Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Eintracht Frankfurt

Till Bundesliga startsida.

Fakta om Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt grundades 1899 och var det första laget i Tyskland som nådde en final i Europa. Laget har haft flera stora landslagsspelare genom åren men på senare tid har både dessa och titlar lyst med sin frånvaro. I fjol stod dock de rödsvarta för en stark säsong när de tog sig till semifinal i Europa League och slutade sjua i Bundesliga. Klubben är kanske mest kända för att ha en av de mäktigaste arenorna i Europa, Commerzbank Arena, där det bjuds på ett otroligt tryck under matchdagar.

Smeknamn: Die Adler (Örnarna)
Manager: Adolf Hütter
Hemmaarena: Commerzbank Arena

Spela på Eintracht Frankfurt hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Eintracht Frankfurt

Ante Rebic
Forwarden från Split har haft en brokig karriär som kantats av upprepade utlåningar. Sedan Ante Rebic såldes från RBK Split till italienska Fiorentina sommaren 2013 har det blivit fyra låneperioder. Klubbarna som huserat den kroatiske forwarden är i tur och ordning RB Leipzig, Hellas Verona och därefter Eintracht Frankfurt i två omgångar. Sedan sommaren 2018 tillhör Rebic örnarna från Frankfurt fullt ut. Säsongen 2018/19 blev det nio strutar och fyra assist på 23 starter i Bundesliga. Kroaten som kallats "Den nye Alen Boksic" deltog i det framgångsrika landslag som knep silvermedaljen under världsmästerskapet i Ryssland 2018 där han svarade för ett mål i matchen mot Argentina. Efter att Haller och Jovic lämnat Commerzbank-Arena får Rebic utan tvekan betraktas som Eintrachts viktigaste offensiva spelare.

Filip Kostic
När Hamburg åkte ur det tyska finrummet var det inte aktuellt för den serbiske landslagsmannen Filip Kostic att följa med ner till Zweite Bundesliga. Lösningen blev en två år lång utlåning till Eintracht Frankfurt men redan efter ett år valde "Örnarna" att utnyttja köpoptionen och kontraktera serben för fyra år framåt. Det är inte svårt att förstå Eintracht eftersom säsongen 2018/19 innehåll sex mål och tio assist i Bundesliga från Kostic fötter. Den kreativa vingspelaren deltog i Serbiens samtliga matcher under VM 2018 där herrarna från Balkan fick respass efter gruppspelet där de slutade trea bakom Brasilien och Schweiz. Kontraktet med Frankfurt löpet till 2023.

Gelson Fernandes
Gelson Fernandes slog igenom på allvar för den breda publiken under åren 2007-2009 när han spelade för Manchester City. Mellan 2009 och 2014 tillhörde den defensiva mittfältaren en mängd olika klubbar i både Frankrike, Portugal, Italien och hans hemland Schweiz. 2014 fann han sig dock tillrätta och gjorde tre starka säsonger hos Rennes. Sommaren 2017 värvades han till Eintracht Frankfurt och har jobbat till sig en ordinarie plats. 34-åringen har hela 67 landskamper med Schweiz på CV:t, men saknar stora titlar genom sin karriär. 2018 fick han dock överraskande fira en seger i den tyska cupen med Eintracht. Han har kontrakt med Frankfurt säsongen ut.

Jonathan de Guzman 
Jonathan de Guzman är född i Kanada av jamaicanska och filippinska föräldrar, spelar numera fotboll i Tyskland och är landslagsman för Nederländerna. Mittfältaren har haft en brokig karriär där han förväntades ta för stort ansvar i Feyenoord som 19-åring men sedan drog på sig en del skador. De Guzman har provat på spel i La Liga, Premier League och Serie A. Under sommaren 2017 plockades han upp av Eintracht Frankfurt på fri transfer från Napoli. I Napoli hade holländaren svårt att ta en plats och så har även fallet varit i Frankfurt. Jonathan de Guzmans bror, Julian de Guzman, valde spel med det kanadensiska landslaget och är faktiskt meste landslagsman för "Lönnlöven".

Spela på Eintracht Frankfurt.

Till startsida Fotboll