Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Klassiska Flyers har varit aningen oberäkneligt på senare år. Problemen har ofta funnits på målvaktssidan. Nu ser laget genomgående svagt ut. Låga odds på en ny tuff säsong!
Spela på NHL

Läs mer om och spela på Philadelphia Flyers i NHL

Fakta om Philadelphia Flyers

Hemmaarena: Wells Fargo Center
Stanley Cup-titlar: 2 st
Division: Metropolitan
Cap hit: 84,9 miljoner dollar
Coach: John Tortorella
Kända spelare: Eric Lindros, Bobby Clarke, Bernie Parent, Pelle Lindbergh, Dave Schoultz, Ron Hextall, Rick Tocchet, Simon Gagne, Mikael Renberg, John LeClair

Till skillnad mot övriga expansionslag från 1967 lyckades Philadelphia snabbt hävda sig mot Original Six-klubbarna. Under ledning av den karismatiske ägaren Ed Snider skapade Flyers ett starkt hockeylag som vann Stanley Cup 1974 och 1975. De hade flertalet poänggörare, en mästerlig målvakt i Bernie Parent och några av NHL:s mest ökända fighters, däribland Dave Schultz som under säsongen 1974/75 noterades för 472 utvisningsminuter. Flyers kallades, och gör fortfarande, för the Broad Street Bullies. Philadelphia, USA:s första huvudstad, har alltid haft ett litet komplicerat förhållande till övriga landet och idrottsmän som på olika sätt inte passat in i normen. Det har de däremot gjort i Philadelphia. Flyers har länge varit bra, men inte vunnit sedan de två titlarna på 70-talet, trots sex ytterligare finaler sedan dess. Har inför denna säsong anställt John Tortorella som ny huvudtränare.
 
Spela på NHL på Oddset

Spännande spelare i Philadelphia Flyers

Tuffingen Tortorella får ingen lätt uppgift med sitt nya tränaruppdrag. Flyers har skadeproblem på viktiga pjäser, och truppen i stort är inte särskilt vass. 

James van Riemsdyk

Född: 1989-05-04
Position: Forward
Säsonger i NHL: 14 st
NHL Entry Draft: 2007, 1:a rundan, 2:a totalt av Philadelphia Flyers
Meriter: JVM-brons, U18-VM-guld, U18-VM-silver
Klubbar: Philadelphia Flyers, Toronto Maple Leafs, Philadelphia Phantoms, University of New Hampshire

Inför draften 2007 var James van Riemsdyk den klart mer oslipade diamanten jämfört med Patrick Kane. Men han passade in i Philadelphias tradition om en stor och teknisk topplinespelare, vilket gjorde att Flyers tog honom som tvåa efter Kane. Van Riemsdyk har varit en habil NHL-forward i över ett decennium men utan att riktigt ta det klivet in i NHL:s elit. Han har dock varit anmärkningsvärt jämn, oavsett om han varit skadad eller inte har 33-åringen snittat mellan 0,60 och 0,76 poäng per match under samtliga år utom ett sedan lockoutsäsongen 2013.

Sean Couturier

Född: 1992-12-07
Position: Center
Säsonger i NHL: 11 st
NHL Entry Draft: 2011, 1:a rundan, 8:e totalt av Philadelphia Flyers
Meriter: VM-guld, 2 VM-silver, Mike Bossy Trophy, Selke Trophy
Klubbar: Philadelphia Flyers, Adirondack Phantoms, Drummondville Voltigeurs

Sean Couturier har varit allt Flyers hoppats på sedan centern draftades tidigt 2011. Han och svenske Gabriel Landeskog har spelat flest matcher av spelarna från den draften och under slutet av 2010-talet stod Couturier för över 30 baljor i under två raka säsonger. Med Team Canada har Sean Couturier blivit världsmästare en gång och tagit två stycken silver. Är utöver sina offensiva skills känd för ett uppoffrande spel även utan puck – 2019/20 vann 29-åringen Selke Trophy (NHL:s bästa defensiva forward). På senare år har Couturier dragits med stora skadebekymmer och med hänsyn till Flyers bleka trupp är det av högsta vikt att han får vara fri från skador under kommande säsong.

Cam Atkinson

Född: 1989-06-05
Position: Forward
Säsonger i NHL: 12 st 
NHL Entry Draft: 2008, 6:e rundan, 157 totalt av Columbus Blue Jackets  
Meriter: NCAA mästare, VM-brons,   
Klubbar: Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Springfield Falcons, Boston College,

Med sina 173 centimeter på längden är Cam Atkinson en av NHL:s kortaste hockeyspelare. Kanske är det därför han är lite av en “late bloomer”. Amerikanen gjorde sin första fulla NHL-säsong som 24-åring efter ett antal år med AHL-laget Springfield. På senare år råder tuffare tag kring spelförstörande moment, som exempelvis hakningar och slashingar, något som gynnat en lirare som Atkinson. Den högerfattade snabbskrinnaren hade en skadefylld säsong 2019/20, men året innan slog han sitt poängrekord med råge då han noterades för 69 pinnar i grundserien. Stod för klart godkända 50 pinnar på 73 fighter i Flyers-skruden i fjol och siktar på att toppa den noteringen nu när ishockeyspelaren förenas med sin gamla tränare i Columbus, John Tortorella. 

Spela på NHL på Oddset