner dollar
Coach: John Hynes
Kända spelare: David Legwand, Shea Weber, Ryan Suter, Tomas Vokoun, Kimmo Timonen, Martin Erat, Jordin Tootoo

Countryns mecka har haft NHL-hockey i drygt 20 år. Man kan utan överdrift säga att Nashville har de mest namnkunniga framförarna av nationalsången i ligan. Klubben har sakta men säkert blivit bättre och främst vilat på en tradition av bra målvakter och backar. Det har i sin tur gjort att man kunnat trejda till sig bra forwards, där Seth Jones (back) mot Ryan Johansen (center) är det bästa exemplet. Predators var otroligt nära att vinna sin första Stanley Cup sommaren 2017, men till slut var det målskyttet som svek. Nashville gick ifrån de två sista matcherna av finalserien utan att göra mål. Under slutspelet säsongen 2020/21 fick ”Predatorerna” respass av Carolina Hurricanes i åttondelsfinal.

Några av Predators stjärnor

Juuse Saros 

Född: 1995-04-19

Position: Målvakt

Säsonger i NHL: 5

NHL Entry Draft: 2013, 4: rundan, 99 totalt av av Nashville Predators

Meriter: JVM-guld, 2 VM-silver, U18 VM-brons

Klubbar: Nashville Predators, Milwaukee Admirals, HPK

Juuse Saros har stora skydd att fylla efter landsmannen Pekka Rinne, som efter en lång och framgångsrik karriär har tackat för sig. Saros är en av NHL:s kortaste målvakter, men väger upp det genom att besitta en strålande teknik och förmåga att läsa spelet. Precis som många andra finska burväktare har HPK-produkten dessutom en lysande klubbteknik. Under fjolåret var Saros den stora anledningen till att Nashville tog sin in i slutspelet via en stark rush mot slutet av grundserien. Kommande säsong blir den första i Saros NHL-karriär som han är uttalad förstakeeper. Har alltid levererat för de finska lejonen, där hans största merit är JVM-guldet i Malmö 2014.

Mattias Ekholm 

Född: 1990-05-24

Position: Back

Säsonger i NHL: 9 st

NHL Entry Draft: 2009, 4:e rundan, 102:a totalt av Nashville Predators

Meriter:VM-guld, SM-guld, VM-brons, JVM-brons, guld Ivan Hlinka Memorial Tournament, Salming Trophy (Årets back i SHL)

Klubbar: Nashville Predators, Milwaukee Admirals, Brynäs IF, Mora IK

Mattias Ekholm smyger utan tvekan under radarn. Nashville Predators backlinje har varit sprängfylld med stjärnbackar de senaste åren men det är bara Roman Josi som spelar mer än Ekholm i Nashville. Trots att Ekholm är över 190 centimeter lång och väger knappt 100 kilo tacklas han inte mycket, utan är snarare en följsam back som utnyttjar sin räckvidd för att oskadliggöra motståndarna. Gjorde säsongen 2018/19 sin poängmässigt bästa säsong i karriären och hade dessutom +27 i plus/minus-statistiken, vilket är sanslöst bra. Efter ännu en stark säsongen i fjol med +19 i plus/minus-statistiken sitter Ekholm i en fin sits inför de kontraktsförhandlingar som lär påbörja med Predators under kommande säsong. Mattis är gift och har barn tillsammans med den tidigare sportkommentatorn Ida Björnstad.  

Roman Josi 

Född: 1990-06-01

Position: Back

Säsonger i NHL: 11 st

NHL Entry Draft: 2008, 2:a rundan, 38:e totalt av Nashville Predators

Meriter: 2 VM-silver, 2:a World Cup, NLA-titel, MVP VM 2013, Norris Trophy

Klubbar: Nashville Predators, Milwaukee Admirals, SC Bern

Schweizaren Roman Josi leder nu den stolta backtraditionen i Nashville, Tennessee, som inkluderar spelare som Shea Weber, Ryan Suter och Kimmo Timonen. Josi är en komplett ishockeyspelare. Spelar mest i Predators, mycket i både PP och PK och är kapten i ishockeylaget. Roman Josi är den andra hockeyspelaren från Schweiz som fått ett ”C” på bröstet i NHL (Mark Streit den första). Josi noterades för brutala 65 poäng på 69 grundseriematcher säsongen 2019/20, vilket belönades med både Norris Trophy och ett nytt åttaårskontrakt med Preds värt drygt 72 miljoner dollar.

Filip Forsberg 

Född: 1994-08-13

Position: Forward

Säsonger i NHL: 9 st

NHL Entry Draft: 2012, 1:a rundan, 11:e totalt av Washington Capitals

Meriter: VM-guld, JVM-guld, JVM-silver, U18-VM-silver, J20-SM-guld, Guldgallret

Klubbar: Nashville Predators, Milwaukee Admirals, Leksands IF

Filip “Lill-foppa” Forsberg var involverad i en av de mest ensidiga trejder som en svensk någonsin varit involverad i. Washington Capitals behövde förstärkning inför slutspelet 2013 och gick efter Martin Erat. Man fick även Michael Latta, men fick ge upp Filip Forsberg. Erat gjorde tre poäng på nio matcher och ingen på fyra slutspelsmatcher när Caps åkte ur direkt. Filip Forsberg tangerade Nashville Predators målrekord under en säsong, 2015/16, och har gjort överlägset flest mål för Preds sedan han slog igenom i NHL säsongen 2014/15. Masen kom tvåa i den interna poängligan i fjol trots att han missade närmare en tredjedel av säsongen på grund av skada. Denna säsong är det låga odds på att han är högst upp i den interna poängligan. Forsberg är tillsammans med den amerikanska countrysångerskan Erin Alvey.

Till NHL-startsida

Här kan du spela på NHL