Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FC Augsburg grundades 1907 och 2011 kvalificerade man sig för första gången till Bundesliga. Om vi går tillbaka till 1969 så var det då BC Augsburg slog ihop sig med TSW Schwaben Augsburg och bildade dagens FC Augsburg. Det är en av de mest avgörande sakerna som hänt i klubbens historia. Augsburgs ungdomslag är för övrigt bland de bästa i hela Tyskland. Fjolårets coach Weinzierl var tillbaka i Augsburg under fjolåret efter en tid på vift. Det blev dock bara en säsong i återkomsten och inför 2022/23 ska iställer Enrico Maassen styra styrkorna framåt.

Här kan du spela på FC Augsburg

Grundad: 1907
Smeknamn: Fuggerstädter
Manager: Enrico Maassen
Hemmaarena: WWK Arena

Här kan du spela på FC Augsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Augsburg

Augsburg har ett par intressanta offensiva pjäser med Florian Niederlechner i spetsen. Han behöver hitta tillbaka till formen för två år sedan om detta ska bli en rolig säsong för klubben. I fjol var det bara fyra lag i serien som nätade färre gånger än Augsburg.

Daniel Caligiuri

Född: 1988-01-15
Land: Italien
Position: Mittfältare

Daniel Caligiuri är ett välkänt fotbollsnamn i Bundesliga-kretsar. Yttermittfältaren slog igenom i Freiburg och sedan dess har 34-åringen också hunnit med att representera Wolfsburg och Schalke 04. Innan fotbollsklubben från Gelsenkirchen hann gå på grund valde dock Caligiuri att flytta vidare till Augsburg där han nu går in på sin tredje säsong. Någon målspruta är inte den tyskfödda italienaren, men lojalare fotbollsspelare är svåra att hitta. Caligiuri springer alltid upp och ner längs sin kant som ett ånglok och det är inte ovanligt att han träder fram i viktiga matcher. Den största personliga framgången kom i maj 2015 när Caligiuri och hans dåvarande klubb Wolfsburg betvingade Borussia Dortmund i finalen av DFB Pokal. Att den bedriften ska upprepas i Augsburg är det dock höga odds för.

André Hahn

Född: 1990-08-13
Land: Tyskland
Position: Anfallare

Otterndorf-sonen André Hahn har hunnit passera 30-strecket men än visar han inga tecken på att åldern börjar komma ikapp kroppen. Hahns distansskott tillhör de mer fruktade i Bundesliga och det är inte roligt att täcka skott när den ljushåriga anfallaren laddar bössan. Efter att ha tagit en vända i Borussia Mönchengladbach och Hamburger SV är Hahn nu tillbaka i Augsburg sedan 2018. Totalt har det blivit över 20 strutar för “Fuggerstädter” och ska Hahn och company ha chans att hänga kvar i Bundesliga krävs det att 32-åringen fortsätter att leverera i de främre leden. Hahn står hittills registrerad för en landskamp för Tyskland, en siffra som knappast lär växa under återstoden av karriären. Istället får han sikta in sig på att greja Bundesliga-kontraktet med sitt Augsburg.

Florian Niederlechner  

Född: 1990-10-24
Land: Tyskland
Position: Anfallare

En krokigare väg än de flesta andra till Bundesliga ligger i fotspåren när man följer Florian Niederlechner. Förutom att Florian inte lirat i juniorlag hos någon av de etablerade klubbarna så har antalet transfers varit otaliga. Mellan 2010 och 2019 skiftade centertanken klubbtillhörighet vid sju tillfällen. Enligt nuvarande kontrakt med Augsburg ska Niederlechner vara kvar i klubben fram till 2023 och under de tre säsongerna i Schwaben har Florre manglat in 23 Bundesliga-baljor. Den vänsterfotade forwarden har vunnit både näst högsta och tredje högsta serien inom det tyska seriesystemet. Late bloomern har sitt signum i det uppoffrande arbetet som lagspelare. Vad gäller anledningen till att karriären var segstartad så har Florian en egen teori, nämligen att han länge levde på macchiato och kebab.

Här kan du spela på FC Augsburg