Eintracht Frankfurt

Till Bundesliga startsida.
Eintracht Frankfurt grundades 1899 och var det första laget i Tyskland som nådde en final i Europa. Laget har haft flera stora landslagsspelare genom åren men på senare tid har både dessa och titlar lyst med sin frånvaro. Klubben är kanske mest kända för att ha en av de mäktigaste arenorna i Europa, Commerzbank Arena, där det bjuds på ett otroligt tryck under matchdagar.

Smeknamn: Die Adler (Örnarna)
Manager: Adolf Hütter
Hemmaarena: Commerzbank Arena

Spela på Eintracht Frankfurt hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Eintracht Frankfurt

Branimir Hrgota
Smålänningen Branimir Hrgota är född i Bosnien men har spelat för Sveriges landslag. Hrgota slog igenom i Jönköping Södra som 18-åring när han gjorde 18 mål på 25 matcher. Året efter gjorde han tio mål på 14 matcher och köptes sedan av Borussia Mönchengladbach. Klubbytet blev framgångsrikt. I sin första start, nästan ett år efter han värvats till Bundesliga, gjorde Hrgota hattrick. Efter det har det gått tyngre. Det blev mest inhopp för Hrgota de tre kommande säsongerna, och sommaren 2016 valde Branimir Hrgota att byta klubb för att få fart på karriären. Eintracht Frankfurt blev ny klubbadress och debutsäsongen blev lyckad. Han fick spela majoriteten av matcherna och stod för fem mål i Bundesliga. Den gångna säsongen var dock ett stort misslyckande och 25-åringen lyckades inte få Niko Kovac förtroende. När nu Adi Hütter är ny tränare hos Die Adler hoppas Hrgota få fart på karriären på nytt, men det har redan ryktats om att han är på väg bort. Frågan är var? .

Gelson Fernandes
Gelson Fernandes slog igenom på allvar för den breda publiken under åren 2007-2009 när han spelade för Manchester City. Mellan 2009 och 2014 tillhörde den defensiva mittfältaren en mängd olika klubbar i både Frankrike, Portugal, Italien och hans hemland Schweiz. 2014 fann han sig dock tillrätta och gjorde tre starka säsonger hos Rennes. Inför säsongen 2017 värvades han till Eintracht Frankfurt. Där blev det 19 matcher i ligan den gångna säsongen. 32-åringen har hela 67 landskamper med Schweiz på CV:t, men saknar stora titlar genom sin karriär. I fjol fick han dock överraskande fira en seger i den tyska cupen med Eintracht. Han har kontrakt med Frankfurt säsongen ut.

Jonathan de Guzman
Jonathan de Guzman är född i Kanada av jamaicanska och filippinska föräldrar, spelar numera fotboll i Tyskland och är landslagsman för Nederländerna. 30-åringen har haft en brokig karriär där han förväntades ta för stort ansvar i Feyenoord som 19-åring och sedan har dragit på sig en del skador. De Guzman har provat på spel i La Liga, Premier League och Serie A. Under sommaren 2017 plockades han dock av Eintracht Frankfurt på fri transfer från Napoli. I Napoli hade 30-åringen svårt att ta en plats och så har även fallet varit i Frankfurt. I fjol blev det 16 matcher för mittfältaren i Bundesliga. Kontraktet med Eintracht gäller till 2020.

Sébastien Haller
Den franske anfallaren Sébastien Haller har hunnit bli 24 år och har de senaste åren spelat i skuggan av stora franska anfallare som Olivier Giroud och Karim Benzema. Haller har representerat alla U-landslag hos de regerande världsmästarna och gjorde bland annat 13 mål på 20 U21-landskamper. Men A-lagsdebuten för Les Bleus får vänta. Under tiden förbättrar sig Haller som fotbollsspelare hela tiden. Han gjorde 10-20 mål under tre säsonger i Utrecht och värvades sommaren 2017 för stora pengar till Eintracht Frankfurt. Där levererade Haller direkt genom att vinna klubbens skytteliga.

Carlos Salcedo
Carlos Salcedo var en av spelarna som slog igenom för den stora fotbollspubliken i samband med VM i Ryssland 2018. Mexikanen är knappt 25 år fyllda men har redan spelat fotboll i fyra länder på två kontinenter. Mittbacken är från Guadalajara och har större delen av karriären tillhört Chivas som stadens lag kallas. En avstickare till Real Salt Lake i MLS har det blivit och lån till Fiorentina i Serie A innan ett lån till Eintracht Frankfurt till slut ledde fram till en försäljning till Bundesliga-klubben. Den 189 centimeter långe fotbollsspelaren har spelat i flera fina turneringar för Mexiko, inklusive OS, Copa America, Confederations Cup och VM. Salcedo kostade bara 25 miljoner kronor att köpa loss för Frankfurt och marknadsvärdet har nu stigit till närmare det fyrdubbla. Ett bra VM brukar göra susen för fotbollsspelare och oddsen för en försäljning till en större klubb sjönk sannolikt markant efter VM.

Spela på Eintracht Frankfurt.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.