Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

De senaste fyra säsongerna har New Jersey inte varit i närheten av att nå Stanley Cup-slutspelet. Rimligen finns det en god chans nu när Devis unga stjärnor tar för sig alltmer!
Spela på NHL

Läs mer om och spela på New Jersey Devils i NHL

Fakta om New Jersey Devils

Hemmaarena: Prudential Center
Stanley Cup-titlar: 3 st
Cap hit: 82,4 miljoner dollar
Division: Metropolitan
Coach: Lindy Ruff
Kända spelare: Martin Brodeur, Patrik Elias, Claude Lemieux, Scott Stevens, Brendan Shanahan, Scott Niedermayer, Ken Daneyko, Brian Rafalski, John MacLean

I nutid är New Jersey Devils känt som det bästa laget i ishockeyns Dead Puck Era, som personifierades av en stark defensiv i alla aspekter av spelet. Hall of Famers som Martin Brodeur, Scott Stevens och Scott Niedermayer, men även offensivt duktiga försvarsspelare som John Madden och Jay Pandolfo är herrar som alla burit Devils-tröjan. I dåtid, när Devils flyttade från Colorado till New Jersey, kallade Wayne Gretzky organisationen för en Musse Pigg-verksamhet. Sedan storhetstiden, med tre Stanley Cup-titlar 1995-2003, har Devils haft svårt att hitta en identitet. Kanske ska det vara med fart och teknik nu när truppen fyllts av spelare som Nico Hischier, Jesper Bratt och framförallt tidigare draftettan Jack Hughes. 

Spela på NHL på Oddset

Spännande spelare i New Jersey Devils

Målvaktsspelet måste förbättras om Devis ska kunna lyfta denna säsong. I övrigt blir det såklart mycket intressant att följa förra draftettan Jack Hughes, som lär vara redo att ta ytterligare steg i rätt riktning. Svenske Jesper Bratt är också en mycket viktig, ofta underskattad pjäs i truppen.

Dougie Hamilton

Född: 1993-06-17
Position: Back
Säsonger i NHL: 11 st
NHL Entry Draft: 2011, 1:a rundan, 9:a totalt av Boston Bruins
Meriter: JVM-brons, Max Kaminsky Trophy 
Klubbar: New Jersey Devils, Carolina Hurricanes, Calgary Flames, Boston Bruins, Niagara IceDogs

Dougie Hamilton har varit en av NHL:s bästa offensiva backar i nästan ett decennium, men trots det endast spelat 54 slutspelsmatcher. Under åren (2013-2015) i Boston var klubben inte speciellt framgångsrik, inte heller Calgary där den gänglige backen lade mycket tid åt att rehabilitera sig från diverse skador. Dougie Hamiltons främsta merit kommer från juniortiden där han bland annat vann en bronspeng med Team Canada i JVM. 29-åringen hade ett genomsnitt på strax under 0,5 poäng per match föregående säsong i New Jersey Devils och behöver, precis som hela laget, komma upp flera nivåer om det det ska spelas någon slutspelshockey i Newark till våren.

Jack Hughes

Född: 2001-05-14
Position: Center
Säsonger i NHL: 4 st
NHL Entry Draft: 2019, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils
Meriter: JVM-silver, J18VM-silver, J18VM-brons, Årets junior i USA
Klubbar: New Jersey Devils, USNTDP

Amerikanen Jack Hughes har varit en snackis ända sedan han gjorde 159 poäng på 80 matcher för ett Toronto-lag säsongen 2016/17. Jack kommer från en hockeyfamilj där mamman vunnit VM-silver, pappan bland annat gjort en säsong i Piteå och äldre brodern Quinn Hughes draftades av Vancouver Canucks som sjua 2018. I kulisserna finns även Lukes Hughes, som kan draftades av Devils 2021. Jack Hughes spelade 2018/19 både för USA:s J18-lag, JVM-lag och seniorlandslag i VM. Förväntningarna var enorma på rookien från Florida under sin debutsäsong men någon större succé blev det inte. Hughes noterades för respektabla 31 poäng under det andra året och tog ytterligare klev i fjol med sina imponerande 56 poäng på blott 49 fighter. Får Jack vara skadefri kan det vara ett kul bet på att 21-åringen kliver över 80 pinnar kommande säsong.

Nico Hischier

Född: 1999-01-04
Position: Center
Säsonger i NHL: 6 st
NHL Entry Draft: 2017, 1:a rundan, 1:a totalt av New Jersey Devils
Meriter: Årets rookie QMJHL, Årets rookie CHL
Klubbar: New Jersey Devils, Halifax Mooseheads, SC Bern, Visp

Nico Hischier blev den första schweizaren att någonsin väljas först i draften när New Jersey Devils tingade centern år 2017. Senare samma år debuterade Hischier för de rödsvarta Djävlarna och noterades omgående för finfina 52 poäng på 82 matcher, siffror som han bräckte föregående säsong (60 poäng). Devils har haft svårt att hitta rätt omgivning runt den schweiziska spelmotorn, planen är att svenske Alexander Holtz på sikt ska spela bredvid Hischier. Klassas redan som en av Schweiz absolut bästa centrar genom tiderna sin unga ålder till trots och är dessutom Devils lagkapten sedan två år tillbaka.

Jesper Bratt

Född: 1998-07-30
Position: Forward
Säsonger i NHL: 5 st
NHL Entry Draft: 6:e rundan, 162:a totalt av New Jersey Devils
Meriter: J18-silver
Klubbar: New Jersey Devils, AIK, Trångsunds IF

Jesper Bratt är bara 24 år gammal men redan ett aktat namn på den sydvästra sidan av Hudsonfloden. Hockeytiden inleddes hemma på “mammas gata” i Trångsund. Efter att som 15 åring fått testa på spel i klubbens Division 2-lag blev det AIK för Stockholms-sonen där spel med Gnagets juniorlag likväl som med de yngre Småkronorna. Från 2015 var Bratt bofast i AIK:s hockeyallsvenska bygge och 2017 blev det så dags att testa vingarna på andra sidan pölen. Bratt löste sin första NHL-säsong bra. Poängskörden låg också under de första fyra säsongerna stabilt strax norr om 30. I fjol smällde det dock till rejält. Den svenske hockeystjärnan dundrade på med magnifika 73 pinnar (26+47) och blev i och med detta poängbäst i hela laget. Före spelare som Jack Hughes och Nico Hischier. Bratt skrev ett nytt ettårskontrakt med New Jersey under sommaren efter att hockeyspelaren ryktades bort. Ett smart val av både klubben och den svenske liraren. Jesper Bratt har chansen att bli odödlig i Devils-tröjan samtidigt som “Djävlarna” får en poängspelare god för nära tresiffrigt kommande säsong. 

Spela på NHL på Oddset