FC Augsburg

Till Bundesliga startsida.
FC Augsburg grundades 1907 och 2011 kvalificerade man sig för första gången till Bundesliga. Om vi går tillbaka till 1969 så var det då BC Augsburg slog ihop sig med TSW Schwaben Augsburg och bildade dagens FC Augsburg. Det är en av de mest avgörande sakerna som hänt i klubbens historia. Augsburgs ungdomslag är för övrigt bland de bästa i hela Tyskland. Man har firat stora framgångar med dessa lag.

Smeknamn: Fuggerstädter
Manager: Manuel Baum
Hemmaarena: Augsburg Arena

Spela på FC Augsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i FC Augsburg

Alfred Finnbogason
Islänningen Alfred Finnbogason är 29 år och har haft en karriär med både toppar och dalar. Han värvades till Lokeren i Belgien efter några framgångsrika säsonger hemma på Island. Men tiden i Belgien innebar mest bänken för Finnbogason som lånades ut till Helsingborg. Där gjorde han tolv mål på 17 matcher i Allsvenskan och värvades till Heerenveen i Eredivisie. Där fortsatte framgången som islänningen hade med sig från Sverige och första säsongen med Heerenveen slutade han trea i ligans skytteliga, och året efter vann han densamma genom att göra 29 mål. Det gav eko i fotbollseuropa och Real Sociedad i La Liga betalade 7,5 miljoner euro för landslagsmannen. Tiden i Spanien blev misslyckad och han lånades ut till både Olympiakos och Augsburg i Bundesliga. Sedan sommaren 2016 ägs han av Augsburg. Där har han hittat tillbaka till målskyttet och stod för en stark säsong i fjol när det blev tolv mål i Bundesliga. I det framgångsrika isländska landslaget har även Finnbogason haft en viktig roll och stått för 14 mål på 50 landskamper. Har kontrakt med Augsburg till 2020.

Rani Khedira
Tysk-tunisiern Rani Khedira är bror till Juventus-spelaren Sami Khedira. 23-åringen är sju år yngre än sin betydligt mer meriterade bror. Båda är dock mittfältare. Rani Khedira har spelat landskamper för Tyskland sedan han var 15 år gammal men har inte fått göra några seniorlandskamper. Khedira har inte heller lyckats ta en ordinarie plats som senior - till förra säsongen. Då var han en viktig spelare för Augsburg och fick tränare Manuel Baums förtroende. Totalt blev det 30 matcher i Bundesliga för mittfältaren. Räkna med att Rani Khedira är sugen på att utvecklas ytterligare som fotbollsspelare den här säsongen när han äntligen hittat ett lag där han är prioriterad. Kontraktet med Augsburg sträcker sig till 2021.

Philipp Max
24-årige Philipp Max debuterade i Bundesliga redan våren 2014 och har tre säsonger bakom sig som ordinarie i den tyska högstaligan. Men det var först säsongen 2017/18 som vänsterbacken slog igenom på allvar genom att bli tvåa i assistligan i Bundesliga, efter storstjärnan Thomas Müller. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och det har framför allt snackats om en övergång till mäktiga Manchester United. Men det talas om summor upp emot 35 miljoner pund för tysken, så frågan är om han ändå inte blir kvar i Augsburg. Max var med i Die Mannschaft som tog OS-silver i Rio de Janeiro 2016.

Michael Gregoritsch
Österrikaren Michael Gregoritsch utgjorde säsongen 2017/18 ett formidabelt anfallspar tillsammans med svenskbekantingen Alfred Finnbogason i Augsburg. Duon stod för 25 av Augsburgs 43 mål i Bundesliga. 24-åringen har ännu inte gjort mål i landslaget men gjorde sanslösa 20 mål på 26 landskamper med Österrikes U21-landslag. Talangen hos den 193 centimeter  långe fotbollsspelaren har varit oomtvistad men det har blivit många sejourer på lån för Gregoritsch, som till slut verkar ha hittat rätt i Augsburg. Många klubbar har fått upp ögonen för anfallaren som kopplats ihop med både Bundesliga-lag som Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen, men även toppklubbar i Premier League som Tottenhamn Hotspur. Låter inte helt orimligt att att han hamnar i någon större klubb inom kort.

Spela på FC Augsburg.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.