Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

New York Islanders

Läs mer om lagen i NHL.

Några av NHL:s bästa ishockeyspelare genom tiderna har burit New York Islanders marinblå tröja med Long Island avbildad på. När klubben gick till fem raka finaler och vann fyra Stanley Cup-titlar i rad i början av 1980-talet leddes laget av framtida Hall of Famers som Denis Potvin, Bryan Trottier, Mike Bossy och Billy Smith. Tränade laget gjorde Al Arbour. Arbour gjorde sin sista säsong 1994 och sedan dess har Islanders missat slutspel 15 av 23 säsonger och aldrig gått längre än till andra rundan. Många menar att det beror på misskötsel av klubben, från ägarled ner till tränarna.

Hemmaarena: Barclays Center
Stanley Cup-titlar: 4 st
Division: Metropolitan
Cap hit: 76,8 miljoner dollar
Coach: Barry Trotz
Kända spelare: Stefan Persson, Anders Kallur, Tomas Jonsson, Mike Bossy, Bryan Trottier, Pat LaFontaine, Billy Smith, Denis Potvin, Clark Gillies, Rick DiPietro, John Tavares

Spela på New York Islanders.

Några framstående spelare

Semyon Varlamov  

Född: 1988-04-27 
Position: Målvakt 
Säsonger i NHL: 11 st 
NHL Entry Draft: 2006, 1:a rundan, 23:e totalt av Washington Capitals 
Meriter: VM-guld, VM-silver, JVM-silver 
Klubbar: New York Islanders, Colorado Avalanche, Hershey Bears, Washington Capitals, Lokomotiv Yaroslavl 

Ryske målvakten Semyon Varlamov har inte varit okontroversiell under sina år i NHL. Det har varit tjafs med tränare och även en dom om misshandel mot hans flickvän. På ishockeyrinken har Varlamov varit ojämn. Han drog det korta strået i Washington Capitals och trejdades till Colorado Avalanche när konkurrensen hårdnade i huvudstaden. I Denver har Varlamov varit förstamålvakt, om än med blandat resultat. Nu har han alla möjligheter att göra sin bästa säsong i karriären, i ett New York Islanders som fått ordning på försvarsspelet under tränaren Barry Trotz. 

Anders Lee  

Född: 1990-07-03 
Position: Vänsterforward 
Säsonger i NHL: 7 st 
NHL Entry Draft: 2009, 6:e rundan, 152:a totalt av New York Islanders 
Meriter: VM-brons, CCHA-titel, USHL-seger (Clark Cup), Clark Cup MVP, Årets rookie USHL 
Klubbar: New York Islanders, Bridgeport Sound Tigers, University of Notre Dame 

Amerikanen Anders Lee, med det svenskklingande namnet, var som ungdom en mycket mångsidig idrottare. Han har nominerats till både Mr Hockey och Mr Football i hemstaten Minnesota, och även spelat baseball. Det har givit honom en förmåga att styra puckar i sin roll som ishockeyspelare, en egenskap som är synnerligen värdefull i NHL. Kopplat till det är det anmärkningsvärda att han gjort fler mål än assists åtta av nio säsonger i Islanders och University of Notre Dame. I sammanhanget har en så erkänd målskytt som Alexander Ovechkin bara gjort det tio av 14 säsonger i NHL. När John Tavares lämnade för Toronto Maple Leafs sommaren 2018 tog Lee över som kapten för Islanders. 

Cal Clutterbuck  

Född: 1987-11-18 
Position: Högerforward 
Säsonger i NHL: 12 st 
NHL Entry Draft: 2006, 3:e rundan, 72:a totalt av Minnesota Wild 
Meriter: U18-VM-silver 
Klubbar: New York Islanders, Minnesota Wild, Houston Aeros, Oshawa Generals 

Checkingspelaren med ett av NHL:s coolaste namn, Cal Clutterbuck, tacklas mest av alla i ishockeys bästa liga, tillsammans med gamle vapendragaren Matt Martin. Nog för att checkingkedjor används mindre och mindre i dagens NHL, men Clutterbuck utgjorde en av ligans bästa tillsammans med Matt Martin och Casey Cizikas under ett antal säsonger. Sedan Cal Clutterbuck slog igenom i ligan 2008 har han tacklats mest av alla i NHL, tvåa på listan är lagkamraten Matt Martin. Clutterbuck gjorde förresten två säsonger tillsammans med den tre år yngre blivande lagkamraten John Tavares i Oshawa Generals. 

Jordan Eberle 

Född: 1990-05-15 
Position: Högerforward 
Säsonger i NHL: 10 st 
NHL Entry Draft: 2008, 1:a rundan, 22:a totalt av Edmonton Oilers 
Meriter: VM-guld, JVM-guld, JVM-silver 
Klubbar: New York Islanders, Edmonton Oilers, Oklahoma City Barons, Springfield Falcons, Regina Pats 

Den tekniske ytterforwarden Jordan Eberle har bara två gånger de nio senaste säsongerna fått spela slutspel. Han spelade i ett dåligt Regina Pats sina två sista år som junior och trots att han gjorde 106 poäng på 57 matcher sista året, missade laget slutspel. Han draftades av Edmonton Oilers där han fortsatte göra poäng men Oilers blev inte bättre. Till slut valde Oilers att börja trejda några av sina tidigare talanger, där Taylor Hall skickades till Devils och Eberle till Long Island. Eberle har fortsatt att göra sina poäng oavsett vart hockeyspelaren har lirat. Återstår att se om det räcker för att få spela om Stanley Cup. 
 

Spela på samtliga matcher i NHL här.

Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.