Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Eintracht Frankfurt grundades 1899 och var den första klubben i Tyskland som nådde en final i Europa. Det rödvita fotbollslaget har haft flera stora landslagsspelare genom åren men på senare tid har både dessa och titlar lyst med sin frånvaro. Fram tills i fjol! Frankfurt vann Europa League efter en imponerande tävling.  Klubben är ändå kanske mest känd för att ha en av de mäktigaste arenorna i Europa, Commerzbank Arena, där det bjuds på ett otroligt tryck under matchdagar.

Här kan du spela på Eintracht Frankfurt

Grundad: 1899
Manager: Oliver Glasner
Hemmaarena: Commerzbank Arena
Smeknamn: Die Adler (Örnarna)

Spela på Eintracht Frankfurt hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Aktuella fotbollskuponger

Spelare i Eintracht Frankfurt

De regerande Europa League-mästarna Eintracht Frankfurt hade problem med målskyttet i Bundesliga förra säsongen. För att råda bot på detta har Mario Götze och Lucas Alario hämtats in. Om det räcker för en framskjuten placering i ligan får vara osagt, men med Kostic, Trapp och Kamada i truppen finns det tveklöst kvalité.

Kevin Trapp

Född: 1990-07-08
Land: Tyskland
Position: Målvakt

Den evige bänknötaren. Kevin Trapp har varit ett återkommande inslag hos det tyska landslaget men i skuggan av Manuel Neuer har speltiden blivit minst sagt sparsam. Desto mer att göra har den nu 32-årige keepern i Frankfurt. Efter övergången från PSG 2019 har Trapp varit given mellan stolparna hos Eintracht och var en av de stora hjältarna då klubben gick hela vägen under våren 2022 i Europa League och vann guldet efter straffar mot Rangers. Den duktige målvakten kommer som det ser ut spela sin fotboll i Frankfurt fram till och med sommaren 2024. Med tanke på att strax över 30 bast inte är någon ålder för en burväktare kan vi räkna med att 189 centimeter Trapp då lär bli hett villebråd på marknaden.  

Filip Kostic

Född: 1992-11-01
Land: Serbien
Position: Mittfältare

När Hamburg åkte ur det tyska finrummet var det inte aktuellt för den serbiske landslagsmannen Filip Kostic att följa med ner till Zweite Bundesliga. Lösningen blev en två år lång utlåning till Eintracht Frankfurt men redan efter ett år valde “Örnarna” att utnyttja köpoptionen och kontraktera serben för fyra år framåt. Det är inte svårt att förstå Eintracht eftersom Kostic varit klubbens kanske viktigaste spelare sedan dess. Assistmaskinen från Kragujevac har spelat fram till otroliga 45 mål i Bundesliga de senaste fyra åren. Den kreativa vingspelaren deltog i Serbiens samtliga matcher under VM 2018 och fanns också med på planen i Solna då Serbien vann mot Sverige i Nations League. Kontraktet med Frankfurt löper till 2023.

Daichi Kamada

Född: 1996-08-05
Land: Japan
Position: Mittfältare

Alla japaner är inte kortväxta, Daichi Kamada mäter 1,84 meter över havet. Sagan Tusu i hemlandet var där Daichi slog igenom med tre strutar på 16 matcher i J.League innan han snappades upp av Eintracht Frankfurt sommaren 2017. Fyraårskontraktet som skrevs då har förlängts till 2023. Kamada hade till en början svårt att få fäste på tysk mark och lånades därför ut till Sint-Truiden i den belgiska högstadivisionen. Japanens 34 bataljer renderade i 15 baljor och därefter har det inte varit någon tvekan om att han är stor nog för att leva upp till förväntningarna i Bundesliga. Säsongen 2020/21 var särskilt lyckosam i poängprotokollet då Daichi Kamada nådde noteringen 17 pinnar, varav tolv framspelningar som betydde en pallplats i hela seriens assistliga.

Mario Götze

Född: 1992-06-03
Land: Tyskland
Position: Mittfältare

Fostrad i Dortmunds akademi och redan som 18-åring en del av det tyska landslaget fanns inget annat attribut än underbarn att kasta över Mario Götze. Under Jürgen Klopps styre fick den unge tysken tidigt förtroende i Borussia Dortmunds A-lag och under hans första, hela, säsong blev det fem mål och gott om speltid för den offensivt skolade mittfältaren. Därefter rullade karriären på. Det blev spel med Dortmund under drygt sju säsonger. Bayern München var också en klubbadress under tretalet år och innan hans nya äventyr till hösten i Frankfurt så spelade Mario Götze fotboll med PSV Eindhoven. En lång och gedigen karriär, som tyvärr kantats av en hel del sjukdomsproblem då magen spökat, är dock inte på väg mot sitt slut. Memmingen-sonen är trots allt bara fyllda 30 och med ett kontrakt löpandes hela vägen fram till 2025 med Frankfurt finns stora förhoppningar om att Götze ska fortsätta leverera som den toppspelare han hela tiden varit.

Rafael Borré

Född: 1995-09-15
Land: Colombia
Position: Anfallare

Rafael Santos Borré växte upp i Barranquilla, Colombia och fick sin fostran hos Deportivo Cali innan Atlético Madrid såg potentialen hos fotbollsspelaren och kastade upp dryga 50 miljoner kronor för att knyta till sig löftet. Någon succé i Madrid blev det dock aldrig och efter en del utlåningar och spel med bland annat Villarreal återvände Borré till Sydamerika igen då River Plate till billig peng kunde knyta till sig forwarden till reapris. Tiden i Argentina blev en mindre succé och under sommaren 2021 var den nu 26-årige colombianen åter i Europa efter att Eintracht Frankfurt visat intresse. Resten är, som vi säger, historia! Borré var fullkomligt lysande under sin första tid i Tyskland och gjorde bland annat åtta mål i Bundesliga. I Europa League-slutspelet stod Rafael bland annat för det mäktiga 2-0-målet borta mot Barcelona, mål i semin mot West Ham och givetvis också i finalen mot Rangers som klubben sedermera vann. Tillsammans med Götze finns förutsättningar att ånyo uträtta stordåd framåt.

Här kan du spela på Eintracht Frankfurt