Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

New Jersey Devils

Läs mer om lagen i NHL.

I nutid är New Jersey Devils känt som det bästa laget i ishockeyns Dead Puck Era, som personifierades av en stark defensiv i alla aspekter av spelet. Hall of Famers som Martin Brodeur, Scott Stevens och Scott Niedermayer, men även offensivt duktiga försvarsspelare som John Madden och Jay Pandolfo. I dåtid, när Devils flyttade från Colorado till New Jersey, kallade Wayne Gretzky organisationen för en Musse Pigg-verksamhet. Sedan storhetstiden med tre Stanley Cup-titlar 1995-2003 har Devils haft svårt att hitta en identitet. Kanske ska det vara med fart och teknik nu när truppen fylls av spelare som Taylor Hall, Nico Hischier, Kyle Palmieri, Sami Vatanen, Will Butcher och framförallt fjolårets draftetta Jack Hughes.   

Hemmaarena: Prudential Center
Stanley Cup-titlar: 3 st
Division: Metropolitan
Cap hit: 75 miljoner dollar
Coach: John Hynes
Kända spelare: Martin Brodeur, Patrik Elias, Claude Lemieux, Scott Stevens, Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Ken Daneyko, Brian Rafalski, John MacLean

Spela på New Jersey Devils.

Några framstående spelare

Cory Schneider  

Född: 1986-03-18 
Position: Målvakt 
Säsonger i NHL: 12 st 
NHL Entry Draft: 2004, 1:a rundan, 26:e totalt av Vancouver Canucks 
Meriter: Hockey East (NCAA), U18-VM-silver, Baz Bastien Memorial Award (AHL:s bästa målvakt), Jennings Trophy 
Klubbar: New Jersey Devils, Vancouver Canucks, HC Ambri-Piotta, Manitoba Moose, Boston College 

När Cory Schneider på allvar började konkurrera med Roberto Luongo om målvaktsposten i Vancouver Canucks valde klubben att trejda amerikanen till New Jersey Devils mot ett förstaval i draften 2013. Devils hade inga problem med att ge upp ett förstaval då de hoppades på att Schneider skulle vara den ryggrad som Martin Brodeur varit i klubben i två årtionden. Cory Schneider har i många år varit så bra som Devils kunnat hoppas på, men har visat betydligt sämre statistik de senaste åren. Om det beror på att laget varit dåligt eller att Schneiders svaga spel gjort laget dåligt tvistas det om.  

P.K. Subban  

Född: 1989-05-13 
Position: Back 
Säsonger i NHL: 10 st 
NHL Entry Draft: 2007, 2:a rundan, 43:e totalt av Montreal Canadiens 
Meriter: OS-guld, JVM-guld, Norris Trophy 
Klubbar: New Jersey Devils, Nashville Predators, Montreal Canadiens, Hamilton Bulldogs, Belleville Bulls 

Pernell Karl Subban är en av tre bröder under NHL-kontrakt, tillsammans med de yngre Malcolm och Jordan. P.K. är den störste profilen och mest framgångsrike brodern. Sedan han slog igenom i NHL 2010 har han varit bland de bästa poängplockarna av backarna och det är framför allt i powerplay som Subban kommer till sin rätt. Bara Erik Karlsson har gjort fler poäng i PP än Subban under samma tidsperiod. Subban är också känd för sitt arbete utanför isen, framför allt tillsammans med Montreal Children´s Hospital. Hockeyspelaren har på senare år också uppmärksammats för sin relation med alpinlegendaren Lindsey Vonn. 

Taylor Hall  

Född: 1991-11-14 
Position: Vänsterforward 
Säsonger i NHL: 10 st 
NHL Entry Draft: 2010, 1:a rundan, 1:a totalt av Edmonton Oilers 
Meriter: 2 VM-guld, 2 Memorial Cup-titlar, JVM-silver, U18-VM-guld, guld Ivan Hlinka Memorial Tournament, Memorial Cup MVP ’09 och ’10, Hart Trophy 
Klubbar: New Jersey Devils, Edmonton Oilers, Oklahoma City Barons, Windsor Spitfires 

Förstavalet från NHL Entry Draft 2010 har haft en otacksam karriär. Lagom till att hans Edmonton Oilers började lukta på slutspel, efter flera dåliga år, trejdades Hall till ett annat bottenlag, New Jersey Devils. Sin andra säsong i Devils blev han utsedd till ligans MVP och tog laget till slutspel. Men det har bara blivit fem slutspelsmatcher på nio säsonger för Hall, som dock har vunnit titlar med både Team Canada och som junior. 

Wayne Simmonds  

Född: 1988-08-26 
Position: Högerforward 
Säsonger i NHL: 12 st 
NHL Entry Draft: 2007, 2:a rundan, 61:e totalt av Los Angeles Kings 
Meriter: VM-silver, JVM-guld 
Klubbar: New Jersey Devils, Nashville Predators, Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings, Crimmitschau, Liberec 

Wayne Simmonds är möjligen en av NHL:s sista power forwards, som med mål och kastade handskar når framgång i ligan. Hans spelstil har oavsett gjort honom populär i både Philadelphia Flyers och tidigare Los Angeles Kings. Simmonds påminner mycket om en något blekare kopia av Jarome Iginla, och är i New Jersey Devils för att få fart på sin karriär. Har haft minus i plus/minusstatistiken alla år utom ett i ligan. 

Jack Hughes  

Född: 2001-05-14 
Position: Center 
Säsonger i NHL: 0 st 
NHL Entry Draft: 2019, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils 
Meriter: JVM-silver, J18VM-silver, J18VM-brons, Årets junior i USA 
Klubbar: New Jersey Devils, USNTDP 

Amerikanen Jack Hughes har varit en snackis ända sedan 18-åringen gjorde 159 poäng på 80 matcher för ett Toronto-lag säsongen 2016/17. Jack kommer från en hockeyfamilj där mamman vunnit VM-silver, pappan bland annat gjort en säsong i Piteå i Sverige och äldre brodern Quinn Hughes draftades av Vancouver Canucks som sjua 2018. I kulisserna finns även en Lukes Hughes, som kan draftas 2021. Jack Hughes spelade 2018/19 både för USA:s J18-lag, JVM-lag och seniorlandslag i VM. Förväntningarna är enorma på rookien från Florida. 
 

Spela på samtliga matcher i NHL här.
Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.