Philadelphia Flyers

Läs mer om lagen i NHL.

Flyers lyckades bäst först av expansionslagen 1967 under ledning av den charismatiske ägaren Ed Sneider. Han skapade ett lag som om det inte kunde vara bäst på att vara bäst så kunde det vara bäst på att vara värst och vann Stanley Cup 1974 och 1975 genom att fylla upp alla kolumner i statistiken. De hade poänggörare, en mästerlig målvakt och några av NHL:s mest ökända fighters. Kallades, och gör kanske fortfarande, för the Broad Street Bullies. Philadelphia, USA:s första huvudstad, har alltid haft ett litet komplicerat förhållande till övriga landet och idrottsmän som på olika sätt inte passat in i normen har passat in i Philadelphia. Flyers har länge varit bra, men har inte vunnit sedan de två titlarna på 70-talet, trots sex ytterligare finaler sedan dess.

Hemmaarena: Wells Fargo Center
Stanley Cup-titlar: 2 st
Division: Metropolitan
Cap hit: 70,8 miljoner dollar
Coach: TBD
Kända spelare: Eric Lindros, Bobby Clarke, Bernie Parent, Pelle Lindbergh, Dave Schoultz, Ron Hextall, Rick Tocchet, Simon Gagne, Mikael Renberg, John LeClair

Spela på Philadelphia Flyers.

Några framstående spelare

Claude Giroux

Claude Giroux skiljer sig från tidigare kaptener i Philadelphia Flyers historia. Han är snarare en graciös spelare på isen med extremt mjuka handleder som han levererat assist med. Han är lågmäld som person och har inga skandaler utanför isen på sitt samvete. ”G” har funnit kemi med vem han än spelat med, tidigare spelare som Mike Richards och Jeff Carter, och på senare år framför allt tjecken Jakub Voracek. Giroux tar stadigt kliv mot en MVP och kan möjligen ge McDavid en kamp om Hart Trophy senare denna säsong.

Namn: Claude Giroux
Född: 1988-01-12
Position: Center
Säsonger i NHL: 10 st
NHL Entry Draft: 2006, 1:a rundan, 22:a totalt av Philadelphia Flyers
Cap hit: 8,275 miljoner dollar
Meriter: World Cup-titel, VM-guld, VM-silver, JVM-guld, MVP QMJHL-slutspelet
Klubbar: Philadelphia Flyers, Philadelphia Phantoms, Eisbären Berlin, Gatineau Olympiques

Jakub Voracek

Jake Voracek ska nog tacka sin lyckliga stjärna att han trejdades ifrån Columbus Blue Jackets. Mitten av 2000-talet var inte nådig mot Jackets scoutingavdelning som draftade en handfull spelare tidigt i draften som sedan inte slog igenom. En av dem var Voracek. 2011 tredjades han till Flyers och blev en världsstjärna, efter att han parats ihop med Claude Giroux. Det är framför allt i power play som firman Giroux/Voracek tillhört NHL:s bästa de senaste åren.

Namn: Jakub Voracek
Född: 1989-08-15
Position: Ytterforward
Säsonger i NHL: 10 st
NHL Entry Draft: 2007, 1:a rundan, 7:a totalt av Columbus Blue Jackets
Cap hit: 8,25 miljoner dollar
Meriter: VM-guld, VM-brons, U18-VM-brons, Årets rookie QMJHL
Klubbar: Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Lev Prag, Halifax Mooseheads, HC Kladno

Radko Gudas

Tjecken Radko Gudas ser med sitt stora skägg väldigt skräckinjagande ut, och är också det på isen. Gudas tillhör en kategori ishockeyspelare som blir alltmer sällsynt i NHL. Han ska rensa framför egen kasse. Han tacklas nästan mest, är bland de mest utvisade och spelar en hel del box play. I andra änden av isen är han relativt sällan. Han snittar ett mål var tjugonde match ungefär. Men det passar bra in i bilden av Flyers att ännu 2018-19 ha en sådan spelare i laget. Gudas har också stått för ett antal tveksamma tacklingar de senaste åren, så mycket att Flyers coach och GM vid ett tillfälle träffade honom för att diskutera hans beteende på isen.

Namn: Radko Gudas
Född: 1990-06-05
Position: Back
Säsonger i NHL: 6 st
NHL Entry Draft: 2010, 3:e rundan, 66:e totalt av Tampa Bay Lightning
Cap hit: 3,35 miljoner dollar
Meriter: Calder Cup
Klubbar: Philadelphia Flyers, Tampa Bay Lightning, Syracuse Crunch, Norfolk Admirals, Everett Silvertips, HC Kladno

Wayne Simmonds

Wayne Simmonds är möjligen en av NHL:s sista power forwards, som med mål och kastade handskar når framgång i ligan. Hans spelstil har oavsett gjort honom populär i både Philadelphia Flyers och tidigare Los Angeles Kings. Pittsburgh Penguins är dock kanske inte helt övertygade om hans förtjänster. Simmonds påminner mycket om en något blekare kopia av Jarome Iginla.

Namn: Wayne Simmonds
Född: 1988-08-26
Position: Högerforward
Säsonger i NHL: 10 st
NHL Entry Draft: 2007, 2:a rundan, 61:e totalt av Los Angeles Kings
Cap hit: 3,975 miljoner dollar
Meriter: VM-silver, JVM-guld
Klubbar: Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings, Crimmitschau, Liberec

James van Riemsdyk

Inför draften 2007 var James van Riemsdyk den klart mer oslipade diamanten jämfört med Patrick Kane. Men han passade in i Philadelphias tradition om en stor och teknisk topplinespelare, vilket gjorde Flyers tog honom som tvåa efter Kane. Van Riemsdyk har utvecklats sakta men säkert men inte tagit klivet in i NHL:s elit ännu. Det blev sex säsonger i Toronto innan James valde att vända "hem" till Flyers igen där han signade ett femårskontrakt på 35 miljoner dollar.

Namn: James van Riemsdyk
Född: 1989-05-04
Position: Vänsterforward
Säsonger i NHL: 9 st
NHL Entry Draft: 2007, 1:a rundan, 2:a totalt av Philadelphia Flyers
Cap hit: 7 miljoner dollar
Meriter: JVM-brons, U18-VM-guld, U18-VM-silver
Klubbar: Toronto Maple Leafs, Philadelphia Flyers, Philadelphia Phantoms, University of New Hampshire

Shayne Gostisbehere

Shayne Gostisbehere eller "Ghost Bear" som han kallas är en modern back, inte speciellt lång men en bländande teknik och trollförmåga gör att han dansar fram på isen. Han gjorde en lysande säsong 2017-18 där han på 78 matcher smällde till med 65 poäng, inte illa! Frågan är om han har vad som krävs för att bli en av ligans ledande backar och sedermera kunna aspirera på Norris?

Namn: Shayne Gostisbehere
Född: 1993-04-20
Position: Back
Säsonger i NHL: 3 st
NHL Entry Draft: 2012, 3:e rundan, 78:a totalt av Philadelphia Flyers
Cap hit: 4,5 miljoner dollar
Meriter: JVM-guld,
Klubbar: Philadelphia Flyers, Lehigh Valley Phantoms, Union College

Spela på samtliga matcher i NHL här.

Läs mer om lagen i NHL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.