Fortuna Düsseldorf

Till Bundesliga startsida.
Klassiska Fortuna Dusseldorf är tillbaka för en 24:e säsong i Bundesliga, efter fem säsonger i 2. Bundesliga. Återstår att se om äventyret blir ettårigt även den här gången, 2013 åkte man ut i sista omgången. Även om Fortuna gjort 24 säsonger i högsta ligan i Tyskland, har 2000-talet inte varit nådigt mot de rödvita som varit ända nere i fjärdedivisionen och vänt. Klubben har faktiskt ett tyskt ligaguld, men så långt tillbaka som 1933.

Smeknamn: Flingeraner
Manager: Friedhelm Funkel
Hemmaarena: Esprit Arena

Spela på Fortuna Düsseldorf hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Fortuna Düsseldorf

Rouwen Hennings
Veteranen Rouwen Hennings var faktiskt en stor talang som ung. Anfallaren, som passerat 30-strecket, kom fram via Hamburger SV:s akademi och gjorde hela 21 U21-landskamper för Tyskland. På de 21 matcherna gjorde Hennings dessutom 13 mål. Men sedan dess har den 180 cm långe fotbollsspelaren mest spelat i 2. Bundesliga. Flest säsonger har Rouwen Hennings faktiskt gjort i kultklubben St. Pauli. En säsong har anfallaren också gjort i Burnley och The Championship, men det blev bara tre starter på hela säsongen för tysken i England. Säsongen 2017/18 var han målbäst i Fortuna Dusseldorf, och kanske att man vågar betta på att Hennings klarar att leverera även i Bundesliga.

Benito Raman
Benito Raman får sägas vara en del av det belgiska fotbollsundret. Även om 23-åringen inte fått spela några seniorlandskamper har han gjort över 35 landskamper för Belgiens U-landslag. Högeryttern vågade till slut, sommaren 2017, att prova på spel utomlands. Redan 2012 hade klubbar som Inter och Aston Villa visat intresse, men Raman blev då kvar i Gent. Fotbollsspelaren köptes av Fortuna Düsseldorf från Standard Liege för 15 miljoner kronor och var en starkt bidragande orsak till att klubben tog sig till Bundesliga, bara Rouwen Hennings gjorde fler mål och assists än belgaren.

Emir Kujovic
En av Sveriges förbundskapten Janne Anderssons favoritspelare har haft en krokig fotbollskarriär. Emir Kujovic är numera 30 år fyllda och kom till Fortuna Düsseldorf på fri transfer sommaren 2017 efter att Gent löst honom från sitt kontrakt. Före det hade den 194 centimeter långe anfallaren firat stora triumfer tillsammans med Janne Andersson i IFK Norrköping där de blev svenska mästare 2015 och Kujovic gjorde 38 mål på 57 matcher för klubben. När Düsseldorf tog klivet upp i Bundesliga sommaren 2018 var det med Kujovic som inhoppare. Trots lite speltid har det inte varit mycket snack om Kujovic under silly season och skåningen har kontrakt med Fortuna till 2020, så oddsen är trots allt på att fotbollsspelaren blir kvar i klubben.

Diego Contento
Namnet till trots är Diego Contento tysk, men hans föräldrar är från södra Italien och han har fått sitt namn efter den store Maradona. Contento är fostrad i Bayern Münchens akademi och vänsterbacken har gjort 49 matcher för de mesta tyska mästarna, fördelat på fem säsonger. Ett resultat av det är att Contento vunnit många titlar. Tre Bundesliga-titlar, tre DFB Pokal, en Champions League och en klubblags-VM har det blivit. Sedan sommaren 2018 är 28-åringen tillbaka i Tyskland och Bundesliga efter tre säsonger i Ligue 1 och Bordeaux. Contentos erfarenhet lär vara guld värd för Bundesliga-nykomlingen Fortuna Düsseldorf.

Spela på Fortuna Düsseldorf.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.