Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Vad är Texas Hold'em?

No-limit Hold’em, ofta kallat “Texas Hold’em,” är det vanligaste och populäraste pokerspelet i världen. Det visas ibland på tv och spelas bland pokervänner över hela världen.

Hur spelar man Texas Hold'em?

Varje spelare runt bordet får två så kallade "hålkort" som bara den enskilda spelaren får se. Spelarna använder sedan dessa två kort (eller möjligen ett eller inget av dem) tillsammans med fem gemensamma kort för att få ihop en så bra pokerhand som möjligt. De fem gemensamma korten består av tre floppkort, ett turnkort och ett riverkort. Under spelets gång finns det totalt fyra satsningsrundor. Spelarna runt bordet kan välja att checka (passa), syna, satsa, höja eller kasta korten efter varje runda.

Vem vinner i Texas Hold'em? 

Spelaren som har bästa handen (eller som får alla de andra spelarna att lägga sig och kasta korten) vinner potten!

Hur mycket får man betta i Texas Hold'em?

I Texas Hold’em får du betta hur mycket som helst av dina marker. Det innebär i praktiken att du kan "dubbla upp" (eller bättre, beroende på hur många spelare som gått med) under en enda pott. Men du kan givetvis också förlora alla dina marker lika snabbt. Det är detta som är en stor del av tjusningen med No-limit Texas Hold'em.