New Jersey Devils

Läs mer om lagen i NHL.

I nutid är New Jersey Devils känt som det bästa laget i ishockeyns Dead Puck Era, som personifierades av en stark defensiv i alla aspekter av spelet. Hall of Famers som Martin Brodeur, Scott Stevens och Scott Niedermayer, men även offensivt duktiga försvarsspelare som John Madden och Jay Pandolfo. I dåtid, när Devils flyttade från Colorado till New Jersey, kallade Wayne Gretzky organisationen för en Musse Pigg-verksamhet. Sedan storhetstiden med tre Stanley Cup-titlar 1995-2003 har Devils haft svårt att hitta en identitet. Kanske ska det vara med fart och teknik nu när truppen fylls av spelare som Taylor Hall, Nico Hischier, Kyle Palmieri, Sami Vatanen och Will Butcher.

Hemmaarena: Prudential Center
Stanley Cup-titlar: 3 st
Division: Metropolitan
Cap hit: 65,28 miljoner dollar
Coach: John Hynes
Kända spelare: Martin Brodeur, Patrik Elias, Claude Lemieux, Scott Stevens, Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Ken Daneyko, Brian Rafalski, John MacLean

Spela på New Jersey Devils.

Några framstående spelare

Taylor Hall

Förstavalet från NHL Entry Draft 2010 har haft en otacksam karriär. Lagom till att hans Edmonton Oilers började lukta på slutspel, efter flera dåliga år, trejdades Hall till ett annat bottenlag, New Jersey Devils. Så Hall har ännu, efter snart tio år i ligan, inte spelat en enda slutspelsmatch. Fenomenet med missade slutspel skulle indikera att kanadensaren saknar ledaregenskaper nog för att lyfta sina lagkamrater till nya höjder, även om poängen trillar in regelbundet. Hall har dock vunnit titlar med både Team Canada och som junior. Halls lyft i Devils är inte att leka med, från 53 poäng säsongen 16-17 till hela 93 poäng 17-18. Han ledde sitt lag till slutspel och utsågs dessutom till ligans mest värdefulla spelare (Hart Trophy). Devils har många unga talanger som behöver steppa upp och avlasta Hall, förra säsongen vann han interna poängligan med hela 41 poäng före Nico Hischier.

Namn: Taylor Hall
Född: 1991-11-14
Position: Vänsterforward
Säsonger i NHL: 8 st
NHL Entry Draft: 2010, 1:a rundan, 1:a totalt av Edmonton Oilers
Cap hit: 6 miljoner dollar
Meriter: 2 VM-guld, 2 Memorial Cup-titlar, Hart Trophy, JVM-silver, U18-VM-guld, guld Ivan Hlinka Memorial Tournament, Memorial Cup MVP ’09 och ’10
Klubbar: New Jersey Devils, Edmonton Oilers, Oklahoma City Barons, Windsor Spitfires

Marcus Johansson

När nästa generation (billiga) talanger knackade på dörren i Washington Capitals fick den anonyme, men ständigt presterande (och dyrare), Marcus Johansson, flytta på sig. Över 4 miljoner årligen är mer än de rookieavtal eller brokontrakt som Jakub Vrana och André Burakovsky sitter på. Det är intressant att i det offensivt lagda Capitals var det bara storstjärnorna Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström som gjort fler poäng i laget när Johansson lämnade för New Jersey Devils. Nu ska MoJo leda ett ungt lag, där en tredjedel av Devils forwards ännu går på sina rookieavtal. Fick fjolårssäsongen mer eller mindre förstörd av en hjärnskakning som en den kontroversielle Brad Marchand låg bakom. Johansson kunde endast spela 29 matcher under sitt första år i Devils. Vi hoppas att Marcus gör en bra säsong 18-19!

