Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

New Jersey Devils

Efter finalförlusten mot LA Kings har New Jersey missat slutspelet åtta säsonger av nio möjliga. Det tidigare så järnhårda Devils har inte stått att känna igen. Kan laget bryta den negativa trenden denna säsong?
Här kan du spela på NHL

Läs mer om och spela på New Jersey Devils i NHL

Hemmaarena: Prudential Center
Stanley Cup-titlar: 3 st
Cap hit: 71 miljoner dollar
Division: Metropolitan
Coach: Lindy Ruff
Kända spelare: Martin Brodeur, Patrik Elias, Claude Lemieux, Scott Stevens, Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Ken Daneyko, Brian Rafalski, John MacLean

I nutid är New Jersey Devils känt som det bästa laget i ishockeyns Dead Puck Era, som personifierades av en stark defensiv i alla aspekter av spelet. Hall of Famers som Martin Brodeur, Scott Stevens och Scott Niedermayer, men även offensivt duktiga försvarsspelare som John Madden och Jay Pandolfo. I dåtid, när Devils flyttade från Colorado till New Jersey, kallade Wayne Gretzky organisationen för en Musse Pigg-verksamhet. Sedan storhetstiden med tre Stanley Cup-titlar 1995-2003 har Devils haft svårt att hitta en identitet. Kanske ska det vara med fart och teknik nu när truppen fyllts av spelare som Nico Hischier, Will Butcher och framförallt tidigare draftettan Jack Hughes.   

Några av Devils stjärnor

P.K. Subban 

Född: 1989-05-13

Position: Back

Säsonger i NHL: 12 st

NHL Entry Draft: 2007, 2:a rundan, 43:e totalt av Montreal Canadiens

Meriter: OS-guld, JVM-guld, Norris Trophy

Klubbar: New Jersey Devils, Nashville Predators, Montreal Canadiens, Hamilton Bulldogs, Belleville Bulls

Pernell Karl Subban är en av tre bröder (Malcolm och Jordan) som alla spelat eller spelar ishockey på högsta tänkbara nivån. P.K. är den största profilen och mest framgångsrike brodern. Sedan han slog igenom i NHL 2010 har han varit bland de bästa poängplockarna av backarna och det är framförallt i powerplay som Subban kommer till sin rätt. Bara Erik Karlsson har gjort fler poäng i PP än Subban under samma tidsperiod. Ishockeyspelaren har på senare år också uppmärksammats för sin relation med alpinlegendaren Lindsey Vonn som nu har tagit slut. Fjolårets säsong blev ingen höjdare för Subban som noterades för 18 poäng och spelade -21 under sitt första år med Devils. Fjolåret blev inte heller något glamoröst år för den rutinerade backen som nu kliver in på sista säsongen på sitt nuvarande kontrakt värt 9 miljoner dollar per säsong.

Dougie Hamilton 

Född: 1993-06-17

Position: Back

Säsonger i NHL: 10

NHL Entry Draft: 2011, 1:a rundan, 9:a totalt av Boston Bruins

Meriter: JVM-brons, Max Kaminsky Trophy 

Klubbar: New Jersey Devils, Carolina Hurricanes, Calgary Flames, Boston Bruins, Niagara IceDogs 

Dougie Hamilton har varit en av NHL:s bästa offensiva backar i nästan ett decennium, men trots det endast spelat 54 slutspelsmatcher. Under åren (2013-2015) i Boston var klubben inte speciellt framgångsrik, inte heller Calgary där den gänglige backen lade mycket tid åt att rehabilitera sig från diverse skador. Dougie Hamiltons främsta merit kommer från juniortiden där han bland annat vann en bronspeng med Team Canada i JVM. 28-åringen hade ett genomsnitt på strax under en poäng per match föregående säsong i Hurricanes och kommer med all säkerhet få en stor roll i Newark med New Jersey Devils    

Jack Hughes 

Född: 2001-05-14

Position: Center

Säsonger i NHL: 3 st

NHL Entry Draft: 2019, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils

Meriter: JVM-silver, J18VM-silver, J18VM-brons, Årets junior i USA

Klubbar: New Jersey Devils, USNTDP

Amerikanen Jack Hughes har varit en snackis ända sedan 19-åringen gjorde 159 poäng på 80 matcher för ett Toronto-lag säsongen 2016/17. Jack kommer från en hockeyfamilj där mamman vunnit VM-silver, pappan bland annat gjort en säsong i Piteå och äldre brodern Quinn Hughes draftades av Vancouver Canucks som sjua 2018. I kulisserna finns även Lukes Hughes, som kan draftas 2021. Jack Hughes spelade 2018/19 både för USA:s J18-lag, JVM-lag och seniorlandslag i VM. Förväntningarna var enorma på rookien från Florida under sin debutsäsong men någon större succé blev det inte. Hughes noterades för respektabla 31 poäng under det andra året, men måste upp på en högre höjd när pucken släpps för säsongen 2021/22 om Devils ska nå slutspel.

Nico Hischier 

Född: 1999-01-04

Position: Center

Säsonger i NHL: 5

NHL Entry Draft: 2017, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils

Meriter: Årets rookie QMJHL, Årets rookie CHL

Klubbar: New Jersey Devils, Halifax Mooseheads, SC Bern, Visp

Nico Hischier blev den första schweizaren att någonsin väljas först i draften när New Jersey Devils tingade centern år 2017. Senare samma år debuterade Hischier för de rödsvarta Djävlarna och noterades omgående för finfina 52 poäng på 82 matcher, siffror som alltjämt är hans bästa. Devils har haft svårt att hitta rätt omgivning runt den schweiziska spelmotorn, planen är att svenske Alexander Holtz på ska sikt ska spela bredvid Hischier. Möjligen redan till hösten 2021 månne? Klassas redan som en av Schweiz absolut bästa spelare genom tiderna sin unga ålder till trots.

Till NHL-startsida

Här kan du spela på NHL