Mainz 05

Till Bundesliga startsida.
1. FSV Mainz 05 grundades 1905 och har spelat i Bundesliga sedan 2009/10. Vändningen för Mainz kom 2000/01 när Jürgen Klopp tog över rodret som manager och styrde upp klubben. Efter ha lämnat Mainz har Klopp varit väldigt framgångsrik med Borussia Dortmund och numera Liverpool.

Smeknamn: Die Nullfünfer
Manager: Sandro Schwarz
Hemmaarena: Opel Arena

Spela på Mainz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mainz 05

René Adler
Det har hunnit rinna mycket vatten under broarna sedan en ung René Adler var stjärna och lagkapten i de tyska ungdomslandslagen. Idag har målvakten hunnit bli 33 år gammal och rankas som en av de bästa i Bundesliga. Har rutin från både A-landslag och Champions League-spel, och 2008 blev han utnämnd till Bundesligas bästa målvakt. Efter tio år i Bayer Leverkusen gick Adler säsongen 2012/13 till Hamburg på en free transfer. 107 matcher och fem år senare ville målvakten hitta en ny utmaning och flyttade till Mainz sommaren 2017. Die Nullfünfer kan därmed räkna med stabilitet mellan stolparna i ett par säsonger framåt.

Pablo de Blasis
Argentinaren Pablo de Blasis delar omklädningsrum med nordiska spelare som Robin Quaison och danske Emil Berggren. Den offensive yttermittfältaren har gjort fem mål för Mainz två säsonger i rad och slutade förra säsongen tvåa i den interna skytteligan efter japanen Yoshinori Muto. Argentinaren räknas som Bundesligas kortaste fotbollspelare med sina 166 centimeter, och är med det fyra centimeter kortare än landsmannen Lionel Messi. Bara två spelare i Mainz har varit i klubben längre än de Blasis, som anslöt från grekiska Asteras Tripoli sommaren 2014. 30-åringen har inte fått göra några landskamper i fotboll för Argentina.

Robin Quaison
Stockholmarens karriär har gått fort. 2011 lånades han ut till Väsby United i division 1 och säsongen därpå tog han en plats i AIK. Den offensive mittfältaren behövde bara 2,5 säsonger för att flera klubbar skulle rycka i talangen, bland andra anrika Leeds i England. Men det blev Serie A och ö-klubben Palermo för Quaison. 24-åringen hade en stark höst i ett annars svagt Palermo och noterades för fyra mål på 17 matcher säsongen 2016/17. Det fick andra klubbar att få upp ögonen för svensken. Det hann bli 66 matcher och sju mål i Palermo innan han, sommaren 2017, såldes till Bundesliga och Mainz för cirka 30 miljoner kronor. Där blev det en lyckad debutsäsong för svensken som noterades för fyra mål på 24 matcher. På meritlistan finns bland annat ett U21-guld i EM 2015. Robin Quaison har även gjort två mål på fem A-landskamper.

Spela på Mainz.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.