Ottawa Senators

Läs mer om lagen i NHL.

Dagens Ottawa Senators såg dagens ljus i början av 1990-talet, men Ottawa Senators spelade om Stanley Cup redan innan NHL föddes 1917 och har faktiskt vunnit elva titlar. Dagens Senators har ännu inte vunnit någon titel och var i sin barndom ett av ligans sämsta lag genom tiderna, där fenomenet Alexandre Daigle får klä skott för de tuffa första åren. Svenske Daniel Alfredsson är en av de som gjorde att Ottawa Senators etablerade sig ordentligt i NHL. Med Alfie i laget missade faktiskt Senators bara slutspel vid tre av 17 tillfällen. Närmast en Stanley Cup-seger kom man 2007 när man gick till final mot Anaheim Ducks, som dock var ett nummer för stora för Senators.

Hemmaarena: Canadian Tire Centre
Stanley Cup-titlar: 0 st
Division: Atlantic
Cap hit: 72,25 miljoner dollar
Coach: Guy Boucher
Kända spelare: Erik Karlsson, Daniel Alfredsson, Zdeno Chara, Alexei Yashin, Wade Redden, Marian Hossa, Dany Heatley, Chris Neil, Alexandre Daigle, Jason Spezza, Patrick Lalime

Spela på Ottawa Senators.

Några framstående spelare

Bobby Ryan

Bobby Ryan – och alla andra 228 spelare – stod inför draften 2005 totalt i skuggan för den som skulle väljas som nummer 1, Sidney Crosby. Ryan valdes som nummer 2. Amerikanen har haft en habil karriär i NHL, men varit med om dramatiska händelser utanför isen. Faktum är att hans riktiga namn är Robert Shane Stevenson, och att hans familj levde under skyddad identitet efter att hans pappa misshandlat hans mamma svårt när Bobby bara var tio år gammal. I NHL var Ryan mer framgångsrik som vapendragare till Ryan Getzlaf och Corey Perry i Anaheim Ducks, än som den ledande offensiva spelaren i Ottawa Senators.

Namn: Bobby Ryan
Född: 1987-03-17
Position: Ytterforward
Säsonger i NHL: 11 st
NHL Entry Draft: 2005, 1:a rundan, 2:a totalt av Anaheim Ducks
Cap hit: 7,2 miljoner dollar
Meriter: OS-silver
Klubbar: Ottawa Senators, Anaheim Ducks, Mora IK, Iowa Chops, Portland Pirates, Owen Sound Attack

Brady Tkachuk

Namnet Tkachuk är minst sagt mytomspunnet i hockeykretsar. Bradys far Keith Tkachuk gjorde 1 201 grundseriematcher i NHL och på dessa fantastiska 1 065 poäng. Matthew, hans äldre bror, spelar i Calgary Flames. Brady draftades av Ottawa som fjärde spelare totalt sommaren 2018 och går alltså sin första NHL-säsong till mötes. Han är en stor spelare (191 cm) som inte backar undan utan för gör jobbet över hela rinken och ger sig gärna in i hetluften. Det blir spännande att följa Tkachuks framfart!

Namn: Brady Tkachuk
Född: 1999-09-16
Position: Center, ytterforward
Säsonger i NHL: Rookie
NHL Entry Draft: 2018, 1:a rundan, 4:a totalt av Ottawa Senators
Cap hit: 925 000 dollar (rookieavtal)
Meriter: JVM-brons, U18 VM-guld, NCAA-mästare
Klubbar: Ottawa Senators, Boston University, USNTDP Juniors

Spela på samtliga matcher i NHL här.

Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.