Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

1. FSV Mainz 05 grundades 1905 och har spelat i Bundesliga sedan 2009/10. Vändningen för Mainz kom 2000/01 när Jürgen Klopp tog över rodret som manager och styrde upp klubben. Efter ha lämnat Mainz har Klopp varit väldigt framgångsrik med Borussia Dortmund och numera Liverpool. Svenske Robin Quaison var en framstående spelare hos Nollfemmorna. Stockholmaren vann bland annat den interna skytteligan säsongen 2019/20 på 13 fullträffar men 2021 försvann han till Saudiarabien. Sedan några år tillbaka i tiden är det danskt på manager-posten. Bo Svensson styr de rödvita framåt och gjorde ett kanonår tillsammans med sina adepter i fjol då klubben slutade på en fin åttondeplats.

Här kan du spela på Mainz

Grundad: 1905
Manager: Bo Svensson
Hemmaarena: Opel Arena
Smeknamn: Die Nullfünfer

Spela på Mainz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Mainz

Mainz gjorde en stark insats som hamnade på den övre halvan av tabellen förra säsongen och har värvat friskt under säsongen. Samtidigt har spelare som Niakhaté, St. Juste och Kilian försvunnit och på många sätt är det ett nytt lag som tränare Bo Svensson ska få ihop. Det kan mycket väl ta ett tag och vi ska nog inte vänta oss några underverk från Mainz sida.

Silvan Widmer  

Född: 1993-03-05
Land: Schweiz
Position: Försvarare

Lånet av Danny da Costa gick ut samtidigt som Philipp Mwene lämnade Mainz för spel i PSV Eindhoven. Luckan behövde fyllas och valet föll på en meriterad man i form av Silvan Widmer som spelat över 100 matcher för både Udinese och Basel. Plus att högerbacken deltog i fyra av Schweiz matcher under EM-slutspelet 2021. Widmers styrkor ligger i det defensiva spelet, då han är atletisk och följsam passar 29-åringen även ypperligt som kantspelare i ett spel med wingsbacks. Atleten från Aarau slog igenom i Serie A redan som 20-åring och spenderade fem säsonger hos Zebrorna i Udine innan Silvan 2018 gjorde en hemvändning till Basel för att äta ost och tanka energi för ett nytt utlandsäventyr i mogen ålder. Mainz manager Bo Svensson har öst lovord både över Widmers spelstil och personlighet och första säsongen i Tyskland blev också fotbollsspelarens poängbästa någonsin med fyra mål och fem målgivande passningar.

Karim Onisiwo  

Född: 1992-03-17
Land: Österrike 
Position: Anfallare

Efter sin framgångsrika säsong 2014/15 med finfina 18 mål på 33 ligamatcher blev Karim Onisiwo vald till årets spelare i Mattersburg. Som vitlökssmör på schnitzeln belönades Karim med ett kontrakt hos Mainz där det skulle dröja en och en halv säsong innan österrikaren fick igång sitt poängplockande. De senaste fyra säsongerna har den långe 30-åringen varit bofast i den rödvita kedjan, tidigare med bland annat svenske landslagsspelaren Robin Quaison som parhäst. Karim är ett ständigt återkommande inslag i Österrikes landslag och i Nations League-matchen mot Rumänien i september 2020 kom så Onisiwos första, och enda, landslagsmål. Kontraktet med Mainz löper till och med sommaren 2024.

Jonathan Burkardt  

Född: 2000-07-11
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Trots den ringa åldern av 22 kommer Jonathan Burkardt kliva in på sin femte Bundesliga-säsong med Mainz. Visserligen får 2018-2020-års deltagande i det tyska finrummet anses som en mindre inkörningsport men de senaste åren har anfallaren växt ut till en dominant pjäs för klubben. Med elva mål och tre målgivande passningar i fjol blev Burkardt överlägset bäst av alla i laget. Han framgångar har givetvis inte gått under radarn. Bland annat har ryktet om Liverpools intresse funnits. Kontraktet med Mainz löper över de kommande två säsongerna.

Här kan du spela på Mainz