Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Ottawa Senators

Läs mer om lagen i NHL.

Dagens Ottawa Senators såg dagens ljus i början av 1990-talet, men Ottawa Senators spelade om Stanley Cup redan innan NHL föddes 1917 och har faktiskt vunnit 11 titlar. Dagens Senators har ännu inte vunnit någon titel och var i sin barndom ett av ligans sämsta lag genom tiderna, där fenomenet Alexandre Daigle får klä skott för de tuffa första åren. Svenske Daniel Alfredsson är en av de som gjorde att Ottawa Senators etablerade sig ordentligt i NHL. Med Alfie i laget missade faktiskt kanadensarna bara slutspel vid 3 av 17 tillfällen. Närmast en Stanley Cup-seger kom man 2007 när man gick till final mot Anaheim Ducks, som dock var ett nummer för stora för Senators.

Hemmaarena: Canadian Tire Centre
Stanley Cup-titlar: 0 st
Division: Atlantic
Cap hit: 70,5 miljoner dollar
Coach: D. J. Smith
Kända spelare: Daniel Alfredsson, Zdeno Chara, Alexei Yashin, Wade Redden, Marian Hossa, Dany Heatley, Chris Neil, Alexandre Daigle, Jason Spezza, Patrick Lalime

Spela på Ottawa Senators.

Några framstående spelare

Thomas Chabot 

Född: 1997-01-30 
Position: Back 
Säsonger i NHL: 2 st 
NHL Entry Draft: 2015, 1:a rundan, 15:e totalt av Ottawa Senators 
Meriter: VM-silver, JVM-silver 
Klubbar: Ottawa Senators, Belleville Senators, Saint John Sea Dogs 

Unge Thomas Chabot var en av anledningarna till att Ottawa Senators kände att man kunde trejda kaptenen och storstjärnan Erik Karlsson till San Jose Sharks. Senators har så stor tro på backen att man förlängde kontraktet med ytterligare åtta år för åtta miljoner dollar per år, trots att han hade ett år kvar på sitt rookieavtal. Chabots potential är stor, men hans meriter än så länge få. Har dock silver från både VM och JVM med Team Canada.

Bobby Ryan 

Född: 1987-03-17 
Position: Ytterforward 
Säsonger i NHL: 13 st 
NHL Entry Draft: 2005, 1:a rundan, 2:a totalt av Anaheim Ducks 
Meriter: OS-silver 
Klubbar: Ottawa Senators, Anaheim Ducks, Mora IK, Iowa Chops, Portland Pirates, Owen Sound Attack 

Bobby Ryan – och alla andra 228 spelare – stod inför draften 2005 totalt i skuggan för den som skulle väljas som nummer 1, Sidney Crosby. Ryan valdes som nummer 2. Amerikanen har haft en habil karriär i NHL, men varit med om dramatiska händelser utanför isen. Faktum är att hans riktiga namn är Robert Shane Stevenson, och att hans familj levde under skyddad identitet efter att hans pappa misshandlat hans mamma svårt när Bobby bara var 10 år gammal. I NHL var Ryan mer framgångsrik som vapendragare till Ryan Getzlaf och Corey Perry i Anaheim Ducks, än som den ledande offensiva spelaren i Ottawa Senators. Att 32-åringen inte lyft är en av anledningarna till att Ottawa återfunnits i botten de senaste säsongerna. 

Brady Tkachuk 

Född: 1999-09-16 
Position: Vänsterforward 
Säsonger i NHL: 1 st 
NHL Entry Draft: 2018, 1:a rundan, 4:e totalt av Ottawa Senators 
Meriter: JVM-brons 
Klubbar: Ottawa Senators, Boston University 

Amerikanen Brady Tkachuk är bara 20 år men har levt i omklädningsrummen i NHL hela sitt liv. Pappa Keith Tkachuk är har gjort fjärde flest mål av en amerikan i NHL:s historia. Han och hans två år äldre bror har tävlat hela livet och lillebror Brady draftades till exempel två platser före Matthew. De är också kusiner med familjen Fitzgerald, där Tom gjort över 1000 matcher i NHL. Så förutsättningarna är goda för att Brady Tkachuk ska kunna bli en storstjärna i NHL många år framöver. 
 

Spela på samtliga matcher i NHL här.
Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.