Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Odds och spel på tennis

Spel på tennis pågår praktiskt taget under årets alla månader. Såväl damer som herrar, och på flera olika nivåer, spelar turneringar från januari till december. Odds på tennis finns tillgängliga på allt från stora Grand Slam-turneringar till mindre ITF-turneringar. Det går att betta på matchvinnare och setvinnare samt hitta odds på över/underspel och olika typer av handikappspel.

Spela på tennis på Oddset

Tennis – fakta

Tennis har anor hela vägen bak till 1100-talet där den franska societeten spelade en liknande form av sport där man slog en boll över ett nät med handflatan. Det var inte förrän på 1500-talet racketar började användas. Ordet tennis kommer från franskans tenez som betyder ungefär “ta emot”, vilket servaren ropade till sin motståndare. De flesta reglerna sporten använder sig av skrevs ner 1924. Sedan dess har några få ändringar tillkommit såsom användandet av tiebreak och Hawk-Eye.

Det spelas en mängd olika ATP-turneringar och WTA-turneringar varje år som alla är en del av ett rankingsystem som till slut utser en världsetta. De fyra mest prestigefyllda turneringarna är Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open. Dessa fyra turneringar kallas vardera för en Grand Slam.

Under åren har vi fått fram flera stora svenska tennisspelare. Inte minst Björn Borg som blivit utsedd till Sveriges störste idrottsman genom tiderna alla kategorier. Internationellt sett räknas Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal och Serena Williams till de allra bästa tennisspelarna någonsin.

Sammanlagt finns det cirka 18 miljoner registrerade tennisspelare i världen och drygt 110 000 i Sverige.

Spela på tennis på Oddset