Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Mainz 05

Till Bundesliga startsida.

Fakta om Mainz 05

1. FSV Mainz 05 grundades 1905 och har spelat i Bundesliga sedan 2009/10. Vändningen för Mainz kom 2000/01 när Jürgen Klopp tog över rodret som manager och styrde upp klubben. Efter ha lämnat Mainz har Klopp varit väldigt framgångsrik med Borussia Dortmund och numera Liverpool. Svenske Robin Quaison är en framstående spelare hos “Nollfemmorna”.

Smeknamn: Die Nullfünfer
Manager: Sandro Schwarz
Hemmaarena: Opel Arena

Spela på Mainz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mainz 05

Robin Quaison
Stockholmarens karriär har gått fort. 2011 lånades han ut till Väsby United i division 1 och säsongen därpå tog han en plats i AIK. Den offensive mittfältaren behövde bara 2,5 säsonger för att flera klubbar skulle rycka i talangen, bland andra anrika Leeds i England. Men det blev Serie A och ö-klubben Palermo för Quaison. 25-åringen hade en stark höst i ett annars svagt Palermo och noterades för fyra mål på 17 matcher säsongen 2016/17. Det fick andra klubbar att få upp ögonen för svensken. Det hann bli 66 matcher och sju mål i Palermo innan han, sommaren 2017, såldes till Bundesliga och Mainz för cirka 30 miljoner kronor. Där blev det en lyckad debutsäsong för anfallaren som noterades för fyra mål på 24 matcher, och det följdes upp med hans målmässigt bästa säsong i karriären med sju mål på 28 Bundesligamatcher i fjol.. På meritlistan finns bland annat ett U21-guld i EM 2015. Robin Quaison har även gjort fem mål på tio matcher med landslaget.

Jean-Philippe Mateta
Mainz har ett väldigt intressant anfallspar i Robin Quaison och Jean-Philippe Mateta. Medan Quaison tagit en fast tröja i det svenska landslaget har Mateta än så länge bara erfarenhet från det franska juniorlandslaget. Det är visserligen något större konkurrens hos Les Bleus än vad det är i Sverige. Det var sommaren 2018 strikern kom till Tyskland från ett Lyon där han aldrig riktigt fick chansen i A-laget. Chansen fick han däremot verkligen hos Mainz och han tog den. 14 ligamål i fjol innebar att 22-åringen blev lagets klart bästa målskytt då. Nu är han ett år äldre och inget tyder på att målfarligheten ska ha försvunnit. Oddsen på Mateta som Mainz skyttekung även säsongen 19/20 är låga, enda frågan är om fransmannen kan ta ytterligare ett steg i utvecklingen? Spännande blir det att följa hans framfart. 

Edimilson Fernandes
Den 190 centimeter långe schweizaren var under fjolårssäsongen utlånad till Fiorentina från West Ham innan hans nuvarande klubb Mainz köpte loss honom i juni. För engelsmännen spelade Sionprodukten i två säsonger där han på 48 kamper stod för ett mål i EFL Cup i oktober 2016. I Italien blev det dubbelt så många fullträffar på 29 ligaomgångar när 23-åringen fick beröm för både sin bollkontroll och sin imponerande fysik. Åtta seniorlandskamper på kontot har den gänglige spelaren som dessutom har fotbollsspelande kusiner i Manuel Fernandes och Gelson Fernandes. Den sistnämnda lirar i Eintracht, så en släktduell lär vänta i höst.

Spela på Mainz.

Till startsida Fotboll