Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Philadelphia Flyers

Läs mer om lagen i NHL.

Flyers lyckades bäst först av expansionslagen 1967 under ledning av den charismatiske ägaren Ed Sneider. Han skapade ett lag som om det inte kunde vara bäst på att vara bäst så kunde det vara bäst på att vara värst och vann Stanley Cup 1974 och 1975 genom att fylla upp alla kolumner i statistiken. De hade poänggörare, en mästerlig målvakt och några av NHL:s mest ökända fighters. Kallades, och gör kanske fortfarande, för the Broad Street Bullies. Philadelphia, USA:s första huvudstad, har alltid haft ett litet komplicerat förhållande till övriga landet och idrottsmän som på olika sätt inte passat in i normen har passat in i Philadelphia. Flyers har länge varit bra, men har inte vunnit sedan de två titlarna på 70-talet, trots sex ytterligare finaler sedan dess.

Hemmaarena: Wells Fargo Center
Stanley Cup-titlar: 2 st
Division: Metropolitan
Cap hit: 79,6 miljoner dollar
Coach: Alain Vigneault
Kända spelare: Eric Lindros, Bobby Clarke, Bernie Parent, Pelle Lindbergh, Dave Schoultz, Ron Hextall, Rick Tocchet, Simon Gagne, Mikael Renberg, John LeClair

Spela på Philadelphia Flyers.

Några framstående spelare

Claude Giroux 

Född: 1988-01-12 
Position: Center 
Säsonger i NHL: 12 st 
NHL Entry Draft: 2006, 1:a rundan, 22:a totalt av Philadelphia Flyers 
Meriter: World Cup-titel, VM-guld, VM-silver, JVM-guld, MVP QMJHL-slutspelet 
Klubbar: Philadelphia Flyers, Philadelphia Phantoms, Eisbären Berlin, Gatineau Olympiques 

Claude Giroux skiljer sig från tidigare kaptener i Philadelphia Flyers historia. Han är snarare en graciös spelare på isen med extremt mjuka handleder som han levererat assists med. Han är lågmäld som person och har inga skandaler utanför isen på sitt samvete. ”G” har funnit kemi med vem han än spelat med, tidigare spelare som Mike Richards och Jeff Carter, och på senare år framförallt tjecken Jakub Voracek.  

Jakub Voracek 

Född: 1989-08-15 
Position: Ytterforward 
Säsonger i NHL: 12 st 
NHL Entry Draft: 2007, 1:a rundan, 7:a totalt av Columbus Blue Jackets 
Meriter: VM-guld, VM-brons, U18-VM-brons, Årets rookie QMJHL 
Klubbar: Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Lev Prag, Halifax Mooseheads, HC Kladno 

Jake Voracek ska nog tacka sin lyckliga stjärna att han trejdades från Columbus Blue Jackets. Mitten av 2000-talet var inte nådig mot Jackets scoutingavdelning som draftade en handfull spelare tidigt i draften som sedan inte slog igenom. En av dem var Voracek. 2011 tredjades han till Flyers och blev en världsstjärna, efter att ha parats ihop med Claude Giroux. Det är framförallt i power play som firman Giroux/Voracek tillhört NHL:s bästa de senaste åren. Voracek är från Kladno i Tjeckien, aka Jaromir Jagr-town. 

James van Riemsdyk 

Född: 1989-05-04 
Position: Vänsterforward 
Säsonger i NHL: 11 st 
NHL Entry Draft: 2007, 1:a rundan, 2:a totalt av Philadelphia Flyers 
Meriter: JVM-brons, U18-VM-guld, U18-VM-silver 
Klubbar: Philadelphia Flyers, Toronto Maple Leafs, Philadelphia Phantoms, University of New Hampshire 

Inför draften 2007 var James van Riemsdyk den klart mer oslipade diamanten jämfört med Patrick Kane. Men han passade in i Philadelphias tradition om en stor och teknisk topplinespelare, vilket gjorde att Flyers tog honom som tvåa efter Kane. Van Riemsdyk har utvecklats sakta men säkert men inte tagit klivet in i NHL:s elit ännu. Han har dock varit anmärkningsvärt jämn, oavsett om han varit skadad eller inte har 30-åringen snittat mellan 0,67 och 0,76 poäng per match sedan lockoutsäsongen 2013.  

Sean Couturier 

Född: 1992-12-07 
Position: Center 
Säsonger i NHL: 8 st 
NHL Entry Draft: 2011, 1:a rundan, 8:e totalt av Philadelphia Flyers 
Meriter: VM-guld, 2 VM-silver, Mike Bossy Trophy 
Klubbar: Philadelphia Flyers, Adirondack Phantoms, Drummondville Voltigeurs 

Sean Couturier har varit allt Flyers hoppats på sedan han draftades tidigt 2011. Han och svenske Gabriel Landeskog har spelat flest matcher av spelarna från den draften och på senare år har Couturier också börjat göra en hel del mål. Amerikanen är även agitatorisk och en tvåvägsspelare, och stor (192 centimeter, 96 kilo). Med Team Canada har Sean Couturier blivit världsmästare. 

Oskar Lindblom 

Född: 1996-08-15 
Position: Vänsterforward 
Säsonger i NHL: 2 st. 
NHL Entry Draft: 2014, 5:e rundan, 138:e totalt av Philadelphia Flyers 
Meriter: SM-silver 
Klubbar: Philadelphia Flyers, Lehigh Valley Phantoms, Brynäs IF 

Oskar Lindblom har minst sagt smugit under radarn, men ändå alltid presterat under sin ännu unga karriär. Svensken har egentligen aldrig vunnit någonting och spelar inte så många minuter per match. Draftades först i den femte rundan långt efter omtalade spelare som William Nylander. Men Lindblom har spelat tv-pucken, alla juniorkronor och även VM för Tre kronor. Fyller en viktig roll som hjälpgumma i Flyers där han får hoppa in i både powerplay och boxplay när så behövs. 
 

Spela på samtliga matcher i NHL här.
Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.