Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Det är inte världens kortaste namn som åtnjuts av den anrika klubben i Nordrhein-Westfalen. Verein für Leibesübungen Bochum 1848 Fußballgemeinschaft e. V. Anrik är ett befogat epitet på en förening som bildades för över 170 år sedan. Bochum är en av de äldsta idrottsföreningar i världen, från början kallad för en gymnastikförening. Fotbollsetablissemanget i klubben tog fart för drygt hundra år sedan, 1911. Antalet aktiva medlemmar uppgår till ungefär 5000, varav ungefär hälften tillhör fotbollsdelen. Övriga är fördelade på det dussin sporter som ryms inom paraplyorganisationen. Managern Thomas Reis tillhör klubbens ikoner efter över 170 matcher som försvarare och mittfältare. Klubben tog sig upp till det tyska finrummet inför förra säsongen och lyckades lösa en hyfsat stabil placering på den nedre mitten. Får enligt oddsen koncentrera sig på att lösa kontraktet ännu en gång.

Här kan du spela på Bochum

Grundad: 1848
Manager: Thomas Reis
Hemmaarena: Vonovia Ruhrstadion
Smeknamn: Die Unabsteigbaren

Här kan du spela på VfL Bochum hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Bochum

Bochum har på pappret en av Bundesligas mest anonyma trupper. Trots det klarade de kontraktet med god marginal i fjol, mycket tack vare ett tätt försvar. Det är nyckeln till framgång igen och Kotchap, som flyttat till Southampton, behöver ersättas.

Cristian Gamboa

Född: 1989-10-24
Land: Costa Rica
Position: Försvarare

Cristian Gamboa har varit med länge på den stora scenen och för gemene man är costaricanen kanske främst känd i samband med Costa Ricas framgångar under VM 2014. Ungefär 80 landskamper finns på CV:t och 32-åringen har också hunnit med en rad olika europeiska fotbollsklubbar under sin karriär. Fredrikstad, Rosenborg, Celtic och West Bromwich är några klubbar ur hatten och sedan 2019 är det i tyska Bochum som Gamboa fyller rollen som högerback. Med gott om rutin och en icke existerande rädsla för att ta för sig i närkamperna har han på kort tid blivit en publikfavorit och ska Bochum kunna hänga kvar i Bundesliga även år två är Gamboa en fotbollsspelare som behöver stå för en stark säsong.

Simon Zoller

Född: 1991-06-26
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Simon Zoller har länge varit en pålitlig målskytt utanför Bundesligas strålkastare. Såväl Osnabrück som Kaiserslautern har dragit nytta av anfallarens tjänster då han på kort tid etablerat sig som en garant framför mål i båda klubbarna. 2014 tyckte Köln att Zoller skulle vara svaret på deras anfallsproblem, men i Lukas Podolskis gamla lag flög det aldrig för Zoller. 2019 valde han istället att krita på för Bochum och där har det gått betydligt bättre. På 73 ligamatcher har 31-åringen krutat in 26 baljor för Bundesliga-laget. Första året med klubben i det tyska finrummet blev dock till stor del söndertrasad av skador. En frisk Zoller är däremot otroligt viktig för klubben som är beroende av frontmannens tjänster detta tuffa andra år.

Här kan du spela på Bochum