Köln (spelar inte i Bundesliga säsongen 2018/2019)

Till Bundesliga startsida.
FC Köln grundades 1948 och vann den första upplagan av Bundesliga 1964. Man har efter det vunnit ligan två gånger. Genom åren har klubben producerat en stor radda landslagsmän, där den mest kände är Wolfgang Overath. Förutom att tre ligavinster har laget även triumferat i tyska cupen fyra gånger.
Smeknamn: Die Geissböcke
Manager: Stefan Ruthenbeck
Hemmaarena: RheinEnergieStadion

Spela på Köln hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Köln:

Jonas Hector
Förra sommaren gick ryktena varma om den tyske landslagsbacken Jonas Hector. Det pratades om att både Liverpool och Barcelona var intresserade av 27-åringen och om bud på uppåt 25 miljoner pund för vänsterbacken. Men Hector är kvar i Köln där han spelat de sju senaste åren. Med tyska mått mätt får Jonas Hector ses som en late bloomer. Det var först som 22-åring som han debuterade i Kölns a-lag och det var först som 24-åring som Hector debuterade i Bundesliga. Men sedan han blev ordinarie som vänsterback, 2013, så har Hector varit en högst pålitlig sådan då han spelat 131 av 136 ligamatcher för laget sedan dess. Blev dessutom utnämnd till Kölns “Player of the Season” säsongen 2014/15. Har kontrakt till 2021.

Timo Horn
Den tyske målvaktstalangen Timo Horn har hunnit bli 24 år gammal. Han för vidare den tyska målvaktstraditionen som inkluderar spelare som Oliver Kahn, Jens Lehmann, Andreas Köpke, Bodo Illgner, Sepp Maier och nu senast Manuel Neuer och Marc-Andre ter Stegen. Timo Horn har varit med i alla tyska u-landslag. Efter en säsong på bänken som 18-åring 2012 har Horn varit förstavalet mellan stolparna på RheinEnergieStadion. Han var med och tog upp moderklubben Köln till Bundesliga och har nu tre säsonger bakom sig i den tyska högsta ligan. Tysken är en given favorit hos fansen och blivit framröstad till lagets bästa spelare flera säsonger. Timo Horn prestationer har dragit blickarna till sig från bland andra Liverpools manager Klopp. Horn har dock kontrakt med FC Köln till 2019.

Jhon Cordoba
Den 24-årige colombianen kom till Europa och spel i La Liga 2013 från den Mexikanska ligan. Den kraftfulla anfallaren anslöt först till Barcelonaklubben Espanyol men skrev sommaren 2015 på för fem år med Granada. Både i Espanyol och Granada blev det fyra mål under säsongerna, där Cordoba startade ungefär hälften av matcherna. Säsongen 2015/16  lånades Cordoba ut till Mainz 05 i Bundesliga, där han gjorde fem mål under säsongen. Hans högsta siffra sedan 2012. Det ledde till att Mainz köpte loss Cordoba för 6,5 miljoner euro. Förra säsongen blev det 4 mål och 4 assist på 27 starter i Mainz för Colombias svar på Didier Drogba. Köln blev så imponerade att man hostade upp 180 miljoner för framtidsmannen, vilket gör Cordoba till klubbens dyraste värvning denna säsong.

Christian Clemens
26-åringen Christian Clemens slöt cirkeln i januarifönstret och kom hem till moderklubben och födelsestaden Köln som nyförvarv från Mainz. Yttermittfältaren har varit en stor talang hela sin karriär, och varit ett stående inslag i Tysklands U-landslag. Han slog igenom i Bundesliga med Köln som 19-åring 2010 och värvades av Schalke för tre miljoner euro sommaren 2013. Men som senior har Clemens ännu inte blommat ut helt. Det hann bli ett mål på 12 matcher för Köln under vårspelet i Bundesliga. Hoppas på större utväxling denna säsong.

Spela på Köln.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.