Namn: Marcus Johansson
Född: 1990-10-06
Position: Vänsterforward, center
Säsonger i NHL: 8 st
NHL Entry Draft: 2009, 1:a rundan, 24:e totalt av Washington Capitals
Cap hit: 4,58 miljoner dollar
Meriter: OS-silver, JVM-silver, JVM-brons, SM-guld, guld Ivan Hlinka Tournament, silver tv-pucken
Klubbar: New Jersey Devils, Washington Capitals, Hershey Bears, BIK Karlskoga, Färjestad BK, Skåre BK

Cory Schneider

När Cory Schneider på allvar började konkurrera med Roberto Luongo om målvaktsposten i Vancouver Canucks valde klubben att trejda amerikanen till New Jersey Devils mot ett förstaval i draften 2013. Devils hade inga problem med att ge upp ett förstaval då de hoppades på att Schneider skulle vara den ryggrad som Martin Brodeur varit i klubben i två årtionden. Cory Schneider har varit så bra som Devils kunnat hoppas på, och det är inte hans fel att ishockeyklubben inte gått till slutspel på många år.

Namn: Cory Schneider
Född: 1986-03-18
Position: Målvakt
Säsonger i NHL: 10 st
NHL Entry Draft: 2004, 1:a rundan, 26:e totalt av Vancouver Canucks
Cap hit: 6 miljoner dollar
Meriter: Hockey East (NCAA), U18-VM-silver, Baz Bastien Memorial Award (AHL:s bästa målvakt), Jennings Trophy
Klubbar: New Jersey Devils, Vancouver Canucks, HC Ambri-Piotta, Manitoba Moose, Boston College

Brian Boyle

Den store (197 cm, 111 kg) Brian Boyle är kanske mer känd för omständigheter utanför isen än på rinken. Han har till exempel hela tolv syskon och hösten 2017 fick han reda på att han hade leukemi. Amerikanen har gått den klassiskt amerikanska vägen till de stora ligorna, likt främst NFL-spelare. Boyle gick alla år på high school och college innan skrev på för Los Angeles Kings 2007, klubben som draftade honom 2003. Brian Boyle är synonymt med framgång, även om han hittills inte har någon Stanley Cup på meritlistan. Men det är faktiskt bara svenske Carl Hagelin som spelat fler slutspelsmatcher än Boyle de sex senaste säsongerna.

Namn: Brian Boyle
Född: 1984-12-18
Position: Center, vänsterforward
Säsonger i NHL: 11 st
NHL Entry Draft: 2003, 1:a rundan, 26:e totalt av Los Angeles Kings
Cap hit: 2,55 miljoner dollar
Meriter: 2 Hockey East-titlar (NCAA)
Klubbar: New Jersey Devils, Toronto Maple Leafs, Tampa Bay Lightning, New York Rangers, Los Angeles Kings, Manchester Monarchs, Boston College

Jesper Bratt

Jesper Bratt kom från ingenstans och slog sig in i Devils till säsongen 2017-18. Sjätterundavalet gjorde en briljant camp och tog sig hela vägen in i NHL där han på sina två första matcher gjorde 3 mål och 2 assist. Totalt blev det 74 matcher, 13 mål och 22 assist - 35 poäng under debutsäsongen. Jesper är oerhört stark på pucken och har riktigt fina händer vilket gör att han kan trolla ordentligt med pucken, är en utmärkt kontringsspelare som gärna bryter in på mål. Bratt hade minst sagt otur när han inför premiären denna säsong som Devils spelade mot Edmonton i Göteborg och Scandinavium bröt käken på ett träningspass dagarna innan. En puck styrdes i ribban och träffade Bratt, maximal otur och kanske enda chansen att få spela en NHL-match på svensk mark. Surt för Jesper!

Namn: Jesper Bratt
Född: 1998-07-30
Position: Ytterforward
Säsonger i NHL: 1 st
NHL Entry Draft: 2016, 6:a rundan, 162:e totalt av New Jersey Devils
Cap hit: 749 167 dollar (rookieavtal)
Meriter: WJC U18-silver
Klubbar: New Jersey Devils, AIK, Trångsunds IF

Nico Hischier

Schweiz första draftetta någonsin heter Nico Hischier. 

Namn: Nico Hischier
Född: 1999-01-04
Position: Center
Säsonger i NHL: 1 st
NHL Entry Draft: 2017, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils
Cap hit: 925 000 dollar (rookieavtal)
Meriter
Klubbar: New Jersey Devils, Halifax Mooseheads, Visp, Bern, ZSC Lions,

Spela på samtliga matcher i NHL här.

Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.