Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FC Augsburg

Till Bundesliga startsida.

Fakta om Augsburg

FC Augsburg grundades 1907 och 2011 kvalificerade man sig för första gången till Bundesliga. Om vi går tillbaka till 1969 så var det då BC Augsburg slog ihop sig med TSW Schwaben Augsburg och bildade dagens FC Augsburg. Det är en av de mest avgörande sakerna som hänt i klubbens historia. Augsburgs ungdomslag är för övrigt bland de bästa i hela Tyskland. Man har firat stora framgångar med dessa lag.

Smeknamn: Fuggerstädter
Manager: Martin Schmidt
Hemmaarena: WWK Arena

Spela på FC Augsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i FC Augsburg

Alfred Finnbogason 
Islänningen Alfred Finnbogason har haft en karriär med både toppar och dalar. Han värvades till Lokeren i Belgien år 2011 efter några framgångsrika säsonger hemma på Island. Men tiden i Belgien innebar mest bänken för Finnbogason som lånades ut till Helsingborg. Där gjorde han tolv mål på 17 matcher i Allsvenskan och värvades till Heerenveen i Eredivisie. Framgången, som islänningen hade med sig från Sverige, fortsatte och första säsongen med Heerenveen slutade han trea i ligans skytteliga, och året efter vann han densamma genom att göra 29 mål. Det gav eko i fotbollseuropa och Real Sociedad i La Liga betalade 7,5 miljoner euro för landslagsmannen. Tiden i Spanien blev misslyckad och han lånades ut till både Olympiakos och Augsburg i Bundesliga. Sedan sommaren 2016 ägs han av Augsburg. Där har han hittat tillbaka till målskyttet och gjort över tio mål två säsonger i rad i Bundesliga. I det framgångsrika isländska landslaget har även Finnbogason haft en viktig roll och stått för 16 mål på 56 landskamper. Har kontrakt med Augsburg till 2020.

Rani Khedira
Tysk-tunisiern Rani Khedira är bror till Juventus-spelaren Sami Khedira. 25-åringen är sju år yngre än sin betydligt mer meriterade bror. Båda är dock mittfältare. Rani Khedira har spelat landskamper för Tyskland sedan han var 15 år gammal men har inte fått göra några seniorlandskamper. Han debuterade för Stuttgart i Bundesliga 2013/14 men varvade med spel i andralaget. Han hamnade i Leipzig i 2.Bundesliga där han hade svårt att ta en startplats. Sommaren 2017 kom Khedira på fri transfer till Augsburg och har varit en nyckelspelare på mittfältet för FCA sedan dess. Kontraktet med Augsburg sträcker sig till 2021.

Philipp Max
Tyske Philipp Max debuterade i Bundesliga våren 2014 och har fyra säsonger bakom sig som ordinarie i den tyska högstaligan. Men det var först säsongen 2017/18 som vänsterbacken slog igenom på allvar genom att bli tvåa i assistligan i Bundesliga, efter storstjärnan Thomas Müller. 2018/19 började vänsterspringaren även göra lite mål. Fyra mål är nästan en fördubbling av vad han tidigare gjort sammanlagt under karriären. Max var med i Die Mannschaft som tog OS-silver i Rio de Janeiro 2016. Philipps pappa Martin Max vann skytteligan i Bundesliga två gånger runt millennieskiftet, när han spelade för 1860 München.

Michael Gregoritsch
Österrikaren Michael Gregoritsch utgjorde säsongen 2017/18 ett formidabelt anfallspar tillsammans med svenskbekantingen Alfred Finnbogason i Augsburg. Duon stod för 25 av Augsburgs 43 mål i Bundesliga. 2018/19 gjorde anfallarna förvisso inte lika många mål, men var ändå Augsburgs målfarligaste spelare. Gregoritsch har ännu inte slagit igenom helt i landslaget men gjorde sanslösa 20 mål på 26 landskamper med Österrikes U21-landslag. Talangen hos den 193 centimeter långe fotbollsspelaren har varit oomtvistad men det har blivit många sejourer på lån för Gregoritsch, som till slut verkar ha hittat rätt i Augsburg. Har kontrakt med FCA till 2022.

Spela på FC Augsburg.

Till startsida Fotboll