Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FC Köln

Till Bundesliga startsida.

Fakta om FC Köln

1. FC Köln grundades 1948 och vann den första upplagan av Bundesliga 1964. Man har efter det vunnit ligan två gånger. Genom åren har klubben producerat en stor radda landslagsmän, där den mest kände är Wolfgang Overath. Förutom att tre ligavinster har laget även triumferat i tyska cupen fyra gånger. I fjol plockades Zweite Bundesliga hem, Köln är alltså nykomlingar i det tyska finrummet den här säsongen.

Smeknamn: Die Geissböcke
Manager: Achim Beierlorzer
Hemmaarena: RheinEnergieStadion

Spela på FC Köln hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i FC Köln:

Jonas Hector
Förra sommaren gick ryktena varma om den tyske landslagsbacken Jonas Hector. Det pratades om att både Liverpool och Barcelona var intresserade av 29-åringen och om bud på uppåt 25 miljoner pund för vänsterbacken. Men Hector är kvar i Köln. Med tyska mått mätt får Jonas Hector ses som en late bloomer. Det var först som 22-åring som han debuterade i Kölns A-lag och som 24-åring Hector debuterade i Bundesliga. Men sedan han blev ordinarie som vänsterback, 2013, så har Hector varit en högst pålitlig kantspringare och blev dessutom utnämnd till Kölns “Player of the Season” säsongen 2014/15. Har kontrakt till 2023. 

Jhon Cordoba 
Den 26-årige colombianen kom till Europa och spel i La Liga 2013 från den Mexikanska ligan. Den kraftfulla anfallaren anslöt först till Barcelonaklubben Espanyol men skrev sommaren 2015 på för fem år med Granada. Både i Espanyol och Granada blev det fyra mål under säsongerna, där Cordoba startade ungefär hälften av matcherna. Säsongen 2015/16  lånades strikern ut till Mainz 05 i Bundesliga, där det blev fem baljor under säsongen. Hans högsta siffra sedan 2012. Det ledde till att Mainz köpte loss Cordoba för 6,5 miljoner euro. Säsongen 2016/17 blev det fyra mål och fyra assist på 27 starter i Mainz för Colombias svar på Didier Drogba. Köln blev så imponerade att man hostade upp 180 miljoner för målskytten, vilket gjorde Cordoba till klubbens dyraste värvning den säsongen. 

Anthony Modeste
31-årige Anthony Modeste är uppvuxen i Cannes, Frankrike och startade sin juniorkarriär i Nice. Som 21-åring lånades den då talangfulle anfallaren ut till Angers. Framgången i klubben lät inte vänta på sig. Modeste svarade för 20 mål i ligan den säsongen och blev uttagen i den franska ligans All Star-lag. Den reslige strikern fortsatte därefter sin karriär i Bordeaux där han under tiden som fyraårskontraktet pågick lånades ut till bland annat Blackburn. Från spel i Frankrike och England till Tyskland där Modeste 2013 skrev på ett treårskontrakt med Hoffenheim. En sejour som var framgångsrik för fransmannen med 19 mål under två säsonger i Bundesliga. Målmässigt kom dock den stora islossningen när han skrev på för FC Köln. Under två säsonger gjorde Modeste 40 mål för klubben 2015-2017. Efter ett kortare äventyr i Kina och spel med Tianjin Tianhai har nu den rutinerade herren återigen vänt tillbaka till Köln. Anthony var med på slutet av resan då klubben tog sig tillbaka till den tyska högstaligan efter en kortare sejour i 2.Bundesliga. I tidig ålder fick Modeste representera det franska landslaget på ungdomsnivå. På seniornivå har spel med Les Bleus stannat vid just en dröm.     

Simon Terodde
Simon Terodde har mestadels under sin karriär representerat klubbar i Zweite Bundesliga men när Köln degraderades från Bundesliga 2017/18 fanns anfallaren med i truppen. Terodde har haft svårt att få det att lossna i det tyska finrummet men i Zweite Bundesliga är 31-åringen en minst sagt pålitlig målskytt. Mellan 2015-2017 representerade Terodde Stuttgart i andradivisionen och under dessa två säsonger gjorde Simon 50 mål i ligaspelet! I fjol gjorde dock den tyska strikern sin bästa säsong någonsin rent målmässigt och anfallaren var en stor anledning till att Köln tog steget tillbaka till finrummet. Terodde noterades för 29 mål i Zweite Bundesliga vilket var nio mål fler än lagkamraten Jhon Córdoba som slutade tvåa i skytteligan. Är det nu det är dags för 31-årige Terodde att få det att lossna i finrummet?

Spela på FC Köln.

Till startsida Fotboll